A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Sok minden kiderül a hódmezővásárhelyi választásból

via Kolozsvári Szalonna

2018. február 25. 11:11 | 0 hozzászólás

Kifejezetten irritáló látni, amikor minden kis belpolitikai ügyre a bal- és jobboldal (különböző időben persze) végítéletet kiált és sorsdöntő dolgokról beszél. Nem tudom észrevettük-e, de a rendszerváltás óta nem volt olyan választás, ahol az illetékes honatyák ne használták volna a “sorsfordító” vagy a “sorsdöntő” kifejezést. De valóban olyan nagyot fordul az ember sorsa, ha mindössze annyi változik, hogy az egyik korrupt kormányt felváltja egy másik? Tudjuk a választ.

A hódmezővásárhelyi időközi választás viszont ilyen: a választópolgárok nemcsak a polgármester személyéről döntenek. Döntenek arról, szeretnék-e egy következő választás alkalmával a saját nevüket a politikai szekértáborok által akár saját indíttatásból, akár megrendelésre készült szórólapokon látni? Szeretnék-e az osztálypénz mellett a vécépapírt, a krétát és a takarítók munkabérét is fizetni? Szeretnének-e beállni abba a hosszú sorba, melynek végeláthatatlan messzesége könnyen megtéveszt bennünket, azt a hazug illúziót keltve, hogy a nép egyet jelent a Fidesz szavazóval? Szeretnének-e egy olyan országban élni, ahol mindaddig fejsimogatásban részesülnek, amíg a megfelelő kottából játszanak?

Legyünk tisztában a realitással, bizonyára az a nyolcezer szavazó, aki Almási Istvánra adta a voksát néhány évvel ezelőtt, nem szívódott fel pont abban a városban, ahol a Fidesz népszerűsége mindig az egekben volt. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a Jobbikra és az ellenzéki összefogásra adott 2-2 ezer az átlaghoz képest is egy nagyon kicsi szám. Így vág neki a harcnak Márki-Zay Péter, kinek személye Orbán Viktor legrosszabb rémálmát testesíti meg.

Egy kiábrándult Fideszes, hétgyerekes keresztény jobboldali, egyetemi oktató.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Sok minden kiderül a hódmezővásárhelyi választásból


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges