A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Sikkasztott az MVM-vezér Baji Csaba? Újabb fotók!

via Egyenlítő blog

2012. november 4. 21:40 | 0 hozzászólás

Mint arról tegnap beszámoltunk, az MVM (Magyar Villamos Művek) Zrt. vezérigazgatója, Baji Csaba felesége közpénzből, céges Audin furikázik. A cég a lap megkeresésére letagadta ezt, ám a fotókon kivehető a rendszám, ami most nagy fejtörést okozhat az MVM kommunikációs csapatának.

A Népszava által bemutatott fotók is „életvitelszerű" használatról tanúskodtak, de a további, blogunkhoz eljuttatott képek ezt minden kétséget kizáróan alátámasztják. (A megjelent fotók több, eltérő napon készültek. A blogunkhoz eljuttatott videófelvételeket a hölgy személyiségi jogainak megsértése nélkül nem tudnánk bemutatni, így azok tartalmáról egyelőre nem számolunk be.)

A blogunk által megkérdezett ügyvéd szerint, itt nem az előző vezetéssel kapcsolatban gyakran emlegetett „fideszes slágergyanú", a hűtlen kezelés áll fenn. Dr. Czeglédy Csaba jogi álláspontja az, hogy az MVM-autó ügyében klasszikus sikkasztásról lehet szó. Czeglédy elmondta, hogy amennyiben valakire idegen dolgot bíznak, és azzal sajátjaként rendelkezik, akkor sikkasztást követ el. Emlékeztetett arra az analóg példára, amely szerint aki lízingelt autót más használatába átenged – jogerős ítéletek tucatjai alapján –, sikkasztást követ el. Az ügyvéd ugyanakkor elmondta, hogy amennyiben döntés született a cégben arról, hogy a vezérigazgató felesége használhatja az autót, úgy a hűtlen kezelés gyanúja állhat fenn. Czeglédy hozzátette: amennyiben a használat átengedésével kapcsolatban bűncselekmény gyanúját állapítják meg, úgy a használóval szemben orgazdaság gyanúja merülhet fel. Ugyanis orgazdaságot követ el az, aki például sikkasztásból vagy hűtlen kezelésből származó dolgot vagyoni haszonszerzés végett megszerez. Aki jogtalanul, térítés nélkül használja az MVM-es kocsit, annak ebből nyilvánvalóan anyagi haszna származik. „Gondoljunk csak bele, mennyi költséget takarít meg ezzel" – mondta Czeglédy.

Nézzük, mire költik az Ön adóját!

Tovább....


A blogbejegyzés eredetije: Sikkasztott az MVM-vezér Baji Csaba? Újabb fotók!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges