A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Segítséget szeretnék kérni!


2019. március 13. 11:53 | 1 hozzászólás

Én ellenzékinek gondolom magamat, ha nem is vagyok egy (be)szervezett pasi. Látom egy ideje, mekkora kártevő ez a kormány. Olyan rombolást végzett, hogy azt talán egy világháború utáni újjáépítés lendülete is kevés lesz helyrehozni. Nem akarnék közhelyezni, de a fejekben és a lelkekben, az erkölcsben végzett pusztítása mérhetetlen.

Mi ellenérzelműek, normálisak, jól neveltek pedig még segítünk is neki rombolni.
 
Mondom, mire gondolok:
 
Mondjuk, van egy cikk egy kitűnő, kormánykritikus portál kormánykritikus újságírója tollából. Üti a kormányt és bérenceit rendesen. Ki is teszem a Facebookra üstöllést – döntöm el. Tenném a linket – és milyen képet rak a kormánykritikus cím fölé a cikk, vagyis az – elvileg kormánykritikus - újság?
 
Nem fogják elhinni.
 
Éppen a kritizált, maga a kormánybitorló díszeleg ott teljes valójában, közelképen, még csak nem is ellenszenves az ábrázatja, és persze előtte a szónoki emelvény jól látható részén hatalmas felirat – az egyik aktuális, vagy majdnem aktuális, hazugul bódító kormányszlogen.
 
Akárhányszor megesik ez napjában, akárhány függetlennek vagy ellenzékinek tartott újsággal; aki sokat olvas cikkeket, mind láthatja.
 
Amerre nézek, őt látom. Amerre keresek, az ő neve ordít a képembe. Meg a csatlósaié. Egészségügyről van szó? Kásler. Bármilyen kormánytervről? Gulyás, Hollik. És így tovább. Pedig kis keresgéléssel lehetne témába vágó képeket is találni. Ne adj’isten, fotózni.
 
Mi pedig reklámozzuk ezeket a simliseket és vizesnyolcasokat önként, beragasztjuk, bevasaljuk, még inkább beégetjük őket a köztudatba. Épeszűek vagyunk?
 
A másik: a szavak. Szépen kiszolgáljuk ártunk és ormányunk (copyright Szalonna, ha jól tudom) propagandakombinátját ezen a téren is. Majd’ leültem, amikor – évekkel ezelőtt – baloldali újságírók elkezdték a „balliberális” szót használni. Ami nincsen. Baloldali van, meg liberális. A Fidesz kezdte ezt szitokszóként használni akkor, amikor történetesen létrejött egy baloldali és egy liberális erőből álló kormány, a gyenge, de hangos liberális fél számára ráadásul ajándékként, mivel a baloldali erő önmagában is kormányképes lett volna. De az írásom nem erről szól.
 
Hanem arról, hogy ellenzékiek is „természetesen”, folyóbeszédben használják az „balliberális”, „ballib” és hasonló szavakat, mint ahogy a „kommunistát”, a „családvédelmi tervet” (ami semennyire sem védi a családokat), a „bevándorlóországot” vagy a „migránst” – ami, szintén elvesztvén eredeti jelentését, szitokszóvá aljasult.
 
Egy évig is sorolhatnánk a lenyúlt fogalmakat és értékeket, kezdve a HírTV-vel és az InfoRádióval, amelyek létrejöttükkor mindketten szégyentelen fideszes propagandamédiumok voltak álnév alatt. Polgári körök, egyáltalán: polgár; hazaszeretet, védelem, gondoskodás, Emberi Méltóság Központ, Alapjogokért Központ, Magyar Művészeti Akadémia, Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Versenyképességi Tanács (ha-ha). Vagy nagyjaink nevének fel- és elhasználását: Corvinus-lánc, Széchenyi-díj és Széchenyi Hitelprogram, Semmelweis Terv, etc., etc.
 
Igazából azt a címet akartam adni ennek a cikknek, hogy ’A balliberális migráns’, megígérve, hogy soha többet nem írom le ezeket a szavakat idézőjel nélkül.
 
E helyett inkább segítséget kérek.
 
Segítséget mindazoktól, akik megtehetik: köz-és magánemberek, írók, tanárok, bárhol megszólalók, bárhol képet készítők és terjesztők: kérlek Benneteket, ne őket reklámozzátok, ne nekik adjatok öntudatlanul is még nagyobb nyilvánosságot, ne engedjétek még jobban átitatódni a tudatunkat velük!
 
Akiben a normalitásnak egy szikrája még megvan, aki még tudja, hogy ez a mostani, hajlított valóság az ő történelmileg múlandó valóságuk, segítsetek!
 
Ne hagyjuk, ne hagyjátok!
 
Jasznevitz László

 

Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 hónapja

Kedves Jasznevitz László!

Segítenék én szívesen, mert tudnék néhány olyan képet feltenni, hogy arról kódulnának az  "ártunk és ormányunk (copyright Szalonna, ha jól tudom) propagandakombinátjának" tagjai, valamint szimpatizánsai (Pl. akik ITT a Kapcsolaton nagy bőszen mínuszolgatnak !:DDD)!
De ki a fenét érdekel az, ami EGYÉBKÉNT SEM ÉRDEKEL?!

Mivel jómagam nem vagyok fenn se a FACÉN, az imént olvastam eme lap jobb oldalán, hogy a  www.facebook.comvisszautasította a csatlakozást.

De kit érdekel?!
Engem ugyan nem, meg eme a tömeggyűjtős oldal elnöke, Mark Zuckerberg sem!:P

Ugyanis IDE sajnos nem lehet képeket betenni, így CSAK linket tudok hozni.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/1981/19817/198179/19817925_10f0d66f31d8621fbdeffa4fddf13604_wm.jpg

https://m.blog.hu/sz/szeka/image/negy_5.jpg

http://aludasmatyi.blog.hu/media/image/N%C3%89GYMAD%C3%81R110801.jpg

https://m.blog.hu/ne/negymadar/image/110514.jpg

http://negymadar.blog.hu/media/image/101123.jpg

 

S végül, ezt Orwell is rajzolhatta volna az Állatfarmban, amelyről a mai magyar helyzetet látva azt mondaná: "Nem használati utasításnak szántam, hanem kritikának!"

https://m.blog.hu/ne/negymadar/image/101001.jpg