A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A Rogán Tóni esete a Rezesovával

via Föld S Péter blog

2013. december 5. 20:21 | 5 hozzászólás

Ez a történet nem Eva Rezesováról szól. És a legkevésbé sem arról, hogy szeretjük-e Eva Rezesovát. (Egyébként nem szeretjük, mert ezen a nőn nincs semmi szeretni való. A vád szerint ugyanis ittas állapotban ült a gépkocsijába, és ennek következtében négy ember meghalt.)

Utóbbit még bizonyítani kell majd másodfokon, és nem biztos, hogy sikerül. Rezesovának ugyanis – és ez az, ami miatt akkor sem szeretnénk, ha nem ölt volna meg négy embert – sok pénze van. Több, mint a legtöbb magyar embernek, telik neki mindenre, amit csak megkíván: jó ügyvédre, elegáns ruhára, nagy, erős és drága terepjáróra.

A Rogán Tónit viszont szeretjük. Mert a Rogán Tóni, akár a Fidesz frakcióvezetőjeként, akár a belváros polgármesterként beszél, a mi szívünkből szól.

Ami a mi szívünkön, az a Rogán Tóni száján, ő mindig azt mondja, amit a magyar emberek hallani szeretnének. Ezért csökkentette a magyar emberek rezsijét a Rogán Tóni, mert nálánál jobban senki se tudja, hogy a magyar emberek ezeréves álma az olcsó rezsi.

A másik, amire a magyar emberek emberemlékezet óta vágytak, hogy a Rezesová ne házi őrizetben legyen, hanem börtönben. A magyar emberek mindig is híresek voltak az igazság iránti fogékonyságukról, és Rogán Tóninak esze ágában sincs szembehelyezkedni a magyar emberek igazságérzetével. Ha a magyar emberek azt akarják, hogy olcsó legyen a rezsi, szólnak a Rogán Tóninak, és ő elintézi. Ha a törvény van a bögyükben a magyar embereknek, amely házi őrizetbe helyezi a halálos gázolót, csinál ő nekik másik törvényt.

Igazságos ember a Rogán Tóni, de hát mi más is lehetne, amikor mindenki más igazságos körülötte. Kész csoda, hogy senkit nem hívnak a környezetében Mátyásnak – ha lenne ilyen, ő lenne a legigazságosabb mind közül.

Ezért lett az, hogy a Rogán Tóni, kiállt a Rezesová bérelt lakása elé és videóra vette mondandóját. Szólni fog mindenkinek, mondta a kamerába a Rogán Tóni, bíróságnak és parlamentnek, elő ne forduljon máskor ilyen. Mert akkor ő nagyon fel lesz háborodva, s ha ő megmérgesedik, akkor majd meglátjuk, hogy ez lesz, meg az lesz.

De leginkább az lesz, hogy össze lesz vonva valamennyi szemöldöke a Rogán Tóninak. És nemcsak neki, de a Kedves Vezetőnek is.

Mert a Kedves Vezető, mindenki tudja, még az igazságosaknál is igazságosabb. Valóságos igazságosztó a Kedves Vezető, terminátor, ha úgy tetszik. Lám a Kúriának is milyen szépen megüzente, hogy nem jó az, amikor összevissza ítélkeznek, és időnként még az a szégyen is megesik, hogy nem a bankok húzzák a rövidebbet.

A Kúria meg, ahelyett, hogy elküldte volna a Kedves Vezetőt melegebb éghajlatra – természetesen a törvényre hivatkozva, miszerint a jogalkotás és a törvénykezés politikától független és pártatlan – engedélyt kért, hogy meghunyászkodjon.

A Rogán Tóni meg még jószerivel be sem fejezte a beszédét, épp, hogy csak feltette a Fészbukra a szöveget, már mentek is Rezesováért a martalócok. Kezén bilincs csattant, mehetett vissza, ahonnan jött, a kóterbe.

A Rogán Tóni nyilatkozatának nincs köze ahhoz, hogy Rezesovát kirakták a bérelt házi őrizetéből és berakták a börtönbe. Ezt a bíróság szóvivője nyilatkozta, és a vak is látja, hogy tényleg véletlen egybeesésről van szó. A mi életünk egy ideje már amúgy is véletlenek sorozata, lessük a híreket, mondott-e valamit Matolcsy, nehogy véletlenül megint rosszabbodjék a forint.

Nem védjük Eva Rezesovát, mert nem szeretjük. Védje meg őt a Selmeczi Gabriella, szeresse őt a rosseb, vagy a Rogán Tóni!


A blogbejegyzés eredetije: A Rogán Tóni esete a Rezesovával


Hozzászólások

adamik_ képe

adamik_
5 éve

Egy előző bloghoz hozzászóltam , de ide is bepasszol:

A független bíróság magyarországon csak szép szólam , valós tartalom nélküli lózung , nagy duma. 1948-tól 1989-ig a bíróságok ( és az ügyészségek is ) közvetlen kézivezérlés alapján , pártutasításra dolgoztak. A Horthy korszakban természetesen az akkori politikai vezetés megrendeléseit teljesítették.Teljesen nyíltan. Lásd : "Pelikán gátőr kalandjai" című oktatófilmet. Koncepciós kirakatperekben születtek a megrendelt ítéletek. Soha egyetlen bírót nem vontak felelősségre magyarországon azért mert elfogult ítéleteivel kiszolgálta a kommunista terrorállamot. De még csak meg sem nevezték őket. A '89 előtti bírói kar változás nélkül átment a rendszerváltáson , hozta magával a már jól bevált munkamorálját. Az újonnan kinevezett bírók ebbe a közegbe kerültek bele és akarva akaratlanul átvették ezt a stílust. Fizikából tudjuk , hogy a közlekedő edényekben a vízszint kiegyenlítődik.

Mi tartja vissza a mai bírókat attól , hogy az éppen regnáló hatalom (értsd : pártmaffia) ízlésének megfelelő ítéletet hozzanak?

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

" Ilyen a büntető törvény..." 

Nem ilyen.. Pont emiatt szemétség beszólni a bíráknak és azoknak meg meghajolni a "vezír" (mert tévedés ne essék, magától a tóni - akarattal csupa kisbetűvel - gyerek se mer megszólalni) . A törvény egyértelműen rendelkezik, amiről rendelkezik. A bíró pedig csak a tényeket veheti figyelembe, mégpedig a bizonyított tényeket, semmi mást... A törvény ilyen... Az emberek olyanok.. 

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Nem akartam "szebben" kifejezeni magam.  A  bűnüldöző szervek is hibáztak a vizsgálatok folyamán. És most meg egy kormányzópárti képviselő beszólására a Bíróság is  meghajolt. Ilyen a büntető törvény...

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Kata! Hibát? Négy ember meghalt :( A többiben igazad van.

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Nem védem Rezesovát, hibát  követett el. De az már mindennek a tetteje, hogy egy képviselő mondja meg a Bíróknak, hogy mit tegyenek.