Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rezeda világa: Az élet máshol van

via Rezeda Világa

2018. január 5. 11:19 | 6 hozzászólás

A marosvásárhelyi táblabíróság pénzbírság kifizetésére kötelezte, és három évre eltiltotta a romániai fellépésektől Petrás János Lászlót, a Kárpátia zenekar énekesét. Nem történt semmi voltaképp, csak egy magyar bohóc a román bíróságtól kapta meg azt a kokit – vagy sallert – amelyet O. V. még másnak ígérgetett.

Viszont a turulokkal táncolókban összeomlott a világ, mert valahogyan összefutottak Európával, ahol minden részeges bölcsész-romlottság ellenére azért azt nem nézik jó szemmel, ha a saját földjükön izgatnak ellenük, mint tette ezt a Kárpátia, a Fidesz, meg a Jobbik. A szabadság komilfó, a bunkóság nem annyira.

Ez a Kárpátia egyébként sajátosan magyar termék, Hungarikum úgymond, amikor a falusi kocsmák borgőzös, darutollas hangulatát emeli világlátássá és műalkotássá – ha nagyon megengedő vagyok -, midőn rockzenébe önti Ady malomalját és fokosát, a sivatag meg a lárma azonban ugyanaz, mint száz évvel ezelőtt. Ez is bizonyság arra, hogy az idő körben forog.

Ott tartunk épp megint nem csak kárpátiailag, hanem kormányzati gőzölgésekben is, hogy: „Extra Hungariam non est vita…”, amely azt sugalmazza, hogy a mi pöttyös seggünk szarta a spanyolviaszkot, ebből fakadóan a szalonnát majszoló magyar paraszt Übermensch a szőröstalpú románhoz képest.

Mert ilyenekkel foglalkozott ez a Petrás János László, mint igazmagyar. A – román – ügyészség szerint „Harcra hívta a magyarokat a Magyarországtól elcsatolt területek visszaszerzésére, hevesen vitatta a trianoni békeszerződés előírásait, elnyomóknak és bocskorosoknak minősítette a románokat”. A fasiszta eszmék terjesztését nem bizonyították rá.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Rezeda világa: Az élet máshol van


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Drága Katám!
A matematika kőkemény dolog!
A számok azok számok...

Annának igaza van, hogy nagyon agilisek.
Már a 80-as években is rámensek és követelődzőek voltak azok, akik ide menekültek Ceausescu elől...
Azonnal állás, lakás, nem is akármilyet fogadtak el! :(((

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Optimista  vagyok, remélem vannak még jó emberi érzelmek, nem pátyolgatnak "hamis " eszközöket.

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Zsadikám, én  kicsit  előbb  ismertem meg, hogy  ki a Petrás JánosLászló. meg  is  szóltam érte azt  akitől megtudtam, ki ő. Nem is értettem, hogy  tud ilyen  zenészeket kedvelni,  de még  zenekar nevét  is akkor ismertem meg. :) Mindegyis Kárpátia vagy  Hungarikum, nem kedvelem. Nem is "éretem"  miért erőszakoskodik a kormányunk Erdéllyel...


anna
1 éve

Sajnos el fogja dönteni. Úgy látm nagyon szaporodnak és nagyon agilisek. Meg kell szolgálni a forintjainkat.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

De jó nekem, Katám!
Azt se tudtam eddig, ki a fittyfiringős fittyfene ez a Perás János László?! :DDD
Most tudtam csak meg... Igaz, most se hiányzott! Remekül elvoltam emem tudatlanságomban! ;o)

Erdély meg jobb, ha hallgat, ugyanis kivagyibbak még nálunk is, mert közigazgatásilag sosem akartak igazán SEHOVÁ se tartozni, mindig ÖNÁLLÓAKNAK tekintették magukat a történelem folyamán.
Hogy is nevezték magukat? Így: "Erdélyi Fejedelemség"... Ó, hogy oda ne rohanjak!

Még szép, hogy ne ŐK akarják már megmondani, nálunk ki dirigáljon!!! :(((
 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Itt  a  Földön  van az élet, csak nem mindegy, hogy. EU-n  kívül is  van élet, ez  tudjuk Orbán  "fóbiája".   Neki  biztosan  van, hiszen  éppen  eléggé megszedte  magát, hogy  ezt  gondolja, mert ugyan  a kilépés szándék az  van, de mégsem akar. Akkor  honnan  a lové? Meg hát  nagyon  remélem, ha  nagyon akarja a kilépést, nem marad már arra  ideje. Nyakunkon  a  választás, nekünk kell dönteni, mert  Erdély nem döntheti el a választás kimenetelét.