A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Rajtunk nem fog múlni a visszaélések feltárása

via Mandiner

2013. november 30. 12:41 | 2 hozzászólás

Az MSZP aláírja a NAV-botrányt vizsgáló bizottság felállításáról szóló ívet, amin harminc olyan képviselő neve szerepel, aki nem tagja a Jobbik frakciójának.

Az MSZP aláírja a NAV-botrányt vizsgáló bizottság felállításáról szóló ívet, amin harminc olyan képviselő neve szerepel, aki nem tagja a Jobbik frakciójának.

A Magyar Szocialista Párt az évi ezermilliárdos adócsalási ügy teljes, pártatlan és független kivizsgálásában érdekelt. Az LMP célját, hogy álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság, támogatjuk. Nekünk az aláírás céljával nincs bajunk, de a módjával és a listán szereplő nevek némelyikével igenis van.

Az általuk korábban indított aláírásgyűjtő íven ugyanis egy nyíltan antiszemita, kirekesztő párt képviselőinek neve szerepelt. Az MSZP parlamenti frakciója pedig semmilyen közösséget nem vállal egy ilyen párttal.

A NAV-botrány teljes kivizsgálására viszont szükség van. A vizsgálóbizottság felállításához 78 képviselő aláírása kell. A parlamentben az MSZP az LMP, a DK és a függetlenek összesen 82-en lesznek hétfőtől, amikor Kránitz László eskütételével az MSZP frakciója egy újabb taggal bővül.

Amennyiben hétfőn az LMP egy olyan ívet hoz be a parlamentbe, amelyen a Jobbik egyetlen képviselőjének neve sem szerepel, csak a DK, LMP és PM, valamint a függetlenek, akkor az MSZP-frakció szavatolja, hogy mind a 48 tagja megadja az aláírását.

Egyúttal egyenként végigkérdezzük a Fidesz minden képviselőjét, hogy támogatja-e a botrány kivizsgálását. Ugyanezért kezdeményezzük, hogy név szerinti szavazással dőljön el, hogy a parlament elfogadja-e a bizottság felállításáról szóló kezdeményezést.

Rajtunk nem fog múlni a visszaélések feltárása és a teljes igazság kiderítése sem.


A blogbejegyzés eredetije: Rajtunk nem fog múlni a visszaélések feltárása


Hozzászólások


kwepi
4 éve

Mi köze is van ahhoz, hogy valaki antiszemita - ahhoz, hogy ki kéne vizsgálni az egyik várható legnagyobb port kavaró botrányt? Adó és egyéb csalást? Könyörgöm, ez már megint fából vaskarika! 

Vagy nem is minden képviselőnek tetszik hogy ilyen vizsgálat lesz? Hiszen itt még sok minden elő kerülhet, olyan is, ami sem a jobb, sem a bal oldalnak nem fog tetszeni. 

Kalliszta képe

Kalliszta
4 éve

Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni. Az MSZP támogatja a vizsgálóbizottság felállítását, csak a Jobbik-kal nem akar együttműködni.