A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Példaképünk, Szijjártó Péter

via Föld S. Péter írása

2014. szeptember 25. 09:29 | 5 hozzászólás

Például annak, hogy milyen tehetséges ember ez a Szijjártó Péter. 36 éves, és már külügyminiszter. Ma tette le a hivatali esküt – isten őtet úgy segélje!

Tessék bennünket még hülyébbnek nézni!

Ígérjük, készséggel elhiszünk mindent, csak előtte csippentsenek a szemükkel, hogy most tetszenek a képünkbe hazudni, és akkor mi felállva tapsolunk.

Például annak, hogy milyen tehetséges ember ez a Szijjártó Péter. 36 éves, és már külügyminiszter. Ma tette le a hivatali esküt – isten őtet úgy segélje!

Segélte eddig is, nem szenvedett hiányt semmiben. Tegnap például még csak három nagy értékű ingatlanról tudtunk, meg némi (82 millió forint) megtakarításról, mára viszont kiderült, hogy négy van neki.

Három a magyar igazság, meg egy a ráadás.

Idén tavasszal vásároltak a feleségével egy kis kulipintyót, Dunakeszin. Nem valami nagy szám ez a vityilló, alig 400 négyzetméteres, és mindössze 167 millió forintba került. Eredetileg nem ennyiért kínálták, de - mint Szijjártó nyilatkozta -, hosszasan alkudozott, így lett a vége 167 millió.

Ami már a nem szakértő szemlélő számára is jelzi, hogy jó kezekbe került a magyar külügyek irányítása. Szijjártó Péter tud bánni a pénzzel, nem szórja el a javait, gondosan az élére állít minden forintot, beosztja, hogy a család a hó végén se szenvedjen szükséget semmiben.

Tavaly tíz millió forintot keresett, és mindeközben 15 millió forintot takarított meg. Szijjártó Péter példája már csak ezért is több, mint követendő. Saját erejéből, korát meghazudtoló gyorsasággal emelkedett magasra, s mindeközben még az adóhatóságnak sem lett gyanús. Sem az ügyészségnek, sem senkinek.

Miért is lett volna: nincs itt semmi érdekesség, tessék szépen oszolni!

Világviszonylatban nyilván nem Szijjártó Péter a leggazdagabb 36 éves. Vannak olyanok, akiknek még a magyar külügyminiszternél is több házuk és megtakarításuk van.

De ezek az emberek nyilván nem tisztességes úton, szerezték a vagyonukat.

Úgyhogy, mostantól Szijjártó Péter a példaképünk. Felnézünk rá, titokban irigyeljük, ha tehetnénk, örökbe fogadnánk. Íme, az ember! Aki egész életét a politikában töltötte, a magyar nép szolgálatában. És közben folyamatosan a haza üdve lebegett a szeme előtt. Meg az, hogy a nemzet gyarapodjon.

Tessék minket még hülyébbnek nézni.

Obama meg, ha lenne esze, nem fikázná Szijjártó kormányát, hanem példát venne róla. Mert most annyira alulinformált az amerikai elnök, hogy nem csak azt nem tudja, melyik Magyarország harmadik legnagyobb városa – idézet Kósa Lajostól – de még azt sem, hogyan lehet tízmillió forintból 15 milliót megtakarítani.

Szijjártó és Szijjártóné egyébként szülői segítséggel vették meg a dunakeszi kulipintyót, anyóspajtásék mindkét részről sok millió forintot ajándékoztak a fiataloknak. Néhány másik milliót meg kölcsönbe adtak nekik, azt szegényeknek majd vissza kell fizetniük valamiből.

Nagyon azért nem aggódunk.

Már csak azért sem, mert mostantól mi is gazdagabbak lettünk. Igaz, csupán egy tanulsággal, de inséges időkben az is jó lehet valamire: a legfontosabb, hogy lehetőleg már születésünk előtt válogassuk meg jól a szüleinket. Akinek szegény, teszetosza szülei vannak, az megnézheti magát, ezért ha tehetjük, próbáljunk meg egy önzetlen, igen vagyonos családba csöppeni.
És ha kérhetnénk, tessék bennünket, magyar embereket még a mostaninál is hülyébbnek nézni!


A blogbejegyzés eredetije: Példaképünk, Szijjártó Péter


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Azért, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nevezett személy mögött egy vagyonos, vállalkozó család van, ahol sem 5 millió, de talán 50 millió sem okoz nehézséget, akár ajándékba is adni egy családtagnak. Hogy mennyire életszerű, azt egy általam is ismert példával megvilágítanám. Ismerek többek között egy egyszerű, idősebb kis-gazdálkodót, aki tavaly  Karácsonyra csak úgy ajándékba adott a fiának és családjának 5 mill. Ft.-ot, mondván, hogy neki, ami kell, az bőven meg van, ez a pénz  a gabona eladásából jött /több is/ , a fiának biztosan jobban kell. És ez nem először fordul elő, pedig max. 40 hektáron gazdálkodik, az is főleg bérlemény. Ilyen példa mellett miért nem hihető, hogy egy gazdag vállalkozói család is segíti gyermekét? Persze, ez csak egy jóindulatú feltételezés, de csak azért próbálom egy másik oldalról megvilágítani az egészet, hogy mert valaki jobboldali politikus, azért nem kell mindenben a rosszat, a bűnt feltételezni. Ha már itt tartunk, szerintem van elég probléma a mi házunktáján is, söprögethetnénk magunknál is. 

69 -39
Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Katiicabogár!  Én  már számolni  se tudom, a csalással,  hazugsággal összeherdált pénzmilliádokat. Csak azt látom, egyre többen kerülnek  kilátástalan helyzetbe. Egyre gyorsabban  növekszik a szegénység. Szomorú, hogy  az emberek hagyják  magukat megfélemlíteni, így  a hatalom azt tesz amit  akar. Minden  gátlás nélkül megcsinálják, amit   kigondolnak.

Egyébként nem vagy  egyedül...

 

NewTiborc képe

NewTiborc
4 éve

Igen, egyetértek. Csak egy dolog zavar, történetesen a Csintalan, Szili és Karsai után van -e még valaki a sorban? Szerinted milyen emberek ezek?

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Az igazság, hogy ez senkit nem érdekel. :( Nem lehet másképp, mert ha az emberek foglalkoznának azzal, hogy milyen emberekből tevődik össze a jelenlegi hatalom, akkor nem lenne kétharmad, sőt! nem lenne jobb oldali kormány sem. Tele van az internet Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata és a valós helyzet közötti különbséggel, éppen, hogy csak ki nem mondják, hogy úgy lopta össze a pénzét. Évi bevalott 10 millió forint jövedelemből 15 milliós a megtakarítása. Csak ez az egy tény már azt kellene, hogy magával vonja, hogy vizsgálatot indítsanak el annak kivizsgálása érdekében, hogy mi a fészkes fenéből tett félre öt millióval többet, mint amennyit megkeresett. Pedig..., meg is kellett neki élni (gondolom, nem koppogatva) - és hát... Uuuuuuuuuuuuutálom ezt a világot :(

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

MIndenesetre nem valami fényesen kezdődött miniszteri megbizatása. 

http://hvg.hu/itthon/20140924_obama_civilek_kulugy_reakcio#utm_source=hi...