A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Össznépi gyűlölködés

via Kolozsvári Szalonna

2017. október 24. 10:22 | 0 hozzászólás

Akkor mondjam szépen: jó reggelt a kedves olvasóknak, akik velem együtt kiheverték, vagy nem heverték ki a felemelőnek alig nevezhető, de legalább tömény elmebajjá és gyűlölködéssé gyúrt nemzeti lábszagba csomagolt ünnepet.

Hogy ráadásul megint jutott önmagukból kivetkőzött – mi tagadás, idős – emberekre, akik újságírókra támadtak a nagyfene ünneplés hevében, abban (rezignáltan mondom) semmi meglepő nincsen. Az a keserű düh, ami ezekben a tisztes kort megélt emberekben munkál, nem kellemes látvány, viszont nyomasztó és szomorú. Az egy dolog, hogy reménytelennek látszik, hogy ez az ország valaha is együtt tudjon ünnepelni (és ünnep alatt nem a Puskás Akadémi buszaival szállított tapsolókkal körített politikai nagygyűléseket és választási kampánybeszédeket értek), de a megosztottság puszta létén túl, a verbális-fizikai agresszió állandó és nyilvánvaló jeleit is látni ezeken a megvezetett, lenézett, kiskorúsított emberekben. Ez meg külön lesújtó. És még mielőtt valaki azzal vádolna, hogy azt állítom: ez a Fidesz-hívők sajátja, tisztázzuk, hogy nem ezt állítom. Nem is állíthatom, hiszen a szóváltástól a dulakodásig, buzizásig terjedő skálán az össznépi gyűlölködés nem válogat pártszínezet szerint.

Erről nagyon sokan tehetnek, egyebek mellett Vona Gábor is, aki viszont tegnap majdhogynem önkritikát gyakorolt. A pártelnök azt mondta: röstelli, hogy régen a széthúzást támogatta, de időközben belátta, hogy ez sehova nem vezet, csak rombol. Ez igen dicséretes, csak az a baj, hogy mire ő belátta, ebből a stratégiából mások meg kizárólagos kormányprogramot gründoltak, amely olyan felmérhetetlen károkat okoz, amelyeket az ilyen megkésett öntudatra ébredések aligha lesznek képesek helyrehozni.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Össznépi gyűlölködés


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges