A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

OrbánVikipédia: Sukoró és társai

via Egyenlítő blog

2014. március 20. 11:54 | 1 hozzászólás

A Hócipő című szatírikus kéthetilap honlapja OrbánVikipédiát indított, amely valószínűleg képes lesz arra, hogy az utókornak hitelesen és pontosan mutassa be a regnáló miniszterelnök munkásságát. Úgy érezzük, hogy ezt még a Hócipőnél is közkincsebbé kell tenni, így kedves Olvasóink nálunk is szemezgethetnek az OrbánVikipédiából.

SUKORÓ ÉS TÁRSAI

Két nagy csata színhelye, 1849. szeptember 29-én itt volt a főhaditanács, s innen lőtték Jellasicsot, a gyávát, aki, amint Petőfi verséből kiderül, emiatt Bécsig futott. Évekig ez a Magyar Néphadsereg Napja, népünk legnagyobb diadalaként, bár Nemeskürty szerint mindössze hat halott volt, közelharcra nem is került sor, csak néhány menekülő labancot támadtak meg a népfölkelők, de hát kis ország, kis diadal.

GYULA VITÉZ TÉLEN-NYÁRON

A második csata 161 évvel később kezdődik, amikor Orbán indítja meg ügyészcsapatait Gyurcsány ellen, próbálván rábizonyítani, hogy beavatkozott egy telekcserébe. Ronald Lauder úr ugyanis egy 250 milliárdos szórakoztató-központot akart létrehozni a Velencei-tó partján, amihez a telket Joav Blum izraeli üzletember biztosította volna egy albertirsai telekcsere révén. Ám Orbánék szerint ez rossz üzlet volt a magyar fél számára, emiatt már Bajnai leállíttatta. Vagyis senki nem járt rosszul, Orbán mégis rászabadíttatta előbb Papcsákot, akinek ügyvédi irodája az első Orbán-kormány utolsó hónapjaiban 240 milliós megbízást kapott sürgős jogi tanácsadásért, hiszen már csomagoltak. Ő lett az első számonkérési biztos, de aztán inkább Zuglót választotta, ahol a külső megbízások terén máris fővárosi Guinness-rekordot állított fel, a kerület történésze lett például Kun Miklós.

Ezért Budai Gyula egykori katonai ügyész követte, aki kétéves működése alatt mintegy ezer ügyet tárt fel, ebből 5 vagy 6 bírósági szakaszba is került, ezért később államtitkárként átállt a dinnyekóstolásra és a tehénsimogatásra. De addig hetente állt elő valami váddal Gyurcsány ellen, holott Lau­deréket Orbán is fogadta, Gyurcsány pedig semmi mást nem tett, mint felszólította az érintetteket, hogy mindenki a törvények szerint tegye a dolgát. Ha netán ingyen kapták volna a területet, ami a beruházás nagyságához képest egy filléres összeg, az is megszokott, ha valaki ennyi pénzt kíván befektetni egy kelet-európai országban, az Audi és a Mercedes is kapott mindenféle kedvezményeket. Mindenesetre Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő két volt vezetőjét vezetőszáron vitték el, és hónapokig egyetlen dolgot kértek tőlük odabenn, mondjanak már valamit Gyurcsányra. Nem tették, ezért a Fradi-pálya és a Moszkvai Kereskedelmi Kirendeltség előnytelen eladását is megpróbálták rájuk verni, holott a romos szocreál épület semmit sem ért, csak a jó helyen lévő telek, amely viszont állami tulajdonban volt, s csak az orosz állam jelölhette ki a vevőt, akitől így nehéz többet kérni. Az viszont a sokszorosáért értékesítette az orosz államnak, amiért most ott indult vizsgálat, hogy ki volt az a barom, aki ennyit fizetett érte.

Mindenesetre a sukorói nádast sikerült megmenteni a békáknak, hála Schiffer Andrásnak, aki az első feljelentést tette. A sukorózás viszont azóta afféle népi játék lett a jobboldalon, az évi 360 milliós apanázst kapó Heti Válasz például hetente szajkózta Budai újabb és újabb vádjait, nem beszélve a négyfős papagájkommandóról, Selmecziről, Kocsisról, Hoppálról és Zsigóról. Gyurcsány ellen végül semmit sem tudtak összehozni azon kívül, hogy egyszer behívták az ügyészségre, ahol elkérték a személyijét, a lakcímkártyáját, közölték, hogy köteles ujjlenyomatot adni és a fényképezőgép elé állni, ellenkező esetben testi kényszer alkalmazható ellene, valamint három napon belül közölnie kell, ha más lakásba költözik, majd megkérdezték, hogy a 25 perces kioktatást tudomásul vette-e. Ezután immáron a vallomás részeként személyi körülményeiről érdeklődtek, az első kérdés az volt, hogy mi az anyanyelve, hátha elismeri, hogy idegenszívű, mire Gyurcsány jól lehordta őket, és közölte, szégyelljék magukat, egyszer pedig majd számot kell adniuk arról, hogyan és miért sértették meg az esküjüket. Természetesen a felvételt óránként ismételte a kormány valamelyik csatornája, a Hírtévé, az Echo, az MTV és a Dunatévé.

A SZABADSÁG TÉRI CSATA

Gyurcsányról azóta Hoppál Péter azt is állította, hogy 2006 őszén az ő személyes utasítására vertek meg Budapest utcáin embereket, és lőttek a tömegbe a magyar rendőrök. Várhatóan a közeljövőben jelenti be Selmeczi Gabriella, hogy Gyurcsány hívta be a tatárokat 1241-ben és a törököket 1541-ben. Kocsis Mátéra vár a feladat, hogy elhitesse a közvéleménnyel, Gyurcsány diktálta a 13 nevet Haynaunak, Zsigó Róbertre pedig, hogy Kádárt is ő vitte ki oldalkocsis motoron 1956. november 2-án Moszkvába.

HELLER, MOLNÁR

További érdekes kísérlet volt Heller Ágnesre, Radnóti Sándorra és több más filozófusra ráfogni, hogy százmilliókat osztogattak szét a haverjaiknak különféle kutatásokra, sajnos Budai nem az a tipikus filozófusalkat, aki egy ilyen ügyet végig tud vinni, inkább Győzike adóügyét kellett volna rábízni, ott tényleg titánok csaptak volna össze.

Most Molnár Gyulával próbálkoznak, amióta megtudták, hogy ismét indulni akar Újbudán, először a 2010-es önkormányzati választások hetében vitték be az ügyészek, így kis különbséggel vereséget szenvedett a polgármesterségért vívott küzdelemben, most mindenesetre előbb ítélték végrehajtandóra, hogy a másodfok pont 2014 őszén dőljön el.

KECSKEMÉT

A Szájerné által Kecskemétre áthelyezett Hagyó Miklós nokiásdobozát sem találják, miután az eset feldobója elismerte, ő találta ki, mert megígérték, hogy akkor nem viszik be. Bizonyára azért került az ügy ide, mert itt már Zuschlagnál is megnyomta a bíró a ceruzáját, aki már lenyomta a hat évet, amit 72 millió másra költése miatt kapott, azóta az állami milliárdokat kapott Századvég által felvásárolt Napi Gazdaság felkérte a szocik Grál-lovagját egy Gyurcsány-memoárra, bizonyára ingyen vállalta a kampány színesítésére. Ha netán egyszer pár friss milliárdosnak is utánanéznek, akkor arányosan az évezred végén fognak szabadulni. Hunvald volt erzsébetvárosi polgármestert viszont csak másfélre tudták ítélni, miközben a dupláját töltötte előzetesben, többek között amiatt, mert fizette a kerület szocialista országgyűlési képviselőjének mobilszámláját, holott elődje egy egész irodát biztosított Deutsch Tamás számára.

HALÁL A MAGYAROKRA

Miskolcon 11 romát 41 évre ítéltek el rasszista cselekedetért, ez abból állt, hogy a tatárszentgyörgyi kettős cigánygyilkosság idején két utcájukban járőröző skinhead autójának betörték a szélvédőjét, százezer forintos kárt okozva, a benn ülők pedig könnyű hámsérülést szenvedtek. Ám az ügyész talált egy botot, amelyre az volt ráfaragva: Halál a magyarokra, bizonyára testvériesen megosztották a munkát, és mindenkire másfél betű jutott, így tudták bűnszövetséggé átminősíteni a történteket, és a dupláját adni a duplájának. Az eljárási hibák miatt megismételt tárgyalás a 41 évet 34-re csökkentette, másodfokon pedig kénytelenek voltak a gyilkossági kísérletet garázdasággá változtatni, s büntetésüket annyira mérsékelni, amennyit már letöltöttek, nehogy még pereskedjenek.

SZABADSÁGHARC A SZABADSÁG TÉREN

A száznapos, választásokra időzített rendőrper még folyik, eddig a legérdekesebb tanúvallomás Lapid Lajosé, a pesti rendőrfőkapitány volt közbiztonsági helyettese szerint a Szabadság téri tüntetők pénzt kaptak valakiktől. Bizonyítani nem tudja, de a tüntetéseket biztosító kollégáitól és civilektől azt hallotta, Kanadából érkezett. Egy tüntető ötezret kapott, ha a kordont is rázta, tízezer volt a tarifa, a tüzes kemény mag pedig 100 ezret is kereshetett, nem beszélve a tévészékházból einstandolt Túró Rudikról. Állítólag a Kossuth tér kiürítésekor egy páncélszekrényt is találtak a tüntetőknél, benne több százezer forinttal, ami Kanadában elég ritka fizetőeszköz. Vikipédiánk zárásakor már keresik Fletó torontói felmenőit. Azóta Kósa elmondta, hogy ő már ismerte az őszödi beszédet, mielőtt elhangzott a Magyar Rádióban, illetve nem, csak hallott róla, a többi 22 verzióját helyhiány miatt mellőzzük, de nem puccs, csak puncskísérlet volt a szurkolókkal, mert az a kedvenc fagyijuk.

OrbánWikipédia


A blogbejegyzés eredetije: OrbánVikipédia: Sukoró és társai


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Milyen csendben vannak most már róla