A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán törököt fogott a történelmi párhuzamokkal

via A kiló nem százat jelent blog

2018. július 30. 11:57 | 0 hozzászólás

„Iszlamofóbia és migrációval való riogatás kimaxolva. A miniszterelnök jó kommunikátor. A mára unalmas történelmi párhuzamkeresések azonban több okból is kerülendőek lennének.”

Hódolat Transzilvániának! Iszlamofóbia és migrációval való riogatás kimaxolva. A miniszterelnök jó kommunikátor. A mára unalmas történelmi párhuzamkeresések azonban több okból is kerülendőek lennének.

1. Szegény modern Románia valóban nem létezett, ahogy szegény modern Magyarország sem létezett a középkorban. A középkorban modern dolgok nem léteztek. Fapados repülőjáratok se Tunéziába. Sőt Orbán Viktor miniszterelnök se. Csak a középkori változataik: Magyar Királyság, Havasalföld, Moldva,Vlad Țepeș, Csák Máté, ide-odahurcibált szent korona meg janicsárok rogyásig... De felmenőink is bizonyíthatóan léteztek: a románok is csak éppen kibekkelték a török időket, ahogy mi is. Általában együtt szívunk. 

A középkorban az Oszmán Birodalom meghódította a fél világot és Délkelet-Európát. De aztán Európa hódította meg az egész világot. Mindenki tudja. Európa önkritikus a gyarmatosítást illetően, Törökország teljesen máshogy emlékszik egykori hódításaira, mert egykori nagyságán (meg a Galatasaray-on kívül alig tud más sikerbe kapaszkodni — akárcsak mi magyarok. (Mínusz a Galatasaray FC.)

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Orbán törököt fogott a történelmi párhuzamokkal


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges