A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Orbán évértékelő: ismét kiakadt a hazugságmérő!

via Ténytár blog

2016. február 29. 11:20 | 1 hozzászólás

Orbán Viktor tegnap évértékelőt tartott a Várkert Bazárban, amelyben ismét messze kalandozott mindattól, amit ma Magyarországon tapasztalhatunk. Győzelmi jelentésében egy másik univerzumba kalauzolt, ahol minden szép és jó, kormányzásuk pedig egy sikersztori.

Mindeközben a magyar valóságban a gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények pedig még többen. A családi adókedvezmény eszméletlen torzítása ugyanúgy a jómódúakat segíti, ahogy az egykulcsos adó. Orbán szerint a nyugdíjakat is megvédték, de arról már nem szól a fáma, hogy  több százezer nyugdíjas nyomorog Magyarországon, közel 100 ezer főnek még 50 ezernél is alacsonyabb a nyugdíja. 

Orbán az egészségügyről is beszélt, miközben a Fideszen belül is látják, hogy szétrohad az egészségügy,. Szerinte kórházaink többségében XXI. századi körülmények várják a betegeket. Végül pedig az oktatás is szóba került, ahol a pedagógusokat igyekezett pusztán pénzhajhász elégedetlenkedőknek beállítani, miközben a tanárok az elmúlt évek oktatáspolitikai ballépéseinek negatív hatásaiból van elegük.

Forrás: hir24

Öt év alatt 25 százalékkal csökkent a rezsi, 1,5-szörösére növekedett a legalacsonyabb bér. Ez az állam és a gazdaság a kisvállalkozók és a multik közös sikere.

hantameter_hazugsag.png

Orbán Viktornak nagyon rossz tanácsadói vannak, vagy csak téves adatokkal dolgozik, ugyanis a minimálbér (ha ezt tekintjük legalacsonyabb bérnek) nem növekedett 1,5-szörösére. 2010-ben a nettó minimálbér 60 ezer forint volt, 2015-ben 68 ezer forint. A bruttó minimálbér valóban nagyobb ütemben növekedett, de a 2011-es adóátalakítások során a minimálbér is bekerült az egykulcsos adó alá, így nettó értékben jóval kisebb volt a növekedés mértéke. Akik igazán jól jártak az elmúlt 5 évben, azok nem az alacsony keresetűek voltak (a számokból látható, hogy nőtt a munkavállalói szegénység is), hanem a magas jövedelemmel rendelkező háztartások az egykulcsos adó nyertesei.

A magyar gazdasági siker - már amennyiben nevezhető sikernek - pedig kizárólag az uniós forrásoknak köszönhető. A kisvállalatok helyzete csöppet sem javult az elmúlt 5 évben, a multikat pedig különböző külön adókkal agyonnyomták (nincs szektortól eltekintve)

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Orbán évértékelő: ismét kiakadt a hazugságmérő!


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
2 éve

A "hazugságmérő" már évek óta nem tud visszatérni alapállásba !!!

Ha minden igaz volna a kormánykommunikációban , akkor a "fejlett kapitalista országok" is sirva könyörögnének a receptért !!!! (És nem kellene -drága pénzen-  agymosni a 10 milliót kapunk lakásvásárláshoz, csökkent az SZJA igy több pénzünk marad, a családtámogatások növelésével elkölthető több pénz, a magyar reformok müködnek-  mert az ország lakossága érezné. Csak mivel nem érzi, igy "tudatositani" kell ezt.)

Azután meg kedves miniszterelnök úr ! Hogy is van ez? Ha levesszük a sokat gyalázott Unió és a multik közreműködésével produkált gazdasági teljesitményt, akkor hogy is fejlődött a magyar gazdaság?

Azután meg már megszokhattuk, hogy a kommunikációjukban rendszeresen csak részigazságokat közölnek, persze ez messze nem azt jelenti,hogy a teljes tartalom fedné a valóságot  - de jól hangzik.(Továbbá a "jelenségek szintézisére és elemzésére" kevésbé fogékonyak agylebenyeiben a nemzeti büszkeség és megelégedettség jóérzését képes kiváltani. DE ez ettől még hazugság MARAD !!! )