A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nyugdíjasok! Ébresztő! Egy kisnyugdíjas nyílt levele a Miniszterelnöknek

via Pesti Bulvár

2017. január 13. 10:43 | 0 hozzászólás

Nem kell ehhez kommentár. A levél a Facebookon terjedt el, mi pedig ismét nyilvánosságra hozzuk, mint a többit, mert ez is felettébb tanulságos.

Szóval megjött az 1,6 % -s nyugdíjemelés. Hát ijedtembe majd frászt kaptam. 5 forinttal még meg is toldották. Borzasztóan zavarba is vagyok, mert órák óta nyomozok mi a fenét is vehetnék a plusz 5 forinton. Senki sem tudott segíteni. Fel is sikítottam jézus segítsél!

Mert ebből csak kára lehet kis hazámnak. Számoljunk. Nekem éves szinten ez 60 forint jogtalan előny. Bele sem merek gondolni, ha még túl sokan kaptak mekkora kár is ez az amúgy is üres államkasszának. Tessék mondani így hogyan fogják visszavásárolni az aranytartalékot?

De hát foglalkozzak én csak a hatalmas nyugdíjammal. Tudom én nem az ön hibája régen és rosszkor mentem nyugdíjba. Ma már tudom nem kellett volna. Meg kellett volna várni azt a bérbruttósítást még 1989-n meg még dolgozgatni kellett volna pár évet aztán több lenne. Na, mindegy ez már a múlt az a fránya és átkos világ amit önök rendszeresen kommunizmusnak hívnak. Pedig nem volt kommunizmus ám. Tudja még a szocializmust is építettük! Csak mikor összedőlt mármint az eszme -mert amit addig építettünk az még áll hála az égnek- jön ez a butaság. Hiába meséltem a fiataloknak gyerekek soha sehol a világon nem volt még kommunizmus szegények nem tudták. Mert nem tanították nekik. Értelmező kéziszótárt sem találhattak. Na mindegy.

Már megint elkalandoztam. Szóval megjött 1320 forint .

Na ebből azonnal el is megy 290 forint a tv előfizetésre. Mert az ennyivel emelkedik. Nem akartam én se chilit, se más csatornát, de azt mondta a szolgáltató kell, és nincs válogatás nézzem, vagy ha nem érdekel, ennyi pénzért be se kapcsoljam. De fizetni azt kell, mert hűség van rajta.

A maradék az meg elmegy pár nem helyettesíthető gyógyszerre. Tudja, ebből a vérnyomáscsökkentő fáj a legjobban. Volt olcsóbb és hatásosabb, de megszűnt. Ekkor még nem is mozdult meg a vérnyomásom csak azután mikor a gondozónő hozta az újat. Hát nem drágább lett ugyan az a hatóanyagú szer 823 forinttal. De szép új hosszú neve van. Képzelje már akkor újra felment a vérnyomásom. Azóta sem megy le.

Igaz én szándékosan izgatom magam. Nem tudom, ez valami időskori dolog lehet. Aggódom. Most a vejéért aki vásárolja ezeket a régi kastélyokat pár százmillióért. Mondja már meg neki fiam, nem lesz ennek jó vége, rajtad marad, aztán ha nincs miből felújítani még rád dől.

Magáért is aggódom. Állandóan harcol. Még meg fog sebesülni. Nem szabadna. Nagy családos ember, szép kis unokával ráadásul maga sem gazdag. Mondja sohasem volt és nem is lesz. Én meg reménykedem benne tényleg nem lesz gazdag. Tudja, akik gazdagok lesznek nagyon gyorsan el szoktak szegényedni. Elveszik tőlük! Kiérti? Aztán még aggódom, mert hallom költözik igaz nem messzire csak a Duna másik oldalára, de akkor is drága a költözés. Olyan sokat kérnek érte a szállító cégek. Vigyázzon! Csalnak! Meg ugye előtte, ha valahova költözünk, csak felújítjuk a saját ízlésünk szerint,  na ez is drága. Mindent már külföldről hoznak be. Pedig nem kéne a külföldi áru, volt nekünk saját termelésű, jó minőségű mindenből. Csak hát elkótyavetyélték valami privatizáció miatt. Most meg az a nyavalyás áfa is van mindenen, ami ráadásul szökik ám. Sohasem ér az államkasszába. Valahol mindig kicsúszik. Aztán ezért nem jut nekünk több nyugdíjemelésre meg csúszik az a 13. És 14. Hónap is. Pedig maga nagyon ígérte.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Nyugdíjasok! Ébresztő! Egy kisnyugdíjas nyílt levele a Miniszterelnöknek


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges