A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem nézhetjük tétlenül, hogy a kormány elszigetelje hazánkat az Európai Unióban

via Mérce blog

2018. május 20. 10:40 | 0 hozzászólás

Az utóbbi hónap egyik legfontosabb hazánkat érintő politikai eseménye, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (angol rövidítése LIBE) kijelölt rapportőre, a holland Judith Sargentini, a magyar demokráciáról és jóléti államról lesújtó képet nyújtó jelentéstervezetet tárt a LIBE elé.

Ez a magyar jogállamiságot, demokráciát és szociális jogokat átfogóan értékelő jelentéstervezet úgy találja, hogy Magyarországon világosan fennáll a kockázata, hogy súlyosan megsértik az Unió alapértékeit. A jelentéstervezet ezért azt javasolja az Európai Tanácsnak, hogy indítsa meg, az újságírók által csak „atomfegyverként” emlegetett, az Európai Unióról szóló szerződés 7(1) cikkelye szerinti eljárást, amely akár egy tagállam tanácsi szavazati jogának felfüggesztésével is járhat.

Több okból sem valószínű, hogy idáig valaha is eljussunk.

Egyrészt, ha a LIBE bizottság júniusban, majd az Európai Parlament szeptemberben el is fogadná a jelentést, az Európai Tanácsban Orbán Viktor kormánya a lengyel kormány vétójára nyugodtan számíthatna.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Nem nézhetjük tétlenül, hogy a kormány elszigetelje hazánkat az Európai Unióban


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges