A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Nem lesz rezsicsökkenés

via Üzenőfüzet blog

2013. április 3. 09:56 | 2 hozzászólás

Az elmúlt időszak fideszes okossága egyértelműen a rezsicsökkentés meghirdetése volt. A kormánypárt a kommunikációs manőverrel elérte, hogy az ellenzék ismét az ő kottájából játsszon.

Bajnai a hírlevelében máris meghirdette a valódi rezsicsökkentés programját, míg az MSZP ennél óvatosabban próbál fogást találni ellenfelén. Ez érthető, ugyanis bármelyik ellenzéki erő utasítaná el a jól hangzó programot, vagy éppen csak kritizálni merné azt, azonnal ráfordulnának a kormányközeli média ágyúi. Úgy érezzük ránk, bloggerekre hárult a feladat, hogy elmagyarázzuk: nincs és - ha Orbánon múlik - nem is lesz rezsicsökkentés. (A cikk elkészítéséhez KSH-adatokat használtunk.)

Elég pusztán a pénztárcákba nézünk, és máris nyilvánvalóvá válik, hogy az Orbán-kormány elmúlt három éves időszaka alatt drágult a legnagyobb ütemben az élet Magyarországon. Átlagosan 16%-kal költünk többet a háztartás éves fenntartására, ez pedig még a 10%-os rezsicsökkentést is beleszámolva havi 10 ezer forinttal több kiadást jelent 2010-hez képest.

A kormány által kommunikált lakossági energiaár-csökkentés kettős veszélyt rejt magában, és mindkét fenyegetést végül mi szívhatjuk meg. A lakosságon megspórolt bevételt ugyanis az ipari fogyasztókon hoznák be. Különösebben magyarázni nem kell, hogy a cégek, nagyvállalatok plusz terhelése mihez vezet. Láttuk már több esetben: elbocsátások, leépítések, hazánkból kivonuló munkáltatók, ezáltal családok egzisztenciájának romba döntése.

Apró közbevetés, hogy Magyarország egyik legmegbízhatóbb hardver-beszállítójának oldalán például ez az üzenet fogadja a hűséges vásárlókat. Hamarosan egyre több ilyen kivonulással kell szembenéznünk, ha tovább sarcolják a cégeket rövid távú, demagóg intézkedésekkel.

tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Nem lesz rezsicsökkenés


Hozzászólások

faluvegi képe

faluvegi
5 éve

A rezsicsokkentes legfobb haszonelvezoi a magas jovedelmu csaladok. Minel kevesebb a csalad jovedelme, annal kevesebb a rezsicsokkentesbol szarmazo haszna.

Ez igy egy ujabb igazsagtalan kedvezmeny a magas jovedelmuek szamara.

Ezt az igazsagtalansagot csak a progressziv rezsicsokkentessel lehet mersekelni.

Ez abbol allna, hogy minel alacsonyabb jovedelmi kategoriaba tartozik valaki, annal magasabb szazalek rezsicsokkentes illesse meg.

A kovetkezot javaslom:

A 85.000 ft alatti jovedelmuek kapjanak 25%-os rezsicsokkentest.

A 85-180.000 forint kozotti jovedelmuek kapjanak 20%-os rezsicsokkentest.

A 180-250.000 forint kozotti jovedelmuek kapjanak 15%-os rezsicsokkentest.

A 250-400.000 forint kozotti jovedelmuek kapjanak 10%-os rezsicsokkentest.

A 400-600.000 forint kozotti jovedelmuek ne kapjanak rezsicsokkentest.

Az 600.000-1.000.000 forint kozotti jovedelmuek rezsijet noveljek meg 10%-al.

Az 1.000.000 forint folotti jovedelmuek rezsijet noveljek meg 20%-al.

A progressziv rezsicsokkentes valos megtakaritast jelentene az arra raszoruloknak.

A fenti rezsicsokkentes eredmenye keppen a rezsicsokkentes terhe megoszlana a kozmuvek es a magas jovedelmuek kozott.

Az MSZP es tovabbi baloldali partok kezdemenyezzenek alairas gyujtest a lakossag koreben a fenti progressziv rezsicsokkentes tamogatasara.

etele1 képe

etele1
5 éve

És mindezt az Üzenőfüzet 2013 blog hogy megmondta!

:p

Az emeszpé kommunikációja jó.

De mire?