Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Négy évig sem bírta az uniós pénzből épült mályinkai kilátó

via Átlátszó blog

2018. május 24. 11:50 | 3 hozzászólás

Az építő céget azóta törölték is.

Olvasónk képet is küldött a biztonsági okból leszalagozott kilátó-feljáratról. Az illető olvasó már az átadáson is ott volt, szerinte már akkor látható volt, hogy a nyolc méter magasságú kilátó rövid életű lesz, ugyanis szerinte gyenge minőségű, ráadásul nem szárított faanyagból lett megépítve. A nedves tartalmú fa “lábon” száradása eleve magában hordozza a hasadás, repedés veszélyét – jósolta ekkor. Úgy fest, sajnos igaza lett: a mostani fotókon látszanak is a repedések, vetemedések.

Bár az évek folyamán történt karbantartás, a Begyeleg kilátó sorsa megpecsételődött.

Györfi Gábor Mályinka jelenlegi polgármester nem kívánt nyilatkozni az Átlátszónak. A falu korábbi polgármestere, Mihály Ferenc szerint bár egy helyen „valakik” megbontották a szerkezetet, de nincs baj a kilátóval, ő maga nemrégiben fel is mászott rá.

A kivitelező – az uniós közzétételi tábla szerint – bizonyos Reziliencia Kft. volt. Ilyen néven egy budapesti, mára törölt céget tart nyilván a cégjegyzék. Gyanús lett azonban, hogy nem ők, hanem a környékbeli, Tardonára bejegyzett Rezilienciaközpont Kft. lehet, amit keresünk.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Négy évig sem bírta az uniós pénzből épült mályinkai kilátó


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Létezik  és nemcsak a pályimlafőzősről híres a település. A Bükk lábánál fekvő falu, nagyon  szép. Valószínű azért is  építetek oda  kilátót. Én azon lepődtem meg, hogy  oda is építettek és nem betonból. Készültem a nyáron meglátogatni, ez  most  elmarad. A  bükk  hegység tetejére, remek kanyargós út  vezet  onnan. :) A  kilátás gyönyörű, kedvelt  kirándulóhely. :)  Ami  a kilátót  illeti, elmondhatjuk, hogy ilyen  is  van. :D

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
11 hónapja

Háááátttt... Én meg már kezdtem azt hinni, Mályinka nem is létezik, sem az a Kft, kamu az egész! :DDD
De Mályinka (a pájinka mellett!:DDD) igenis létezik:
http://elmenyekvolgye.hu/malyinka/

Hiába no, kis hazánkban éri még meglepetések az embert! ;o)
Azért nem tervezem a közeljövőben eme kedves emberek portáit megszemlélni...
Akiket így meg lehet vezetni, akkora észlények, hát én azokra nemigazán vagyok kíváncsi!:(((
 

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Nem baj., majd lebontják, oszt építenek másikat  jó őénzért. Sok , sok  épületet bontottak  már le, csak azért, hogy  több  pénzért újjat  építsenek azok  helyére, amit  elég  lett volna csak felújítani. De  akkor nem vándorol annyi pénz  a saját  zsebbe.  Vajon  miért lett  törölve  az  építú cég. Ugyan  már, nem kéne ennyire butának nézni  a magyar  embereket.