A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Minek jönnek? Akit vinni kéne, sose kapják el"

via Egyenlítő blog

2014. február 26. 11:06 | 0 hozzászólás

Ugyanazt csinálja ez a társadalom, mint 1941-ben.

Szokás ebben az országban nagy hangon méltatlankodni, hogy miért „kell” még mindig a holokausztra emlékeztetni, hiszen a mai nemzedékeknek semmi közük ahhoz, ami akkor történt. Az a szokás is kezd már divatba jönni – milliós fizetéssel „hivatalos főtörténészi” státusz jár érte – hogy az 1941-es kamenyec-podolszki tömeggyilkosságot előkészítő razziákat „idegenrendészeti” intézkedésként mentegeti az állítólagos szakértő.

Az elmúlt hétvégén emlékeztünk, a 2009-es tatárszentgyörgyi rasszista támadás évfordulóján, a 2008-2009-es sorozatgyilkosság áldozataira. A magyar társadalom azon része – reméljük, talán nem kisebbsége – amely elítéli a cigányok százezreit megfélemlítő embervadászatot, hajlamos azt hinni, hogy annak a borzalomnak már vége. Három fegyveres és egy segítőjük horogra került, megbízóikról, felbujtóikról, pénzelőikről nem hallunk, a vádlottakat első fokon elítélték, és a támadások nem folytatódtak. A közvéleménynek ennyi elég is.

Csakhogy a helyzetet csak az hiszi megnyugtatónak, aki nem figyel eléggé. Vagyis ugyanazt csinálja, mint elődeink 1941-ben. Akkoriban sem kellett egyéb, csak tunyaság. Kézbevették az újságot, ha olvastak egyáltalán, és örömmel értesültek arról, hogy a hatóságok „idegenrendészeti” ellenőrzést végeztek, razziákat indítottak, és több tízezer embert ki is szűrtek. Mi lett velük? Kit zavart?

2014-ben ugyanilyen érdektelenség közepette értesít az az újság, amely egyáltalán közöl valamit – mondjuk - a rendszeres miskolci razziákról. Megnyugtatónak szánt híreket közölnek a sokféle hatóság közös, „átfogó ellenőrzéseiről”. - Nagyon helyes, mondja a polgár, legyen is rend – aztán meghúzza a sörét és böfög egyet.

Alig jut el a közvéleményhez, hogy mi történik valójában.

Egy Facebook-bejegyzés így ír egy pár héttel ezelőtti akcióról, amelyen nagy tömegű rendőr és polgárőr rohanta le a kijelölt utcákat:

Tovább....
 


A blogbejegyzés eredetije: „Minek jönnek? Akit vinni kéne, sose kapják el"


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges