A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Mindig a háttérhatalom: most nem a zsidók,...

via Egyenlítő blog

2013. augusztus 12. 23:19 | 0 hozzászólás

De hát kedvesem, maga buta! – ennél több szót nem is lenne érdemes pazarolni Bogár Elmeháborodott Lászlóra, aki következetesen használja a közgazdász megnevezést, bár rejtély, mi alapján. Hagynánk mi őt a csudába, bolondériáival együtt, ha 1., nem lenne közveszélyes; 2., nem Orbán Viktor egykori kebelbéli főtanácsadójáról lenne szó.

Lássuk a címadó idézetet a nemzeti oldal e szellemi fáklyájától: „…a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen.”

Csábító lehetőség belemenni a részletekbe, a kijelentés belső ellentmondásai alapján zúzni szét ezt a nem is oly ismeretlen – csak épp kihalásában reménykedtünk – ideológiát. Azonban, miként sok állam a „nem tárgyalunk terroristákkal” elvhez, úgy mi is ragaszkodunk a „nem vitatkozunk hülyékkel” alapvetéshez. Márpedig – legyen ez szabad választásunk –, finomkodva hülyézzük le mindazokat, akik rasszista, nyilas vagy náci nézeteket vallanak. Ezzel el is intézhetnénk az összeesküvés-elméletek lelkes hívét, ha nem lett volna meghatározó szerepe Orbán Viktor szellemi környezetében, valamint nem mérgezné a mai napig a magyarság mentális kútjait otromba szövegeivel.

Bogár László ugyanis mindennapos észosztó Széles Gábor, a fidesznyik milliárdos médiumaiban, s bár kormányzati sarzsi most nem jutott neki, lelkesebb talpnyalót keresve sem találhat a Nemzeti Együttműködés Rendszere. A jó közgazdász világképe nem túl bonyolult: a világot irányító háttérhatalom összeesküdött a magyarság ellen, ezért nekünk honfiúi kötelességünk mindent megtenni ellenük. Ha valami rossz történik: a háttérhatalom műve. Ha a kormány minden erőfeszítése ellenére sem sikerül jobb teljesítményre bírni az országot: a háttérhatalom műve. Ha aszály van: a háttérhatalom műve. Részegen elhagytam a lakáskulcsom: a háttérhatalom műve. (Ide furakszik az Echo TV másik sztárja, a Balog Zoltán miniszter által kitüntetett Szaniszló Ferenc is – kolontári gátszakadás: a háttérhatalom műve.)

Akár legyinthetnénk is. A hülyeség – Simicska Lajos óta – alkotmányos alapjog, akár mondja az ember, akár elhiszi. A baj akkor kezdődik, amikor mindez beszivárog a legnagyobb vízfejbe és hivatalos kormányprogram készül belőle. Márpedig nehéz másként értelmezni a jelenlegi kabinet működését, mint a cigányság elleni keresztes hadjáratot. A segélyek drasztikus csökkentése, a legszegényebbeket sújtó egykulcsos adórendszer és a civilizált világ legnagyobb áfa-kulcsa, a vízcsapelzárások és a porta kisöpréséhez kötött, megalázó közmunka. S mindez azért, mert az állítólagos magyar középosztállyal elhitette Orbán Viktor, hogy a szárnyalás egyetlen gátja a túlzott szociális költekezés. Az egyszeri, Bogár Lászlót hallgató polgár pedig csettint, bizony, de igaz, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék!

Hát most már nem eszik.

Utolsó kérdésünk: tegye fel a kezét az, akinek jobb lett attól, hogy a legszegényebbeknek – származásuktól, bőrszínüktől függetlenül – sokkal rosszabb? Hogy 4 millióan élnek a szegénységi küszöb alatt? Hogy másfél millió gyerek éhezik ma Magyarországon? Simicska, Nyerges, Lázár – látom, hogy jelentkeztek, most már letehetitek a kezeteket.

Tovább...

A mi véleményünk

Ha tetszett a poszt, kérjük szavazz az Egyenlítő TV-re,  a Goldenblogon. Csak két kattintás (a rendszer megbízható, nem kell tőle tartani)!

http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=4391


A blogbejegyzés eredetije: Mindig a háttérhatalom: most nem a zsidók,...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges