A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Minden magyar jóllakott…

via Gépnarancs

2012. augusztus 21. 10:10 | 2 hozzászólás

Minden magyar jóllakott 2012. augusztus 20-án. Szent Istvánnal, Szent Jobbal, Szent Koronával, államalapítással, hazafisággal, és egyéb igékkel, parádékkal, tűzi játékkal. Már aki szereti, a csillagködök és a csavart csiga-oszlopok még nekem is tetszettek. Mintha nem durrantak volna akkorát a rakéták, mint régen. De lehet, hogy én lettem süket.

Minden magyar jóllakott a Duna-parton. Mindenekelőtt tömeggel, porral, szagokkal és a folyamatosan sugárzott kívánság-műsorral. Amikor visszasírjuk a „felvonulók kérték” című esztrádot. Tisztelet a kivételnek, ennyi silányságot „magyar zene” címén még sosem hallottunk. Üde színfolt volt, amikor a Bem-rakparton végig vonult egy Krishnás csoport doboló-kántáló menete. A tűzijáték előtt három hajó megállt a Dunán a Margit-híd előtt, és járatta nem éppen nulla kibocsátású motorját. Még szerencse, hogy a közelben ketten vízipipáztak.

Minden magyar jóllakott a Magyar Ízek Utcájában. Szemszájnak és bukszának ingere. Volt az utóbbi időkben nagy divattá vált kenyérlángos (valakit láttunk hagyományossal, sajnos nem tudtuk kideríteni, hogy honnan hozta), ökörsütés, kolbász, szalonna, pecsenye, pörkölt, lecsó bográcsból, kürtős kalács (fél kilométeres sor) no és bor, sör, pálinka, doszt, 40 fok, ide vagy oda. (Ásványvizet csak az éttermek és a sörözők, valamint kis kordéval érkező kisebbségek árultak. Egy helyütt egy honlegény nehezményezte, hogy kannás borból adnak 500 forintért fröccsöt, igaz, a limonádé is 600-at kóstált).

És majd elfeledém: volt országtorta, egy több standdal is kivonuló „kézműves” cégnél, amely bioédességeket árult ezer színben és ízben (bár cukortartalmuk időnként megközelítette a közel-keletiekét, néhány próbát mi is tettünk). Míg minden magyar önfeledten tömte a fejét, 10-15 percenként elhangzott a társadalmi célú felhívás, amelyet már napok óta a köztévében is láthattunk: lakjon jól minden gyerek, ma minden második magyar gyerek alultáplált, támogassuk hát az alapítványt (sms-sel, országtorta-vétellel).

Tovább....


A blogbejegyzés eredetije: Minden magyar jóllakott…


Hozzászólások

csejoska képe

csejoska
6 éve

No nekem meg a gyomromat is megterhelte a sok blődség, ami a Kossuth adón augusztus huszadikán az ünnep révén folyt a csapból.

Ha igaz, hogy a királyi adó a regnáló kormány szócsöve, akkor a már szinteirredentista hangulatot keltő "népnevelő " hangvétel volt a zöm, melyből eredően szemforgató az az állitás, miszerint "nálunk minden rendben" meg az "együtt az ország" hülyitő  szlogenek által sugallt elhatárolódás a fenti eszmeirányzattól!!!

 

 

 

etele1 képe

etele1
6 éve

Speciel én a magam részéről kánikulában az utcán nem ődöngök. Maradok ma vizcsap közelében.

De han másnak ődöngeni van kedve az nekem nem fáj.

Szegény gépnarancsnak igazán megfekszi a gyomrát, hogy a nép, az istenadta nem távolmaradásával tüntet az állam ellen, az állami ünnepen.

Ez azzal szemben, amit gépnarancs gondol, teljesen természetes.

A nép tesz gépnarancsra. Azért, mert gépnarancs, és az összes baloldali blogger tesz a népre, és még csak fel sem ismeri, hogy tesz a népre.