Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Megújult-e a baloldal?

via Piroslapok.blog

2014. január 15. 17:57 | 8 hozzászólás

Megvan az ellenzéki összefogás. A Fidesz levitézlett politikusokról beszél. Mondjuk az önmagában pikáns, hogy Kosa Lajos 20 percet aggódik a baloldalért a HírTV-n.

Természetesen mellé beszél, ha megnézzük a tényeket. Röviden nézzük csak meg, hogy az vezető öt baloldali politikus és az öt vezető fideszes- KDNP-s politikus mikor is jutott először parlament mandátumhoz?

Mesterházy Attila 2002

Bajnai Gordon nem volt képviselő

Gyurcsány Ferenc 2006

Fodor Gábor 1990 (több megszakítással)

Szabó Tímea 2010

 

Orbán Viktor 1990

Kövér László 1990

Rogán Antal 1998

Semjén Zsolt 1994

Kosa Lajos 1990

Na ennyit a megújulni képtelen jobboldalról.

Adatok forrása: www.parlament.hu


A blogbejegyzés eredetije: Megújult-e a baloldal?


Hozzászólások

Luca59 képe

Luca59
5 éve

Mindenkit irigylek esküszöm, akinek az a "legnagyobb baja", hogy mennyire baloldali egy magát annak tartó párt!?

Részemről - akinek a családját másodszorra tette tönkre a Fidesz, teljesen elfogadható és nagyon is baloldalinak számít a programjuk. (Talán bele kellene jobban gondolni...).

 

Azért az is érdekes, hogy a most épp balról előző kormánypárt, mennyire összetartja a jobboldaliakat! Ott nincs fanyalgás!

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Mindenképpen megújuló...

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

"Tőled csak egyet kérdezek: baloldali-e az a párt, amelyik a kapitalizmus keretei között szeretné a lehető legjobbat kihozni a létező viszonyokból. !//nem meghaladni, nem megdönteni a kapitalizmust, hanem belőle a lehető legjobbat , élhetőt sokaknak// "

Én egy kicsit módosítanám a kérdésedet. Tudniillik a lehető legjobb a tőke számára az nem egyenkő a lehető legjobb a munkavállalók és a népesség nagy többsége számára (lásd: Kína). Úgyhogy úgy tedd fel inkább a kérdést, hogy baloldalinak tekinthető e az a párt, amelyik ugyan nem a kapitalizmus meghaladására, se a tőke uralmának megdöntésére nem törekszik, hanem egész egyszerűen a lakosság nagy többsége számára, elsősorban a munkavállalók, elesettek, nyugdíjasok, stb. számára akarja a kapitalizmust elviselhetőbbé, élhetőbbé tenni? Szerintem igen, függetlenül attól, minek határozza meg magát. 

lilla- képe

lilla-
5 éve

van hosszú idő óta egy levelezőtársam: 

Magát igazi szocdemnek mondja :)

Fél éve kérlelem, hogy mondaná meg mitől baloldali valaki.

(én 7 kriréeiumot szoktam ajánlani, hogy legalább válasszon közülük, de nem teszi meg. Tőled csak egyet kérdezek: baloldali-e az a párt, amelyik a kapitalizmus keretei között szeretné a lehető legjobbat kihozni a létező viszonyokból. !//nem meghaladni, nem megdönteni a kapitalizmust, hanem belőle a lehető legjobbat , élhetőt sokaknak//  )

Az mszp Mesterházy vezetésével ilyen párt.

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Vedd úgy, hogy nem baloldali pártok, hanem demokraták szövetkeznek egy kialakuló(?) diktatúra ellen.. Oszt akkor máris jobban érzed magad. Vajnai pártja pedig sajnálatosan marginális. Ez is tény, míg Fodor liberális pártja már megmérettetett és egyáltalán nem találtatott könnyűnek (lásd: Fót).

Amúgy jó lenne a fanyalgást (ezek nem is baloldaliak, meg amúgy se szeretem őket) abbahagyni. Mondjuk a magam részéről szeretném, ha csak szőrmentén is, de szépen begyalogolna a szövetségbe Bokros is, meg Schmuck is meg a többiek is. Már ugye ha valóban valamiféle váltást akarnak. Mert ez a szövetség se tökéletes, messze nem az, ha én lettem volna a tárgyaló felek helyében, akkor valószínűleg velük is próbáltam volna megegyezésre jutni, de ettől függetlenül ez is nagyságrendekkel jobb, mint egy hónapja volt... 

Babett képe

Babett
5 éve

Teljesen egyetértek veled, legalább lenne egy baloldali párt ebben a nagy hatalomért való összefogásban.

Magam részéről elszomorítónak tartom, hogy egy szocialista párt a kapitalizmus élharcosa.

sakkgyuri képe

sakkgyuri
5 éve

Valahogy nekem jobban tetszene, ha Fodor helyett Vajnaival szövetkeznénk! A volt Szdsz úgyis túl magas létszámmal van képviselve az összefogás pártjaiban. viszont a baloldaliságnak legalább látszata meglenne Vele!

 

Luca59 képe

Luca59
5 éve

Kósa Lajos aggódása (bárhol) végtelenül "tetszik".

Az maga volt a pikantéria, amikor ezek az "üde, hamvas" jobboldali politikusok Mesterházyt "dinoszauroszozták" le! :-D :-D