A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Még mindig van ember, aki nem érti, hogy mi felé halad Magyarország?

via Kolozsvári Szalonna

2016. július 21. 11:30 | 28 hozzászólás

Törökország sikere biztatás Magyarországnak. A török siker arról szól, hogy ha egy nép bízik a saját erejében, megfelelő összefogást valósít meg, vezetői megfelelő programot hajtanak végre, akkor csodálatos eredményeket lehet elérni. Nekünk is erre lenne szükségünk (…) nagyítóval sem találni olyan ügyet, amely problémát okozna a két ország kapcsolatában. (…) Recep Tayyip Erdoğannak sikerült kellő időben meghoznia azokat a döntéseket, amelyekkel elejét vette annak, hogy a török gazdaság válságba zuhanjon. Bátor volt, hogy nehéz döntéseket hozzon, mindannyian ilyenek szeretnénk lenni. Magyarország támogatja Törökország európai uniós tagságra irányuló törekvéseit, és ezen az állásponton nem változtat az a tény sem, hogy ez az ügy nem mozdult előre az elmúlt évben. (Orbán Viktor – 2013. február 5.)

Törökország Magyarország barátja és stratégiai szövetségese, Magyarország szolidáris a Törökországban demokratikusan választott kormánnyal és a török elnökkel. Ha lehet, akkor most még szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot Törökország demokratikusan megválasztott elnökével és kormányával, mert a mostani kormány és elnök a stabilitás záloga. (Szijjártó Péter – 2016. július 16.)

Törökországban 2016. július 15-16-án sikertelen katonai puccsot hajtottak végre az Erdoğan-rezsim ellen, amelynek során és nyomán 1491 ember megsérült, 264 ember meghalt és tegnapi adatok szerint már több tízezerre tehető azoknak a száma, akiket bebörtönöztek, kirúgtak vagy felfüggesztettek. Köztük két alkotmáybíró és Erdoğan szárnysegédje is megtalálható, az ijesztő lista így fest (időközben nőhettek a számok):

 • 6000 katonát letartóztattak
 • 9000 rendőrt kirúgtak
 • 21 000 magániskolai tanár igazolványát visszavonták
 • 15 200 tanárt és oktatási dolgozót kirúgtak
 • 1577 egyetemi rektort és dékánt lemondattak
 • 9322 polgárral szemben jogi eljárást indítottak
 • 8777 belügyminiszteri dolgozót menesztettek
 • 492 vallási vezetőt eltávolítottak
 • 399 szociális minisztériumi dolgozót kirúgtak
 • 257 miniszterelnöki hivatali dolgozót lapátra tettek
 • 2745 bírót eltávolítottak tisztségéből
 • 1500 pénzügyminisztériumi dolgozót menesztettek
 • 85 tábornokot és tengernagyot börtönöztek be

Törökországban a rekordgyorsaságú tisztogatást követően, 2016. július 20-án az államelnök három hónapos rendkívüli állapotot hirdetett, amelynek célja megszüntetni az ún. gülenista mozgalmat (a diktátor Fetullah Gülen USA-ban élő hitszónok-mecénásnak tulajdonítja a puccsot, a félreállított embereket arra hivatkozva távolították el, hogy az ő mozgalmához tartoznak).

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Még mindig van ember, aki nem érti, hogy mi felé halad Magyarország?


Hozzászólások

lilla- képe

lilla-
2 éve

Te meg általánosítasz! 

bűnvédő

bűnpártoló = mindkettő előitélet és manipuláció tartalmú. A bűnt soha senki nem védte, sőt azt mondta, hogy erős törvények és erős kultúra azok betartására és betartatására, ha nem megy, akkor büntetés, ha kell.

Ez normális alapállás, nincs köze sem liberálishoz, sem baloshoz, Csak egy élhető életet igénylőhöz--mondjuk mindenki számára.

Ettől még a társadalom 97%-a bizony elnézi/elnézné, hogy a szomszédját elviszik, ahogy ma végignézi a tangerbefúlásokat, a vándorúton életet vesztőket is. 

adamik_ képe

adamik_
2 éve

" . . Az etnikumok megkülönböztetését a társadalom nem tekinti náci (rasszista) megnyilvánulásnak. . . " Ez így igaz. A társadalom nem tekinti náci (rasszista) megnyilvánulásnak. Csak néhány bűnvédő / bűnpártoló. Akik liberális és / vagy baloldali álarcot öltenek magukra.

lilla- képe

lilla-
2 éve

Tudod én nagyon sokat utazom. A töltelékszavak használata mindennapos , gátlás nélkül jó minden "szókeresésre". Olyan akár korábban volt az "izé".

Szoktam szólni érte, ha a társaság arcán látok némi értelmet is. Főleg lányoknak. Gyönyörűek, csinosan öltözöttek és folyik a szájukon kifelé: 

Küzdök az unokáimmal is, mert az a minta. Valahogy mégis mi rontottunk el valamit, mert nem is igen értik meg , hogy mi a bajom//azon túl, hogy nem tetszik. Pedig fiatal lányok, közép vagy főiskolások igazán lehetnének igényesebbek is. No ezt sem igen szokták megérteni, mi az hogy igényesség.

Más:

Igen nagy éményben volt részem a napokban.

Tudod , hogy MM "nemzetistene" egy gondolkodásmód eszenciája. 

nagyon különbözik Magyar Bálint maffiaállama teóriától. 

Erre most hallgattam Hánh Endre legutóbbi felméréséről szóló beszámolót , ahol is azt mondja MB, hogy a fidesz hívők identitásváltását kéne elérni, de a társadalom 3%-a érzi csak náci veszélynek a migránsozást, //szerintem ma is végignézné, hogy elviszik melőle a szomszédját// és a demokratikus pártok támogatói is csak 6%-banhttp://www.atv.hu/videok/video-20160728-magyar  idehoztam újra , bár kapott 4 minuszt. az utolsó percekben fejtegeti! 

(Ők ketten MM és MB régi nagy ellenfelek , mert mindkettő a saját koncepciójára esküszik, amely azt a bizonyos identitás váltást megadhatná) 

Mindehhez van a politikailag korrekt beszéd--és a vele nem éppen arányban álló napi tapasztalat. 

Az előitéletünk megléte okán MINDIG általánosítunk: olyanok szoktak lenni.

Csakhogy az mindig ki is váltja a választ is, mert azt ők is tudják, és olyanok fognak lenni. 

Ezért csak a cinizmus, meg a HUMOR  segíthet csak a felháborító viselkedés elviselésében. Ordított már velem olyan asszony, aki így gondolta megvédeni gyerekét, mert az egy táborozás alkalmával késsel felmetélte egy heverő huzatát , csak úgy, mert jól esett. //Aztán végül a kárt kifizették, sőt.! 

Szóval ismerem azt amit elénkvezettél.

Csak azt akarom kihímezni hámozni az egészből, hogy más értékrend, és más kifejezésmód. Nincs benne indulat. //Bennem van/lesz, mert nem tetszik.// Attól függ, hogyan közelítek. A vonaton utazó fiatalok esetében mindenképpen :) 

Valami ilyenféle érzetünkre apellálva sikerül ilyen igen hatásosra fogna ezt a mindent uraló migráns problémát is. Pedig TGM-nek van igaza http://www.atv.hu/videok/video-20160725-szel-bernadett-es-tamas-gaspar-miklos A kérdés ennyire egyszerű, ahogy TGM felteszi.  

http://hir.ma/18-2/szornyu-valosag-all-a-bevandorlas-mogott-sokkolo-18/563518

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

?????????????????

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves Lilla!

Bocs!
NEM általánosítottam, hanem általános tapasztalatok közül egy konkrét eseményt hoztam fel példának.
NEM UGYANAZ!!!
És NEM is kirekesztésről írtam. Konkrét helyzeteket nem neveznék általánosításnak.

Továbbá HÁTRÁNYOS megkülönböztetésről írtam, de meglepő módon ez itt éppen pont FORDÍTVA van jelen, mint ahogy "általánosságban" érteni szokták!

Kedves Lilla!

Mondom, hogy aki minuszolt, FOGALMA SINCS, MIRŐL SZÓL EZ AZ EGÉSZ!!!!
Úgy tűnik, Te is közéjük tartozol, és elmarasztalsz engem anélkül, hogy PONTOSAN tudnád, miről is írtam... 
Hatalmas igazság, hogy ha valaki félre AKAR érteni valamit, azt olyan füllel, értelemmel hallgatja már előre, hogy félre is érti.

Sajnálom!

Tudod, csak hogy lásd, miket modanak, szívesen leírnám a szövegelésüket, hogy lásd a "társalgási" színvonalukat, főleg a fiatalabb NŐKNEK!!! De nem bírná el a "nyomdafesték"!:(((
Legyen elég annyi, hogy ha beszélgetnek, csak azt hallod, hogy minden percben legalább tíz férfinemiszerv neve röpül el az orrod előtt, és annak a "terméke"... A párom nem is érti, NŐ az ilyen???!!!...

Továbbá:
Nekik, romáknak mi magyarok csak "PARASZTOK" vagyunk!

/Én származásilag félig valóban az vagyok, de nem szégyenlem, sőt! Büszke vagyok rá, hogy ennek dacára - főleg a szüleimnek köszönhetően - vittem is valamire, na és nem viselkedek "paraszt" módjára, illetve, amit RÉGEN hittek az urak a parasztságról. - Bocsánat a jelenleg is paraszti munkával foglalkozóktól!!!/

Én bizony nem hinném, hogy MI, tanárok tanítottuk volna őket ilyen bárdolatlan beszédre! :(((
Főleg mi, az esztétikai tantárgyak egyikét tanító tanárok.
Igaz, kevés tanulóm volt közülük, de volt. Méghozzá többféle "etnikum" is (svábok, tótok (szlovákok), romák, örmények(!), na és természetesen sok izraelita... És ezek a volt tanítványaim (és a szüleik is!) mindig nagy tisztelettel köszönnek, ha találkozunk az utcán, bárhol, és én is szívesen találkozom, s beszélgetek el velük a régi évekről, bármelyik rasszhoz is tartoznak.

Egyébként meg:
Azt mondják, a házi macskák a hosszúszőrű angóra macskától azért félnek, mert kutyának hiszik...
Pedig macska az, csak "pamacska":
http://macskafajtak.hu/kepek/norveg-erdei-macska/norveg-erdei-macska-01.jpg

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Az etnikumok megkülönböztetését a társadalom nem tekinti náci (rasszista) megnyilvánulásnak. 

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

http://www.atv.hu/videok/video-20160728-magyar  az utolsó percek a legfigyelemre méltóbbak! 

 

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Nem az etnikumnak nevezett akárkikhez tartozást furcsállottam. 

Hanem azt, hogy általánosítottál. Pont ez okozta az ámokfutók tettét is, mert az általánosítás miatt kirekesztettnek érezték magukat--miközben nem biztos az, hogy rászolgáltak. Bizony adott egy munka. 

A minősége olyan, hogy az végzi el, aki arra fizikailag alkalmas, mert más képzettséget nem igényel. Hát odakerül mindenki , aki arra alkalmas. hogy egyébként bunkók is? Tanulatlanok is? 

Ha a munka minősége olyan, hát olyan. 

Hogy ott meg viselkednek ahogy viselkednek? 

Nem mondhatjuk, hogy nem a mi utódaink!Ilyennek hagytuk válni őket! Mi mind idősebbek.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves Mínuszolók!

Nem értettetek meg a beírásomból SEMMIT!

Vagy kizárólag, és bármi módon az etnikumokat, rasszokat véditek, ha a fene fenét eszik, akkor is, akár igazuk van, akár nem, s akár a rendesen dolgozók kárára megy az őket (lógósokat, trükközőket) védő törvény, akár nem! 

GRATULÁLOK!
S hasonló JÓKAT kívánok Nektek is, ha majd velük szemben marasztalnak el hátrányosan benneteket is! :P

...
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves PlalyA!

Ha még olvasod:

Jó utat, és eredményes segítségadást!
Hiányozni fogsz! 
Nem kicsit, NAGYON! :)))
 

Üdv Neked is! Zsadi

lilla- képe

lilla-
2 éve

Derűs időtöltést! Optimistát.

Aki meg idealista, az maradjék az.

aki pedig nem hisz, annak is legyen tér a Nap alatt! 

:)

Hiányozni fog a kioktatás :) 

Vigyázz magadra--nekünk!

plalyA képe

plalyA
2 éve

kedves lilla!

ne kezdjük ujra- ki tudja hányadszor.

"Nem a munkások jobb élete a küzdelem célja, hanem egy méltányos és működő és jól működő társadalom.

A társadalom akkor lesz méltányos és jólműködő és főleg működő-ha nem lesznek sem munkások sem tőkések -( meg vállalkozók se)ön

Mindaddig amíg ez a felállás nem jön létre a társadalom nem túd jól működni. ha társadalomban a tervezett társadalmasúlás és a piaci társadalmasítás viszonyában a piaci társadalmasítás az ami meghatározó addiga társadalom nem tud működni-csak vegetál - egyik válságtól a másik válságig - addig a jó működésről szó sme lehet - méltányosságot pedig csak az adakozásban lehet fellelni

A tőkéssel nem lehet kompromisszumot kötni- ugyan is az csak egyoldalu lehet. Az pedig diktátum és nem kompromisszum.-e

Hogy okos-e Molnár Gyula azt nem tudom - mert mintmondtam, eddig csak jelek vannak - az meg nem biztató.

Hogy ki és hogyan határozza meg magát a Fidessz- jobbik- KDNP vonallal szemben- azt nem tudom, hogy kell-e ilyen mereven elválasztani, vagy sem. Ezen gondolkozni kell egy sort.

Hogy ki a munkáspártibb, a másiknál az éppen olyan felesleges vitatkozás, mint hogy ki a balodali. Mindkettőnek megvannak az ismérvei - ha valaki teljesíti, akkor munkáspárti és balodali, ha meg nem teljesíti, akkor nem az. Ezen nem kell vitatkozni.  Meg nem kell értelmezgetni. Eggyértelmű és világos, mindkét eset. nem kell itt új dolgokat kitalálni, de ami nem vált be, azt el kell dobni, és megnézni, hogy mit lehet helyette alkalmazni - már pedig a prakticizmus egyszer már egy pártszakadáshoz vezetett - ha most is marad, akkor megint  pártszakadás lesz a vége. Aztán nem vagyunk ám olyan sokan a balodalon, hogy megint egy  pártszakadással kelljen szembe nézni.

Fegyvercsörgetés? Nem is tudom. azt hiszem a harc megvivásának alapvető feltétele, hogy ismerjem a saját lehetőségeimet. számba vegyem az erőket és eszközöket - ez nem megy "fegyvercsörgetés" nélkül. nem árt azt sem tudnom, hogy hol vannak a határaim amelyeket ha átlépek akkor mivel kell számolnom- ez meg kifejezettten nem megy "fegyvercsörgetés" nélkül.

Egy konfliktus esetén csak a botor bízijk az ellenfél megértő jóindulatában és az isten hathatós segítségében. Tudod a Vasbordáju szenteknek is az volt a jelmondata, hogy "Bízzál Istenben, de tartsd szárrazon a puskaport" Bölcs jelszó az már biztos. Ennyit a fegyvercsörgetés szükségességéről vagy nem szükségességéről - kedves lilla.

Most viszont magadra hagylak, mert elkövetkezett a mindenévi önkéntesen vállalt feladatom időszaka- ugy hogy elutazom a "migráncs tenorista kérdést, közelről tanulmányozni"

Azt gondolom,hogy nekik nagyobb szükségük van a segítségemre, és a munkámra, mint egynémely itthoni kerékkötőnek és önjelölt értelmezőszótárnak.

Októberben jövök - hátha addigra már lesz valami, látszik valami, és akkor lehet érdemben szót váltani.

Na, üdv a társaságnak.

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Hát igen! Aamit én üdvözlök, azt Te elutasítod!

Nem a munkások jobb élete a küzdelem célja, hanem egy méltányos és működő és jól működő társadalom. Annak nem az oldalisága, hanem kompromisszumos megoldásai lehetnek az üdvözítők!

(Orbáné bolsevik típusú)

(Egyébiránt Botka sikeres polgármester, de országos ügyekben sokat nem mutatott! )

Molnár Gyula pedig okos és bölcs! Nem csörgeti fegyvereit--és így sikeres is lehet!

Én nagyon veszekedte m Czeglédivel, de most pontos amit mondott. : Bejön a jobbik, ha továbbra is azt kell eldönteni, hogy ki a vezető, és az kellően munkáspárti(proletárdiktatúra párti)-e?http://www.atv.hu/videok/video-20160726-cegledi-zoltan-eb

Az viszont mindenki hibája lenne! Mindé, aki ma a fidesz -jobbikkal szemben határozza meg magát!

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves lilla!

Még mindíg azt mondom, hogy nem mondok véleményt a jelenlegi MSZP vezetésről, mert csak jelek vannak - azok viszont nem biztatóak- de nem is meghatározóak - egyenlőre legalább is remélem.

Azt mondod nem lehet kettős céllélrt küzdeni. 

Nem is kell. Egy célért kell küzdeni, de azért nagyon - ez az egy cél a munkások jobb élete és ez megoldja a dilemádat. Ugyan is ha ez a célért küzdünk, akkor  fellépünk a szekularizáció ellen, a rasszizmus és antiszemitizmus ellen, és a populizmus ellen, no meg a gazdagok ellen is( már a tőkéseket értem ez alatt  akik ugye a tőke birtokosok meg a vállalkozók - nem a kényszervállalkozókról beszélek, még mielőtt félrelertenéd)

Látod ilyen egyszerű a képlert - nem kell itt több célért küzdeni, csak eggyért - de éppen azért nemküzd az MSZP - hanem mindenféle mondvacsinált dolgokat tűz napirendre.

Azok a jelek amikről beszéltem.

Molnár Gyula békéről beszél, és megujhodásról - miközben a nyilatkozatában,- amit te kiválónak tartasz - azt mondja Botka László kapcsán, hogy aki nem tud együtt dolgozni annak el kell menni - ez nem béke- hanem statárium.

Aztán vár minden civil szervezetet az Európa napra, akár a jobboldaliakat is - de ő az aki meghatározza hogy az Európa Napon mit és hogyan képviseljünk - ez megint nem béke kedves lilla, hanem diktátum.

Azt mondod, hogy a választmány határozata megint cserben lett hagyva - igen, mert egy ilyen határozattal nem is lehet mást csinálni. Két választása volt az MSZP-nek. Vagy következetesen szembe megy a Népszavazási kezdeményezéssel, és rámutat arra, hogy a megfogalmazás egyben azt is jelenti, hogy a határon túli magyarokat sem kell befogadni - azaz nem csak a migránsok ellen van, hanem mindenki ellen - tehát nem szabad elfogadni- azaz igennel kell szavazni.

Ez az eddigi felfogás és az Európai Unió melletti kieállás lett volna - de akár nemzeti köntösbe is fel lehetett volna öltöztetni - azaz el lehetett volna látni a "nemzeti" keretekkel - egyben a FIDESZ-nek alávágni, reagálni és lejáratni a kettősállampolgárság, meg a a határontúli magyarok kérdésében elfoglalt eddigi állitásait. De nem ez történt, hanem a másikat választották azaz megint a taktikai félfordulat. 

Nem kell elmenni szavazni - ezzel sajnálatos módon megint csak azt fogják elérni, hogy a FIDESZ mozgósitó ereje fog érvényesülni, azaz az fog látszani, hogy a magyarok döntöen elutasítják az Európai Uniót. Megint a kállai kettős- eggyet előre kéttőt hátra.

A baj az, ahogy a csehjóska is megirta - hogy ezek szerint te sem érted, - hogy nem lehet továbbra is ezt a prakticista politikát folytatni - mert  ez egyértelmüen az MSZP eltűnéséhez vezet.

Nem lehet folytatni az általad annyira dicsőitett modernnek mondott szociáldemokrata politikát végképp megbukott - markáns kiállás nélkü,l nincs előre lépés - és a jelenlegi MSZP vezetés az eddigi jelek szerint mondom- ez nem megitélés, csak az eddigi jelek arra engednek következtetni - messze áll a markáns politikai állásfoglalástól. Prakticista válaszmány, amely a vezetést gúzsba köti - tovább érvényesül a "Mozdonyfordító Kongersszuson"megfogalmazott Hilleri elv - kicsit balosan, kicsit populistán - de azt se markánsan, csak szürkén, hogy nehogy határozott állásfoglalásra kéynszerüljünk.

Azt gondolom, hogy ettől azért valamivel többre van szükség, és nagyon remélem hogy tévedek, mert ha nem akkor 2018 után nem lesz MSZP.

A radikálisabbak már most elhagyják az MSzP-t és más pártot keresnek, a támogatottság pedig tovább csökken. Hiába mondta azt Molnár Gyula- hogy ez még az előző időszak miatt van - nem az előző időszak miatt van - elmult 2 hónap  "kacsatánca" miatt van - vastagon benne van az is.

Én borzasztóan remélem,hogy ezek csak felszíni jelek és a mélyben komoly markáns politikában gondolkoznak - éppen ezért várok a megítéléssel kedves lilla. Nem mondok sem ilyet sem olyat. 

Amit most mondtam az is csak az eddigi 2 hónapnak a jeleire refláktáltam.

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Hogy miért?

Kedves Lilla!

Odaírtam a vers végére:
Az "átlagember" érzelmeit, gondolatait fejezi ki.

Mikor elolvastam e versét Kiss Gyulának, eme blog főcíme jutott róla eszembe...

Hogy hová tart az ország?

pl. IDE:

6000 katonát letartóztattak9000 rendőrt kirúgtak21 000 magániskolai tanár igazolványát visszavonták15 200 tanárt és oktatási dolgozót kirúgtak1577 egyetemi rektort és dékánt lemondattak9322 polgárral szemben jogi eljárást indítottak8777 belügyminiszteri dolgozót menesztettek492 vallási vezetőt eltávolítottak399 szociális minisztériumi dolgozót kirúgtak257 miniszterelnöki hivatali dolgozót lapátra tettek2745 bírót eltávolítottak tisztségéből1500 pénzügyminisztériumi dolgozót menesztettek85 tábornokot és tengernagyot börtönöztek be
 

Az igaz, hogy a mi országunk kicsi... Ilyen szám léptékekről nem lehet szó, való igaz.

DE!
Utána számolt már valaki, hogy HÁNY ember lett különféle posztokról lapátra téve nálunk 1990 óta?!
Nem hinném!
Hát EZ itt a legnagyobb baj!
Nem az etinikumozás, és rasszstázás a legnagyobb gond! Ellenkezőleg!!!!

Hogy miért?!
Mert a tapasztalatok szerint manapság a törvényeink éppenhogy olyanok, hogy a rasszok vannak előnyben egy állás elnyerésében!

Ha én MOST pályáznék zenetanári állásra, előnyben lenne velem szemben egy etnium akkor is, ha nincs meg a szakirányú vgzettsége!:(((

Tapasztalati példát hozok:
A párom pl. olyan munkahelyen dolgozik éppen, amit végre sikerült kapnia, ahol betanított munkásként dolgozhat a felsőfokú végzettségével. Pl. van egy egyetemet végzett bölcsész is köztük. És tudod, kik nézik le, kik cikizik a "bölcsész-urat"!?
Nos, a műveletlen, primitív "munkatársaik"! Van bőven etnikum is köztük.

A párom ezért meg sem mondta, mi a végzettsége, nehogy őt is csúfondárosan lealázzák a primitív, minősíthetetlen stílusban beszélgető kedves "munkatársai"!!
VADHAJTÁSA a "rendszerváltásnak: AZ!!! De!
Az ilyeneket persze nem látja senki, akinek kéne, vagy feladata lenne ellene tenni, se fönt, se lejebb...

/Tudod, a jelenlegi párom a hátrányos helyzetű, mert felsőfokú végzettséggel renelkezik, mérnök. De nem keresett a szakképzettsége manapság, és nem tartozik egyik - állítólag! - hátrányos helyzetű rasszhoz sem, na és nincs "keresztapja" sem! /

MIT fog tudni a gyerekeire hagyni?! Nem köszönik meg neki, az biztos!
De KIT érdekel a MI bajunk, mikor mindenféle MÁS népséggel van teli a sajtó, a médium, csak a SAJÁT bajaink vannak eltussolva, de az nagyon!

Édesanyám mondogatta nekünk a 60-as évek elején, hogy az ő fiatalkorában a diplomás emberek (mérnökök, tanárok) télen örültek a hóesésnek, mert akkor legalább volt munkájuk: Hóeltakarítás!
IDE fogunk visszatendálni!
CSODÁS! :((((

Szerinted JÓL VAN EZ ÍGY?!


 

csejoska képe

csejoska
2 éve

 

Figyelmedbe ajánlom Ungvári Rudolf mai napon közzétett (Klub Rádió beszéljük meg) -és szerény megitélésem szerint a Marx-i elméltel egyenértékű jelentőségű eszmefuttatását arról a hibáról amit a magyar értelmiség és "baloldali ellenzék"- nek titulált pártkreációk pont a menekültügy kapcsán NEM VOLTAK KÉPESEK !!! megfogalmazni és tudatositani a magyar közvéleményben. Másodsorban abban vitatkozom Veled, miszerint csak "egyfrontos harcot" lehet vivni  Harmadsorban a magát baloldalinak tartó párt (de akár liberálisnak is nevezhető párt) pont a liberalizmus eszmélyétől vezérelve az emberek egyenjogúságát kell, hogy szem előtt tartsa, ami viszont már kérdésessé teszi azt, hogy hajlandó-e együttműködni (a mandátum elfogadásával -azerőviszonyaik ismeretében- ) tulajdonképpen legitimitását adták ennek  a regnáló hatalomnak.( Azért is irtam az imént, hogy inkább a mandátumuk státusza az elsődleges cél számukra,)

lilla- képe

lilla-
2 éve

Node nem lehet kettős célért egyszerre küzdeni:

a. gazdagok ellen

b. jobb életért

...................ez más küzdelem, mint amit itt most folytatni kell

c. szekularizációért

d.menekültek ellen

e. és a popullista hergelés ellen

Én ez utóbbit tartom most promt legfontosabbnak! Hisz aki rasszjegyeket mutat az veszélyben lesz! Node ki mutat rasszjegyet, azt mindig az dönti el, aki kellően van hergelve.

 

Nekem ez a válasz szükséges lenne! Máskülönben az mszp választmánya akarata másodszor is cseben lesz hagyva! Most a Molnár Gyula féle dinamikus nyitottságot akarta!

 

csejoska képe

csejoska
2 éve

Tudod kedves Lilla csodálom a naivitásod, meg közben arra is gondolok, hogy az MSZP is Hozzád hasonlóan (tudod, mint a strucc esete a homokkal)  -talán a "legális ellenzék" státusz megmaradása érdekében- sem  akaja megérteni -a mai magyar társadalmat feszitő - tendenciákat és az ebből TÖRVÉNYSZERŰEN  bekövetkezőket !!

És ezt a szavazók igy értékelik, ahogy.(10%)

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

http://www.atv.hu/videok/video-20160725-molnar-gyula-orban-teljesen-elszakadt-a-valosagtol  

Nagyon jó, rég mondtam: hiteles nyilatkozat! 

Miért marad le a hírfolymból?

lilla- képe

lilla-
2 éve

Én értem, csak meg nem értem, hogy miért hoztad ide MOST! 

"Ezt a kilátástalanságot hagyjátok rájuk?"

Ez rendben!

Node nem lehet kettős célért egyszerre küzdeni:

a. gazdagok ellen

b. jobb életért

...................ez más küzdelem, mint amit itt most folytatni kell

c. szekularizációért

d.menekültek ellen

e. és a popullista hergelés ellen

Én ez utóbbit tartom most promt legfontosabbnak! Hisz aki rasszjegyeket mutat az veszélyben lesz! Node ki mutat rasszjegyet, azt mindig az dönti el, aki kellően van hergelve.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Bocsika! Nem tévedés!

Szándékosan hoztam ide ezt a verset, aki érti, tudja, miért:

Kiss Gyula 

ÉBRESZTŐ! 

Küzdünk, harcolunk és félünk, 
sajnos egyre rosszabbul élünk. 
Egész életünk munkával telik, 
a hasznot erőfeszítéseinkből, 
mégis mások nyerik. 

Azok, kik élősködnek rajtunk, 
kik nem becsülik azt, hogy 
mi mennyit „hajtunk”. 
Kiknek nem vagyunk mások, 
csak rabszolgák csupán, 
s ha ennek hangot adunk 
csak néznek furán. 

Ők ahhoz szoktak, hogy 
szótlanul tűrünk. 
A gyávaság és a gyengeség 
a legfőbb bűnünk! 
Hiszen ki ne használná ki 
azt, aki hagyja magát? 
Aki mindig hátrább sorolja 
másokénál, a saját baját? 

Minden elképzelhető adót 
kivetnek ránk, s elvárják, 
hogy jó polgárokhoz méltón 
fogjuk be a szánk. 
Fizetünk már azért is, hogy 
élni merünk és bármiért, 
amit csak teszünk. 

Ez vár a gyermekeinkre is! 
Elnyomás, kizsákmányolás 
és nyomor! 
Ezt hagynánk rájuk örökségül? 
Mindezt, nem veheti be egy 
tisztességes „gyomor”! 

Mivel különbek ők nálunk? 
Semmivel a világon! 
Ugyanolyan sejtekből, 
szövetekből állnak! 
Elkényeztetve, csak az előbbre 
jutásra várnak. 

Csupán jó helyre születtek. 
Oda, hol adott volt minden, 
hol érdemi munka nélkül is 
élhettek magas szinten. 
Nem meglepő, hiszen elődeik 
ugyanúgy kihasználták a népet, 
Kialakítva magukról bizonyos, 
nemesi képet. 

Meddig tűrjük még, hogy belénk 
„töröljék” a lábukat? 
Kiélve rajtunk kapzsi, öntelt 
telhetetlen vágyukat? 
A gazdag réteg, ha csak egy részét 
visszaadná annak, amit rajtunk 
keresett, 
az államadóságunk máris kevesebb! 

Persze ők kibújnak a terhek alól. 
Egymás között elintézik a dolgokat, 
miközben ügyesen kézben tartják 
a sorsodat. 
Hány „bőrt” nyúzhatnak le még 
rólunk? 
Amíg végre önmagunkért szólunk? 

Ébresztő emberek, de gyorsan! 
Különben elhullunk mind, sorban. 
Gondoljatok az utódokra! 
Ezt a kilátástalanságot hagyjátok 
rájuk? 
Biztosan „örömmel” emlékeznek 
majd rátok. 

.................

Szerintem az "átlagember" érzelmeit, gondolatait fejezi ki...
 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Pedig Molnár Gyula most igen hiteles!

 

/van, aki viszont megint szembe megy vele!http://444.hu/2016/07/21/rafinalt-kelepce-az-oktoberi-nepszavazas-az-ellenzeknek " 

Szanyi Tiborjúlius 21., 23:05 · 

Kezdetektől fogva azt mondom, hogy aki részt vesz a népszavazáson, az érvénytelen szavazatot adjon le!/ 

 

Ez face nyilvános -- /

 

Viszont ez is facenyilvános! 

 

https://www.facebook.com/events/272886816403595/ 

 

Vagy a  választmány akarata megint felülíródik?

 

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Drága jó optimista Lillám!

Nem szeretném, ha arra ébrednél, hogy belelóg a kezed a bilibe! ;o) :P

Mindamellett amiket írtál, mint óhajt, naggyon jó lenne, HA!
Ha lehetséges volna...

Hallottad az "átütő" Orbán dumát Tusványoson?
Én véletlenül hallottam, mert főzés közben mindig a Kossuth rádiót hallgatom... Én, marha! :(((

 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Mekkora hatalmas szerencsénk lenne , ha az mszp tagsága második üzenetét most végra megértenék az mszp szocialistái és végre hagynák a pártot modern szociáldemokratává válni, és másoknak engednék át a kizsákmányolás meg hasonló fogalmak használatát!

Molnár Gyula vezetésével pedig egy valóban ütős pártot grundolnának!

lilla- képe

lilla-
2 éve

http://www.atv.hu/videok/video-20160722-molnar-gyula-eb Ennyire jó, és okos nyilatkozatot nem hallottam. Ha így marad akkor azt a nagy várakozást, amelyet a választmány adott számára , be fogja tudni tölteni! 

Bajnai elszúrta! 

Remélem ő meg tudja csináni! 

lilla- képe

lilla-
2 éve

Csakhogy most illiberális demokrácia van! Vannak választások! 

Ezt akarta a többség! 

Győzzük meg a többieket, hogy az illiberális demokrácia idején mindenki kiszolgáltatottá válhat! 

És szavazzák le a kormányzókat! 

Persze nekik vannak elveik https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=Semj%C3%A9n+Zsolt+a+gladi%C3%A1tor+sebeket+kap "a Fidesz olyan, mint egy hajó, amely megy a tengeren viharban is, zátonyok között is. De a KDNP az a horgony, amely az örök értékekhez köti a szövetséget." = nemzetisten!

Viszont miféle elv áll szembe vele?

csejoska képe

csejoska
2 éve

Már évek óta nyöszörgöm, hogy a demokraták téveszmélye, miszerint egy önkényuralmat "demokratikus eszközökkel" is képes bárki megváltoztatni.

Továbbá ennek hangoztatása pedig a "politikailag immunis" tömegek félrevezetése is !!!!