A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Még egy napod van

via Egyenlítő blog

2014. április 5. 13:16 | 2 hozzászólás

És nem. Nem foglak arra biztatni, hogy szavazz az MSZP-re vagy a Fideszre, vagy bármelyik pártra vasárnap. Már úgyis mindegy, gondolom eldöntötted, hogy mit akarsz. Akkor van veled beszédem, ha úgy gondolod, nem mész el szavazni.

Csak egyetlen apró gondolatot szeretnék megosztani veled. A Föld egy részén – és a bolygó igen nagy hányadáról beszélünk – emberek az életüket adnák, sőt, sokszor adják is, hogy kiharcolják maguknak azt a jogot, amivel te most nem akarsz élni. Azt a jogot, amelyről úgy gondolod, nincs rá szükséged.

De nem is kell messzire menni, elég, ha az 1989 előtti Magyarországra gondolunk, ahol voltak ugyan választások, de csak névlegesek. Gyakorlatilag arra szavazhattál, akire a „választott”, illetve újra és újra „megválasztott” vezetők engedélyt adtak. Aztán jött a rendszerváltás, és mindenki nagyon akarta, hogy joga legyen arra szavazni, akire jónak látja. Most pedig, mikor lenne lehetőséged erre, elfelejted, hogy ezért a jogodért harcolva, börtönbe, munkatáborokba kerültek emberek, de jó páran az életüket is feláldozták.

Ennyit akartam mondani. És most gondolkozz el, van-e jogod nem élni a jogoddal!


A blogbejegyzés eredetije: Még egy napod van


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Bizony. Csak remélni lehet, hogy elegendő választó látja úgy a helyzetet, mint mi. És.... el is mennek szavazni, hogy érvényt szerezzenek akaratuknak

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Most  még  van jogom dönteni, de nem biztos, hogy a következőn lesz.  Most kell dönteni...