A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy meséje: Amerikából akartak kormányt buktatni?

via Ténytár blog

2017. március 21. 09:59 | 1 hozzászólás

Hogy mennyire komolyan vehető a jegybankelnök története, azt jól jelzi, hogy az amerikai nagykövetség egyből cáfolta a mesét, és az azóta összeült nemzetbiztonsági bizottsági ülésen pedig mind a katonai, mind a polgári hírszerzés cáfolta, hogy puccskísérletet próbáltak volna meg az amerikaiak Magyarországon.

Miközben mindenki a 2024-es olimpiával kapcsolatos népszavazással volt elfoglalva, Matolcsy György jegybankelnök február 22-i parlamenti beszámolójában érdekes történettel állt elő: a 2015-ös brókerbotrányokkal kapcsolatban azt a történetet adta elő, hogy a jegybankot felhasználva egy nagy NATO-szövetséges ország bankpánikot akart okozni az országban, megbuktatva ezzel a magyar kormányt. 

Hogy mennyire komolyan vehető a jegybankelnök története, azt jól jelzi, hogy az amerikai nagykövetség egyből cáfolta a mesét, és az azóta összeült nemzetbiztonsági bizottsági ülésen pedig mind a katonai, mind a polgári hírszerzés cáfolta, hogy puccskísérletet próbáltak volna meg az amerikaiak Magyarországon. Még a fideszes képviselők is arról beszéltek, hogy halvány fogalmuk sincsen, miről beszélhetett a jegybankelnök.

Matolcsy nagy meséje

Matolcsy György február 22-én számolt be a parlamentben a jegybank 2015-ös tevékenységéről, és többet közt a kamatcsökkentési ciklus folytatása mellett arról is beszélt, hogy az egymás után kirobbanó brókerbotrányok hátterében az USA állhatott, célja pedig az volt, hogy egy bankpánikon keresztül megbuktassák a magyar kormányt. A jegybankelnök többet közt arról beszélt, hogy:

...valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára.

...egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormány- és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el.

...egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, föl akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt.

Matolcsy zavaros mondatait röviden így lehetne összefoglalni: Az Egyesült Államok vezetése kitalálta, hogy titkosszolgálati eszközöket felhasználva súlyos bankpánikot okoznak Magyarországon. A zavaros helyzet pedig odáig fajulna, hogy abba még a magát minden irányból bebetonozó magyar kormány is belebukna. A vád meglehetősen komoly, és amennyiben helytálló felmerül több kérdés is. Miért csak most jött ezzel elő a jegybankelnök? Miért nem tett feljelentést az ügyben? És február 22-ei beszéde óta miért nem védte meg álláspontját?

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Matolcsy meséje: Amerikából akartak kormányt buktatni?


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Szomorú, hogy van, aki hisz neki