A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Már megint a nyugdíjasokkal akarják kipótolni a...

via Mérce blog

2018. június 18. 11:18 | 0 hozzászólás

„A havonta több mint 1,6 milliót megkereső nyugdíjas korban lévőknek valószínűleg eddig se hiányzott olyan nagyon a kieső nyugdíj” – hát igen, valószínűleg észre sem vették!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég jelentette be a Kormányinfón, hogy a kormány szeretné feloldani a nyugdíjasok munkavállalását korlátozó szabályokat, amiket néhány évvel ezelőtt pont az Orbán-kormány vezetett be. Most az egyre súlyosbodó munkaerőhiányt orvosolnák a nyugdíjasok visszavonásával a munkaerőpiacra, de az még nem derült ki, a korlátozások feloldása a nyugdíjkorhatárt elérő közszférában dolgozókra is vonatkozik-e.

A tervek szerint a korlátozások 2019-től kezdve szűnnének meg, és amit érintenének:

  • a nyugdíjfolyósítás felfüggesztését abban az esetben, ha a nyugdíjas munkából szerzett jövedelme eléri a minimálbér tizenkétszeresét (tehát ha valakinek a havi keresete magasabb 1,6 millió forintnál): ezt a korlátozást megszüntetnék;
  • a munkából szerzett jövedelem után befizetendő járulékok összegét: 2019-től csak a munkabér utáni 15 százalékos személyi jövedelemadót kellene fizetni.

Felmerül a kérdés, hogy ezen intézkedések mennyire fognak változtatni valójában a munkaerőhiányon?

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Már megint a nyugdíjasokkal akarják kipótolni a...


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges