Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Magyarázza el valaki Finkelsteinnek

via Egyenlítő blog

2014. január 30. 10:39 | 1 hozzászólás

Napok óta azon kínlódnak a szélsőpolgári kormányerők kampánytervezői, hogy milyen mesével tudnák még ijesztgetni a békés lakosságot.

Az MSZP nagygyűléséről úgy tudósítanak, mintha a vérszomjas, lincselő, gonosz, vörös rém állna a kapuk előtt. Velük szemben válaszd a béke, a jólét, a szeretet kormányzó erejét – ajánlják. Ja persze, ti vagytok a béke...

A tanácsadók bizonyára elmesélték már Finkelstein kampánygurunak, hogy 2002 elején még minden jól ment Orbán szemszögéből, amikor váratlan dolog történt. Kövér László humorosnak vélt kiszólását, amellyel végighaknizta az országot, több helyen is rögzítették. Azt a mondatát pedig, amelyben önakasztást javasolt a magyar nép azon részének, akik az ő világából nem kérnek, félelmetes kampányfegyverként fordították szembe Orbánékkal...

Nosza, ezt fordítva is meg lehet csinálni – vélhetik most a Fidesz-irodákban. Leleplező felvétel-gyártó fidesz-tévés specialistáik szállították is a borzalmas bizonyítékot, vagy legalábbis amit annak hisznek: Lőrinc barátot, a Vidi VIP-páholyának állandó dekorációját érte elképzelhetetlen verbális inzultus. A világtörténelem leggazdagabb gázszerelőjének jogállami számonkérését emlegetni önmagában is szentségtörés (bár, valami hiba folytán, ennek tilalma még nincs belefaragva az alaptörvényükbe). A tévéstáb azonban gyilkos indulatú bekiabálásról szóló felvételt is produkált, és azóta a teljes propagandagyár azon a rémtörténeten dolgozik, hogy az ellenzéki összefogás akasztani készül.

Itt az ideje, hogy a fideszes kampánybénázók segítségére siessünk. Emberek, rossz nyomon jártok. A jó kampányanyagnak egyik alapfeltétele, hogy a sztori alapjának eredetileg azért legyen valami köze a valósághoz.

Magyarázza el valaki Finkelsteinnek, hogy Kövér köteles beszéde azért ijesztette meg a választópolgárok tömegeit, mert amit és ahogyan a Fideszen kívüli világról mondott, az tökéletesen egybevágott addigi baljós, gőgös kormányzásukkal és magatartásukkal (azóta pedig csak erősödött ez a benyomás róluk). A jobboldalon ártatlan bociszemekkel tudnak nézni, vagy méltatlankodnak, hogy „a Kövér Laci nem is azt mondta”, és „belemagyarázták”. Na persze. Az Orbán-kormányról senki el sem tudta képzelni, hogy kizárólagosságra törhet, hogy ellenzékét, a „másik Magyarországot" nem létezőnek tekinti, hogy Kövér „lestrigázza" a baloldaliakat, bejelenti a )hideg polgárháborút" - hogy a titkosszolgálati főnöksége alatt történteket ne is említsük. Az akasztás és kötél említése valóban idegen volt ettől a szellemtől?

Ezzel szemben nézzük, mit kívánunk mi a felcsúti strómannak? Mindenekelőtt tény: Mészáros Lőrincet a fél ország teljes szívéből utálja. A pasas és karrierje tökéletes megtestesítője az Orbán-rezsim görénységének. A rezsimjük lebontása után nem számíthat további kivételezésre, és akkor még finomak voltunk. De Lőrinc barátnak és tettestársainak nem kell egyébtől tartani, mint kompromisszum, alku nélküli jogállami elszámoltatástól.

Honnan várható  ebben az országban erőszak? Az elmúlt negyedszázadban bizony megtörtént, hogy valakik politikai érdekből felgyújtatták a főváros belső körzeteit (miután gondosan körbepisiltették csőcselékükkel). Olyat is láttunk, hogy valakik sajtótámogatással és személyes részvétellel is nyakig benne voltak bármikor mozgósítható, a nyugtalanságot fokozni képes kommandók szervezésében, hol polgári körnek, hol gárdának nevezve torzszülötteiket. Eleinte csak temetőkben rendeztek füttyös-kereplős heccpartikat, később már messze túlléptek ezen a  szinten. Ha azok üvöltöznek gyilkos jelszavakat, akiket így ismerhettünk meg, minden oka megvan az aggodalomra a közvéleménynek. Sőt, akkor is jól tesszük, ha tartunk tőlük, ha most éppen mézesmázas szavakat hallunk köreikből, és tele szájjal ígérgetnek.

Ez a fidesz-tévés „nagy sztori” azonban csak szánalmas vergődés.
 


A blogbejegyzés eredetije: Magyarázza el valaki Finkelsteinnek


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Elég  volt a maséből. A tényeket nem lehet  mesével elkussolni...