A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kósa Lajos szerint az élsportban a nemi erőszak olyan, mint a szabálytalanság a fociban

via Kettős Mérce

2016. május 11. 10:03 | 6 hozzászólás

Hát tessék, megszólalt végre a kormány is a Kiss László-ügyben, most először, amióta kirobbant a botrány. Hogy a gyengébbek is értsék, Kósa Lajos focis hasonlattal magyarázta a magyarázhatatlant. És szokás szerint minden szavával ártott.

Kósa Lajos, mint a Fidesz frakcióvezetője állt a kamerák elé, miután a Demokratikus Koalíció lépéskényszerbe hozta a kormánypártot. A DK ugyanis már tegnap bejelentette, hogy parlamenti vizsgálóbizottságot állítanának fel a versenysportban tapasztalható bántalmazások és szexuális bűncselekmények kivizsgálására. Kósa Lajos ezt képtelenségnek nevezte, illetve azzal érvelt: „a versenysportokra más szabályok vonatkoznak”.

Mi is a baj Kósa szavaival? Leginkább az, hogy rettenetesen elkéstek. Az országot kormányzó pártnak ugyanis, akkor amikor milliárdos TAO-pénzekkel tömnek ki látványsportokat egy ilyen szintű sportot érintő botrány idején, nem szabad hetekig némán lapulnia a fűben. Főleg, ha eme látványsport egyik legfontosabb alakja kerül a botrány középpontjába. Nők ellen elkövetett erőszakról beszélünk – nincs egy szava sem a kormánynak? Hogy lehetséges ez?

És ami még ennél is nagyobb baj: most, hogy a DK legalább egy kísérletet tett arra, hogy a versenysportok ezek szerint mocsoktól bűzlő ingoványát egy fokkal tisztábbra lehessen súrolni, a Fidesz frakcióvezetője azzal érvel, hogy a „versenysportokra más szabályok vonatkoznak”. De mégis mi, már bocsánat? A versenysportokban a versenysportolóknak nem jár súlyos büntetés, ha elkövetnek egy ilyen bűncselekményt? A versenysportolóknak, ha eredményeket érnek el, mindent meg lehet bocsájtani? Vagy ha egy versenysportoló erőszakol meg egy nőt, akkor azt máshogy kell „pontoznia” a bíróságnak? Hogy kell értenünk Kósa Lajos szavait?

Hogy senki ne maradjon kétségek között Kósa egy másik sportágból (a fociból, honnan máshonnan?) kölcsönzött hasonlattal igyekezett alátámasztani az érvelést.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Kósa Lajos szerint az élsportban a nemi erőszak olyan, mint a szabálytalanság a fociban


43 -31

Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

És még hányan fújják ugyanezt a nótát... Ott van Hargitay András mai(?) megszólalása, ott van Csapó Gábor, ott Aczél Endre... De most tényleg... Pártállástól függetlenül a bunkóra szűrnek a sportban és körülötte? Az eszem megáll, mikor normálisnak hitt emberek pillanatok alatt utolsó aljas szemetekké válnak... Nem akarom elhinni, de el kell hinnem, mert látom...

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Az  a szégyen, hogy  ilyen emberek  irányítják az  országot. Legalizálva  van a bűnözés, a bunkóág, a tahóság...

 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Én csak azon tünődöm, hogy egy ilyen korlátolt személy, hogyan lehet egy frakció vezetője? Oda ez is kevés! Ha én lennék egy frakci-tag, szényenembe letagadnám, hogy ismerem azt az embert. És ez volt Debrecen polgármestere. Nem szégyenlik magukat a Debreceniek? Hisz ők választották meg, Ők csináltak belőle akárkit. Ha ez az ember, bármilyen témában megszólal, akkor kínosan röhögnöm kell!

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Kósa egy műveletlen bunkó... (élsportot esetleg a tévében látott, de az se biztos).

plalyA képe

plalyA
2 éve

Á dehogy csak nem látott még élsportot.

a lopás az nem az. Bár legalábbolyan jövedelmező

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Nőgyűlölő! Még  legalizálják a nemi erőszakot!