Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kolozsváros.com: Hajrá, Botka

via Kolozsvári Szalonna

2017. január 6. 10:10 | 2 hozzászólás

Az biztos, hogy a propagandalapok teljes erőből bele fognak állni Botka kinyírásába, ha komolyabbra fordul a helyzet. A fizetésükön túl is beleállnak, mert a túlélésükért fognak küzdeni. Költségvetési források és irányított reklámbevételek nélkül öt perc alatt pusztulnának ki, tehát elemi érdekük, hogy Botkával, vagy Botka nélkül, de a demokratikus baloldal soha ne tudjon kivergődni a jelenlegi állapotából.

Nem várt rohangálást idézett elő Botka László szegedi polgármester a kormány pártpropaganda-gépezetében. Most mintha nem a szokásosan kényszeres sárdobálásról lenne szó, hanem komolyabb a kínlódás. Érthető persze, mert egyrészt megkapták a médiamelósok a feladatot, hogy kit kell rugdosni, másrészt a saját, jól felfogott érdekük feltétlenül az, hogy az életben ne lehessen leváltani a jelenlegi kormányt, mert akkor esetleg piaci alapon kellene működnie a jelenleg jelentős közpénzzel kitömködött oldalaknak. Értelemszerűen úgy elolvadnának, mint Kövér László bajusza.

Az ilyen típusú kínlódás – ha ész nélkül csinálja valaki, ahogy a gipszfaragó-zseni vezérelte propaganda is teszi – elkezd visszaütni. Még a leghülyébb alattvaló is csak röhögni tud azon, amikor a kivénhedt elvtársakból polgári keresztény gyökerekké átlényegült hazafiak csoportosan elkezdik kommunistázni a több generációval fiatalabbakat.

Közben pedig bőven lett volna lehetősége a Fidesz-KDNP-nek, hogy kiszórja az előző diktatúra pártkatonáit a politikai térből. Nem tették meg, érthető okokból. Ha megteszik, akkor ma nincs Fidesz-kormány (Fidesz se nagyon), nincs KDNP, nincs CÖF és nincs egy csomó remekbeszabott propagandaoldal. A volt MSZMP káderek legnagyobb felhasználója éppen a jelenlegi kormánypárt. Vagy kormánypártok, amennyiben képesek és hajlandóak vagyunk önálló pártnak tekinteni a KDNP-t. A volt KISZ titkárok, pártfunkcionáriusok, levitézlett munkásőrök és egyéb hű káderek mára belesimultak a NER mindent elfedő rendszerébe és vagy habzó szájjal kommunistáznak le mindenkit, aki nem Orbán taknyán csúszik, vagy/és egytől egyig ellenállók és szabadságharcosok voltak. Utólag. Néhányan pedig csak azért léptek be az MSZMP-be és maradtak ott évtizedekig, egyre feljebb mászva a ranglétrán, mert így óhajtották bomlasztani a rendszert. Belülről.

Így állhat elő az a helyzet, hogy bizonyíthatóan volt káderek kommunistázzák azokat, akik a rendszerváltáskor még gyermekek voltak, vagy meg sem születtek.

Nem olyan zajosan, mint a kormánypárt esetében, de az ellenzéki pártokban is jelen vannak ezek a volt káderek. Talán éppen ez a gátja annak, hogy megújuljon a baloldal és előmásszon végre a kormánypárt segge alól. Azt gondolom, minden demokratikusan működő országnak éppen annyira szüksége van jobb-, mint baloldalra ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan működjön. Jelen állás szerint egyikkel sem rendelkezünk, ha az öndefiníciót nem kezeljük tényként. Márpedig ne kezeljük úgy.

Ebbe az idillbe rondított bele Botka László, aki nem rebegett hálát azért, mert felmerült a neve közös miniszterelnök-jelöltként. Botka valóban az a figura, aki képes egy lendülettel belerúgni a kormánypártba is, a baloldali ellenzékbe is. Bár a sorrend talán fordított. Szeged számtalanszor újraválasztott polgármestere nem hajlandó elfogadni a feltálalt romlott kaját, hanem ki akarja borítani a tálat oda, ahol már régen helye lenne. A szemétre. Kegyetlenül kimondja, ő miben látja a baloldali pártok hibáit és feltételekhez köti az országos választáson történő esetleges szerepvállalását. A baloldal egyelőre még hápog és én biztos vagyok abban, hogy mielőtt ésszerű döntést hoznának, minden rossz, nem működő, régen berohadt opciót is ki fognak próbálni. Kár, hogy erre nincs már idő.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Kolozsváros.com: Hajrá, Botka


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Biztos, hogy Botka jó miniszterelnökjelölt lesz, de csak jelölt, hogy  miért? Úgy  gondolom, a baloldali pártok, nem akarnak kormányt váltani, még nem.

Kovács Panna képe

Kovács Panna
2 éve

Nagyon jó miniszterelnökjelölt lesz. Most megmutathatják a baloldali pártok, hogy valóban le akarják-e váltani Orbánt.