A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kidobóemberekkel védi magát a magyarok véleményétől a Fidesz?

via Ténytár blog

2016. február 24. 11:04 | 1 hozzászólás

A magyar demokrácia szomorú napja volt a tegnapi. Egy csoport kigyúrt kopasz ember fizikailag útját állta Nyakó Istvánnak, aki az MSZP nevében készült leadni a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményezést.

A Fidesz azt a Fradi Security-t küldte a szocialisták népszavazási kérdését blokkolni, amelynek tagjai korábban már a Fidesz-székháznál is „jól teljesítettek”. Így végül nem is csoda, hogy a másik „főszereplő”, egy idős hölgy volt az, aki bár Nyakó után érkezett az épületbe, némi hathatós segítséggel mégis előbb adhatta be saját kérdéseit a választási bizottsághoz. A Helsinki Bizottság véleménye szerint fennállt a bűncselekmény gyanúja, a rendőrség mégsem tett semmit.

Ami azonban még ennél is érdekesebb: kiderült, hogy egy előre megtervezett akcióról volt szó, hiszen az egyik kopasz férfi kezében egy Erdősi Lászlóné aláírással ellátott beadvány volt. Egy teljesen ugyan olyan papír, amelyet végül egyik társa segítségével az idős nő adott be. A tegnapi események hűen tükrözik, hogy bár a demokratikus intézményrendszerek (még) megvannak Magyarországon, annak használatát egyértelműen korlátozza a kormánypárt, és már igen közel van ahhoz, hogyha az érdekei úgy kívánják, a fizikai erőszak alkalmazásától sem rettenjen vissza.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A magyar demokrácia fekete napja

Szomorú események zajlottak kedd reggel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében. Az MSZP sokadik nekifutásra megpróbálta beadni népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban. Nyakó Istvánt, az MSZP-és képviselőt és egy „rejtélyes” nőt a választási iroda épületében már legalább 10 kigyúrt, kopasz figura sorfala köszöntötte hajnalban.

Amikor megjelent a Kúria honlapján, hogy lehet újra népszavazási kezdeményezést leadni, egy emberként indultak meg korábban a kapualjban várakozók a készülékhez, ahol a kezdeményezést hitelesen le lehet adni. Végül a néni, Erdösi Lászlóné győzött, aki segítője révén legelőször tudta leadni beadványát. A hölgy négy másodpercet vert Nyakó Istvánra, akit a kigyúrt izomagyúak sorfala akadályozta meg abban, hogy időben odalépjen. (Nyakó egyébként előbb érkezett az épületbe, mint a „győztes nénike”.)

Ezt követően a 8-10 fős kőbunkó társaság, amely még az MTI fotóriporterét is inzultálta, anélkül távozott az épületből, hogy bármit is intéztek volna a Választási Irodában. Már ebből is nyilvánvaló lenne az összejátszás, hiszen a helyiségben csak az tartózkodhat, aki kérdést akar leadni. Ezt bizonyítandó a kopaszoknál is volt egy-egy dosszié, amelyet ezután mégsem nyitottak ki, hogy beadják papírjaikat. Szintén több mint érdekes, hogy a hölgy és a fiatalember, miután leadták beadványukat, úgy menekültek el a sajtó elől, hogy nem voltak hajlandóak megszólalni sem. Az mindenképpen figyelemreméltó dolog, hogy a nő annak ellenére nem akar semmilyen nyilvánosságot, hogy az elviekben neki kellene összegyűjteni a megfelelő számú aláírást a népszavazási kezdeményezéséhez.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Kidobóemberekkel védi magát a magyarok véleményétől a Fidesz?


Hozzászólások

Szudoczky képe

Szudoczky
3 éve

De mindent lehet überelni, még ezt a "kopasz kutya" (Szanyi Tibortól idézve) akciót is! A miniszterelnök mai bejelentése a népszavazás kezdeményezéséről minden képzeletet felülmúl. Felülírja az Alaptörvényben rögzített alapszabályt, miszerint nemzetközi  jogban szabályozott kérdésben nem lehet népszavazni. De remélem, a saját csapdájukba sétálnak bele, mert 50 % feletti részvételi arányt nem lehet elérni - hacsak nem "tupírozzák fel az adatokat!  Bár, máskor is megtették (lásd nemzeti konzultációs kérdőívek).