A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Két éve Handó Tünde hivatala ezerszer keményebben kritizálta a kormány különbíróságos tervét, mint a bírák, akiket most hazaárulónak nevezett

via !!444!!!

2018. június 27. 11:06 | 0 hozzászólás

Handó Tünde: „(...) néhány bírótársunk magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elárulja a hazánkat.”

Handót a kormány különbíróságos tervéről kérdezték, illetve arról, hogy az elképzelés ellen egyes bírák tiltakozának, akár nemzetközi fórumokon is. Ez volna a bírók hazaárulása, amiről Handó a közrádióban beszélt.

Ezzel kapcsolatban két körülményt is érdemes megemlíteni.

A rádiós interjúban az Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) nevű szervezetre utalnak, elvileg hozzájuk szaladtak volna külföldre a hazaáruló magyar bírók. A szervezet viszont cáfolta, hogy bárki a beavatkozásukat kérte volna a magyar különbíróságok ügyében. A Handóval kritikus, lehazaárulózott bírák pedig közleményükben azt írták, szóba sem kerültek az ENCJ közgyűlésén a magyar különbíróságos tervek.

Ennél is érdekesebb, hogy két évvel ezelőtt, 2016 nyarán a Handó Tünde vezette OBH nagyon keményen kritizálta a kormány különbíróságos tervét, azt, amiért most látványosan lelkesedik, és aminek feltételezett kritikusait hazaárulónak nevezi.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Két éve Handó Tünde hivatala ezerszer keményebben kritizálta a kormány különbíróságos tervét, mint a bírák, akiket most hazaárulónak nevezett


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges