Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Keresztények”? „Demokraták”? Ezek?

via Egyenlítő blog

2014. január 20. 10:40 | 3 hozzászólás

Szokatlan módon, egy olvasónk rövid levelét közöljük. Rétvári államtitkár Marx-ellenes hisztériájára először dühösen akartam válaszolni. Aztán egymás mellé tettem két mondatot, és csak röhögök, röhögök.

1. Karl Marx a humanista társadalomtudományok fejlődésének egyik legnagyobb, Európában és Amerikában máig a legidézettebb, legolvasottabb alakja.

2. Rétvári Bence szellemóriás, gigászi tudományos és morális teljesítménye alapján, ki akarja radírozni Marxot az emberiség szellemtörténetéből.

Büszke vagyok diplomámra, amit a MARX KÁROLY Közgazdaságtudományi Egyetemen, a nyolcvanas évek szellemi küzdelmeinek egyik legkiválóbb centrumában szereztem.

Még valamit: csinálhattok akármit, Semjén, Harrach, Rétvári és a többi „keresztény”, csak azért sem foglak benneteket azonosítani Jézussal és az ő tanításaival. Ti lennétek az elsők, akik keresztre feszítenétek újra Jézust, ha ismét meghirdetné forradalmi tanait. Ti vagytok Jézus legnagyobb ellenségei, ti, akik szegény Jézusra a templomaitok első soraiban nyújtózkodva, szemforgatva hivatkoztok. Undorító férgek vagytok. A történelem szemétdombján a helyetek.

Egy, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen oklevelet szerzett közgazdász


A blogbejegyzés eredetije: „Keresztények”? „Demokraták”? Ezek?


Hozzászólások

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

Én nem csodálkozom rajtuk. Ezek guggyant vakegerek.

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Igen, így igaz,..  de hát ezekről minden lepereg...

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Köszi, ez így igaz...