A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Karácsony: Ha 40 körzetet visz az ellenzék, akkor Orbán nem tud kormányt alakítani

via !!444!!!

2018. február 23. 11:51 | 0 hozzászólás

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje szerint ha a 106 egyéni választókerületből 40-et nem fideszes jelölt nyer meg, akkor Orbán Viktor nem tud majd kormányt alaktani.

A kormányalakításhoz legalább 100 képviselő kell, és listáról 93 mandátumot osztanak ki, vagyis a Karácsony által felvázolt modell alapján ha 66 egyénit elvisz a Fidesz, akkor mellé legfeljebb 33 listás helyet nyerhet. Összehasonlításul: 2014-ben 96 egyéni és 37 listás helyet szerzett a Fidesz.

Közvélemény-kutatások szerint ez meglehetősen optimista számítás, Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében például arról beszélt, hogy szerinte az MSZP-Párbeszéd nem kap majd 10 százalékot se, és ezzel kiesnek a parlamentből. (A közös lista miatt náluk a bejutási küszöb 5-ről ugyanúgy 10 százalékra nőtt, mint a Fidesz-KDNP közös lista esetében.)

Karácsony három dologban bízik

Karácsony csütörtök délelőtt egy sajtóbeszélgetésen azt mondta, szerinte lehetséges, hogy a Fidesz nem tud kormányt alakítani. E reményét az alábbiakra alapozza:

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Karácsony: Ha 40 körzetet visz az ellenzék, akkor Orbán nem tud kormányt alakítani


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges