A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ilyen amikor Orbán párbeszédet ígér

via Fideszfigyelő blog

2014. április 30. 11:14 | 2 hozzászólás

Már a választás előtt jelentős vitát váltott ki a Szabadság téri "náci megszállási emlékmű". Eleve erős indoka kellene, hogy legyen, hogy 270 milliót költsenek egy művészileg közepes alkotásra, amit egy parkolólejárat ölel körül.

Azonban az emlékmű üzenete is nagyon problémás. A Gábriel arkangyalra lecsapó sas azt üzeni, hogy az "angyali tisztaságú" Horthy-rezsimnek semmi köze nem volt a 70 évvel ezelőtti borzalmakhoz. Holott addigra a Horthy-rezsim több zsidótörvényt meghozott és túl volt már a kamenyec-podolszkiji deportáláson. A doni második magyar hadsereg tragédiájáról nem is beszélve.

Orbán érezte, hogy a választáson szavazatokat veszíthet, ha erőlteti az emlékművet. (A parlamenti kétharmada csak azért lett meg, mert több Budapesti körzetben a kamupártok (pl.: Együtt 2014 "párt") megosztották az ellenzéki szavazatokat.) Így Orbán azt ígérte, hogy húsvét után majd párbeszédet folytat az emlékműről. Ebből tudjuk, hogy nem lett semmi, hiszen a választás után egyből nekikezdtek az építésnek (és persze húsvét után se próbálkoztak semmilyen párbeszéddel).

Orbán párbeszédet ígérő levelét így érdemes a mai képekkel együtt nézni, amint az építési területen békésen tiltakozókat elviszik. A rendőrök egy olyan birtokvédelmi határozatra hivatkozva hurcolták ki az ülősztrájkolókat, amit a VIII. kerületi jegyző nem volt hajlandó megmutatni (a másolatát sem). Következzen hát Orbán levele és a képek.

"Tisztelt Elnök Urak! Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

Először is szeretném megköszönni Önöknek a párbeszédet elősegítő szándékot és konstruktív hozzáállást, amelyről tanúbizonyságot tesznek levelükben. ...

Mécs Imre '56-os halálraítéltet viszik a rendőrök

Ugyanakkor, mint Önök is tudják, február 15-én a választási kampány hivatalosan is elkezdődött. Belátom, a mostani pillanat aligha alkalmas arra, hogy együttérzéssel és higgadtan mondhassuk el véleményünket egymásnak.

Az a veszély fenyeget, hogy a legnagyobb jó szándék mellett sem halljuk meg egymás hangját. Ezért azt javaslom, hogy a párbeszédet a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után folytassuk. Munkacsoportjaink, ha lehetséges, addig is folytassák a munkát.

Budapest, 2014. február 19.

Őszinte tisztelettel: Orbán Viktor"

Képek forrása és további képek: Magyar Narancs
 

Ui.: A következő képen látható Benedek Mártont később hozták ki. A terület kiürítése és lezárása után a rendőrök az építési területet és a tüntetők és terület álltak. Őrizetlenül hagyták azonban a terület hátulját, így Benedek Márton szépen bemászott, majd elhelyezett egy virágot. A rendőrök ezután őt is kihurcolták.

Benedek Mártont, Göncz Árpád unokáját is kihurcolták a rendőrök.

   

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.


A blogbejegyzés eredetije: Ilyen amikor Orbán párbeszédet ígér


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Igen, az ígéretek, no meg a puskaporszag....

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Orbán, meg az ígéretei... :(