A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Így tarolta le a médiát a Fidesz 2016-ban

via Ténytár blog

2017. január 11. 10:27 | 3 hozzászólás

2010 óta a Fidesz folyamatosan építi le és formálja neki tetszőre a magyar médiapiacot. A politikai nyomásgyakorlástól a tulajdonosi szerkezet kierőszakolt átalakításán, a gazdasági kivéreztetésen keresztül a hatósági, az állami és a jogi eszközök használatáig, szinte mindenre akadt példa.

2016-ban a kormánypárt még magasabb fokozatra kapcsolt. Az év elején Andy Vajna állami kölcsönből megkaparintotta  a TV2-öt, megszűnt az ingyenes Metropol és helyére jött a Lokál. A Mediaworks Hungary Zrt. bekebelezte a Pannon Lapok Társasága Kft.-t, továbbá elhallgatott a Class FM és elhallgattatták a Népszabadságot.

Hogy miért lett a szabad média bedarálása ilyen sürgős? 2017-ben már beindul a választásai kampány, így a Fidesz számára kulcsfontosságú lett, hogy még a csapból is a kormánypropaganda folyjék.

(Ez a bejegyzésünk a tenytar.hu-n megjelent elemzésünk rövidített változata. A teljes írás itt olvasható)

A TV2 megkaparintása

A TV2 „fideszesítése” már igen régóta szerepelt Orbánék tervei között: a párt gazdasági hátországa a kormány 2010-es hatalomra kerülése óta ügyködött azon, hogy magas nézettségű kereskedelmi televízióra tegyen szert.  2015 legvégén indult el a dulakodás az addigra már kegyvesztett Simicska Lajos és Andy Vajna kormánybiztos között, hogy ki is kaparinthatja meg a csatornát. 2016 januárjára azonban lezárult az ügy: hivatalosan is az állami kaszinókoncessziókon óriásit kaszáló Vajna lett a tulajdonos, a vásárláshoz pedig közpénzből kapott hitelt.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Így tarolta le a médiát a Fidesz 2016-ban


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves Kovács Panna!

INNEN veszem, innen, a Kapcsolatról, mert én arra értettem az írásomat, hogy szinte MINDEN téma, amit felvetnek itt a Kapcsolaton, "0" hozzászólásokkal landolnak a süllyesztőben!
Vagy TE olvastál itt hozzászólásokat? 
Soroljam fel, melyekre gondolok? Fölösleges, mert akár MINDEN betett írást felsorolhatnék.

Kaptam nemrég priviben egy elmarasztalást egy innen kizárt illetőtől, hogy miért nem tettem szóvá, hogy voltak, és vannak is itt értékes blogok, és miért nem reagálok az itt megjelenő remekbe szabott megnyilvánulásokra (blogokra), ha már - ki tudja, milyen okból???!!! - bent maradhatam! :(((

Kérdem én:
Hát csak ÉN maradtam itt egyedül?!
Csupán azért, mert engem nem tiltottak ki (még...)???
De azért álljon már meg a fáklyás menet!

Zenész vagyok én, akinek van ugyan véleménye a politikáról is, de való igaz, érteni nem értek hozzá úgy, mint azok, akiket - ki tudja, milyen okból?! - kirepítettek innen.

Mondd, mért menjek máshová, mikor ide is kényszerből jöttem, mert megszüntették 2007-ben az "Amőba" blogot és fórumot.
A facén sem vagyok fenn, nincs énnekem annyi időm.

Itt is olvasgatok csak inkább, és háborgok, hogy SENKI - érted, drága?! - SENKI semmi bicskanyitogató témára nem reagál.
2010-ben azt mondta Orbán:
2/3-onk van, AZT CSINÁLUNK, AMIT AKARUNK!
Most nincs ugyan 2/3-uk, mégis minden maradt a régiben.
A zemberek hagyják a fát vágni a hátukon...
A vízcsapok meg ugyancsak elfagytak ebben a hidegben.

Ami meg a Fénysebességet illeti (fizika!), az egyenlőre elérhetetlen, sőt, a tudomány mai állása szerint meghaladhatatlan!!!
Próbálkozni lehet ugyan, de fölösleges energiapazarlás.
 

Kovács Panna képe

Kovács Panna
2 éve

Honnan veszed, hogy nincs az ellenzéknek egy szava sem? Hisz még a vízcsapból is ezek a szavak folynak. Talán ha figyelnéd az ellenzéki médiát, ami valóban kevés, de bizony rendesen tiltakoznak. Szerinted más mit lehet tenni. Most ugyan vannak az interneten újabb baloldali lapok pl. az Ellenszél, a Pesti Bulvár, a Fénysebesség... Ismered ezeket?

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Jééééé!

Erre sincs egyetlen ellenzékinek egy szava se?!
Na, akkor ezek szerint MINDEN RENDBEN VAN ekörül is.
Hja kérem!!!... A GYŐZTES MINDENT VISZ!
A vesztes(ek) meg nyalogathatja(ják) a sebeit(ket), már ha maradt hozzá ereje(jük), és nem purcant(ak) ki teljesen!:P:P:P

Gratulálok! :(((

Hajrá Kétfarkú kutyapárt! :DDD