A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Igaz magyarok

via K.Úr Ír

2013. augusztus 31. 09:02 | 2 hozzászólás

A pocakos az egyes villamoson ült, egy hölgy és egy tagbaszakadt úr társaságában. Mindhárman jólöltözöttek voltak, kissé különösen is hatott a jelenlétük egy villamoson – az ilyen külsejű emberek nem szokták használni a tömegközlekedést.

Hangosak voltak, jókedvűek, ám színjózanok. Mondjuk úgy: megtisztelték jelenlétükkel a közönséget. Nem haboztak fennhangon megosztani eszméiket egymással – ennek köszönhetjük az év talán legjellegzetesebb mondatát.

Amikor az Árpád-hídon átkeltünk, a pocakos fényképezőgépet vett elő, és megörökítette a Dunát, majd elmondta, hogy bár budapesti, itt mindig készít egy felvételt. Lelke rajta – de társai csüggtek ajkán. A meghatározó mondat valahol a biztos szárazföldön hangzott el – örvendezzünk, mert ha a hídon mondja, Poszeidónra, megroggyan a karcsú pillér és mindannyian a vízbe veszünk, villamossal együtt. Éspedig ez hagyta el a rózsás ajkakat:

- A Stadionnál majd figyeljetek! Igaz magyarok tüntetnek!
- Kik ellen?
- A többi magyar ellen!

Így mondta, szó szerint. Aztán hangos eszmefuttatásba kezdett valami államtitkárról, akit nem ért, egy faluról, ahol rendet kell majd tenni… ez már nem volt olyan érdekes.

Érdekes az volt, amit mondott.

Igaz magyarok tüntetnek? És kik azok? Melyik fél?

De a félelmetes az volt, amit válaszolt: hogy az igaz magyarok a többi magyar ellen demonstrálnak. Hát itt tartunk, drága nemes véreim, sallangos magyar urak és küszködő pórok, idáig jutottunk. A Stadionnál, melynek nevében most már soha életemben nem leszek bizonyos, valóban tüntettek, pontosabban ellentüntettek a magyarok és ellen-ellentüntettek. Történt ugyanis, hogy Alföldi Róbert megrendezte az István, a királyt, amely ugyan nem nevezhető shakespeare-i mélységű darabnak, de lényegében az egyetlen közismert magyar királydráma a Bánk Bánon kívül. Azt azonban Erkel már megzenésítette. Ezt a rendezést lehet szeretni és lehet nem szeretni, lehet – leginkább – vitatni, de az kétségtelen, hogy a felfogás több, mint figyelemre méltó. Mármost egy színdarabot meg lehet tapsolni és ki lehet fütyülni, de egyvalamit nem lehet vele művelni: tüntetni nem lehet ellene.

Ugyanis felesleges.

Ennyi erővel a Kalevala vagy az északi szél ellen is tüntethetnének.

De nem akarok további ötleteket adni a magyar szélsőjobboldalnak, mert még képesek lesznek felvonulni a finn követség előtt és azt kiabálni, hogy „Vesszen Väinemöinen”, „Abcug Lemminkejnen”, „Hová lett a csodaszampó?” Nem újdonság: ők tüntettek az előadás ellen is. Sok értelme nem volt, hölgyek és urak, hiszen az egy művészi alkotás, amely olyan térben létezik, ahová önök sosem jutnak el: más világ, párhuzamos kontinuum. Oda csillagkapu vezet, nem féregjárat. És a belépő az értelem, a nyílt szellem, némi műveltség – sosem jutnak el önök ebbe az Árkádiába, akármennyit pózolnak az airsoft parittyáikkal a Facebook-profilképeik kedvéért. Önök, hölgyeim és uraim, ha nem vették volna még észre, szánalmas bohócok ebben a kis, tragikus magyar cirkuszban, nem drámai hősök és wagneri Lohengrinek – nem egyebek, mint szegény kis clownok, lisztes arccal, akik farbarugdosósdit játszanak, habostortával hajigálóznak, míg rendezik a porondot és jön a Nagy Mágus, aki arról nevezetes, hogy mindent eltüntet.

Igen, előbb-utóbb magukat is.

Az ellentüntetőknek nem voltak hamis mítoszaik: őket egyszerűen csak az önök bohóctréfája háborította fel. Több méltóság is volt a demonstrációjukban.

De most, hölgyeim és uraim, magukról, fekete bohócokról van szó. Állítólag önök hazafiak. Igaz magyarok. Legalábbis annak tartják magukat. És azt is büszkén vallják: kevesen vannak, ám válogatott leányok és legények. Hát kérem: elérték hazafias céljukat.

Tüntettek az igaz magyarok.

A többi magyar ellen.

Magyarország jobban teljesít.

A patrióták nemsokára a nép ellen is tüntetnek majd.

Szele Tamás


A blogbejegyzés eredetije: Igaz magyarok


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves Szele Tamás!

Azt gondolom, hogy már miért ne tüntethetne a „Hivatásos rettegők” csapata Az Alföldi féle István a viszály (pardon a Király), vagy akár Vainemöinem, de akár Szélkötő Kalamona tevékenysége ellen is.

Például az, az álnok Kalamona eldugta az Aranyos Szegletbe vezető út térképét és a Hivatásos rettegők csapata illetve az elődei nem találják meg. Pedig áldás lenne kicsiny országunkra és természetesen büszke népünkre nézve.

Most gondolj bele: A Hősök mulató mezején Csaba vezér és társasága a kumiszos kupákat szorongatva lélegzet visszafolytva figyeli, amint a Hivatásos rettegők csapata keresi az a nyamvadt térképet.

Még a turul is elfelejtett repülni abba a nagy izgalomba.

Pedig már mennyi hőst küldött az útkereséshez Aranatyácska, miközben ácsolja nekünk azt a Rakocatutajt. Tudod amelyikre fel kell szállnia az igaz magyaroknak, mikor esik az eső.

És most itt állunk megfürödve, mert nem tudjuk, hogy az égig érő fánál jobbra vagy balra kell fordulni, hogy oda érjünk végre az Aranyos szeglethez. Hát hogy a fenébe ne tüntetnének a Hivatásos rettegők. Ilyen kérdést feltenni – nahát. Meglátszik hogy te sem ittad a kumiszt még igazi fakupából és a méhsört sem kóstoltad meg Szépmezőszárnyával az oldaladon. Különben nem vitatnád el azt a jogot a Hivatásos rettegőktől, hogy tüntethessenek az Északi szél ellen.

Ahogy elnézem az Északi szél úgy megijed, hogy azonnal i elbocsátását kéri a szolgálatból és elszegődik a Bermuda háromszögbe  Hurrikánnak. Ott nem tüntetnek ellene. Ott ilyen nyamvadt buzernyákok élnek, akik elfogadják a Kalamona tevékenységét és a demokrácia meg a liberalizmus jegyében nem az asztal sarkához ültetik a nyomorékot.( pedig még asztaluk sincs, mert még a törökök nem találták fel nekik. Na hiszen érdemes ezeknek feltalálni valamit is. Az ilyen elvetemült bandának, akik csak azért is bujtatják az a lókötőt, hogy a derék igaz magyarok juszt se találják meg az utat.

S te még ennek örülsz? S te még ezt dicsőíted. Irgum burgum. Hogy az a tulipiros Jószél Fúvása kösse hátra az összes sarkadat piros pünkösd napján. Nem hogy sajnálnád szegény hívatásos rettegőket – akik most, hogy az UFO-k is megjelentek igen csak bajba vannak. Még nem érkezett meg a felsőbb állásfoglalás az ügyben, hogy most kit is kell utálni. És addig ugye, hogyan utáljanak bárkit is. Hátha az lesz a barátunk, akit eddig utáltak és akkor ugye gáz van. ( Bár csak lenne, akkor nem lenne ilyen drága köbmétere)


elizabethila
5 éve

hat van itt meg irni szerintem nioncsen ez hihetetlen egyszeruen nem tudok magamhoz terni mindha allom  lenne talan itt az ido hogy minden magyar fel ebredjen az altatasbol amit rajuk tett az allam