A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Human Rights First díjat kapott a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke

via !!444!!!

2018. október 12. 10:56 | 0 hozzászólás

„Annak ellenére, hogy a kormányközeli sajtóban ellenségnek kiáltják ki őket, Márta és a Magyar Helsinki Bizottság bátran folytatja embermentő és jogvédő tevékenységét” – indokolták. Gratulálunk!

Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke nyerte el idén a Human Rights First emberi jogi díját. Az amerikai civil jogvédő szervezet az elismerést Pardavinak a menekültek, migránsok és más marginalizált csoportok jogaiért Magyarországon és Európa-szerte végzett áldozatos munkájáért adta. Rob Berschinski, a Human Rights First alelnöke szerint

„akkor, amikor veszélyben vannak a polgári és a politikai jogok, valamint világszerte gyűlöletet keltenek a menekültek ellen, Márta és a Magyar Helsinki Bizottság csapatának az alapvető jogokért folytatott bátor küzdelme számunkra is inspirációt jelent.”

Hozzátette: „Pardavi Márta és kollégái rendületlenül dolgoznak a jogállamot érő fenyegetések dokumentálásán és nyilvánosságra hozatalán. Mindezt egy olyan országban, amelyik egyre távolodik a demokratikus berendezkedéstől.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Human Rights First díjat kapott a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges