A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hogy lehet, hogy nem unjátok még ezt a retkes, hazug színházi előadást?

via Kolozsvári Szalonna

2017. november 10. 12:08 | 0 hozzászólás

Összezavarodhatott valami ketyere a nemzeti együtthazudozás rendszerében. Ezt arra alapozom, hogy miközben a legfényesebb csillag arról értekezett a Diaszpóra Tanács csütörtöki ülésén, hogy a kormányt (nem az országot, hanem a kormányt!) ért nemzetközi támadásokat (nem támadások, hanem kritikák!) az elismerés és a tisztelet jelének tartja, Lázár János mindenes miniszter már kettős mércéről és szégyenpadra ültetésről vinnyogott a kormányinfón.

Valami úgy általában is megborulhatott a kimagyarázásügyi mindenes miniszter agyában a Tiborcz Pityuval elfogyasztott kávé hatására, mert – ugyan hűséges és mazochista követője vagyok őfensége heti bohóckodásának – annyi arcpirító geciséget, amit ezúttal össze bírt hordani, én még Németh Szilárd legelvadultabb ömlengései során is ritkán tapasztaltam.

Tehát. Ahhoz képest, hogy Orbán pillanatnyi agybaja szerint tiszteletnek és elismerésnek kell tekinteni, ha báncsák Magyarországot, íme Lázár vernyogása ebben a témában:

Az Európai Parlament baloldali képviselői és liberális képviselői folyamatosan Lengyelországgal és Magyarországgal szórakoznak. Lengyelország esetében az emberi jogokra hivatkoznak, Magyarország esetében mindig a kerítés a célpont és a téma. (…) Magyarországot újra Európa szégyenpadjára próbálják ültetni, és egy újabb bizottsági meghallgatást kezdeményeztek. (…) Általában negyedévente és félévente fontosnak tartják, hogy Magyarországot jól megszidják az EP-ben, holott az európai együttműködés egymás tiszteletére, és az európai nemzetek tiszteletben tartására kellene hogy épüljön. Mi kellő tisztelettel, kellő alázattal és kellő szerénységgel (és nem röhögött – szerk.) azt kérjük minden európai parlamenti képviselőtől (…), hogy tartsák tiszteletben a magyar embereket, ne sértegessék a magyar embereket, mint ahogy mi sem foglalkozunk Belgium, vagy Hollandia, vagy bármely más nemzet belső ügyeivel. Nem gondolom, hogy az a helyes dolog, hogy valamilyen divatot követve, vagy éppenséggel a nagyvonalú mecénás és szponzor megrendelését teljesítve rendszeresen Magyarországot kiültetik Európa szégyenpadjára és próbálják megszidni (…) Föl sem tételezem, hogy azért gyorsulnak fel így az események, mert a szponzor Brüsszelbe látogat. Azt hallottuk, hogy Soros György napokon belül az Európai Bizottsághoz és az európai parlamenti képviselőkhöz látogat és szeretné őket csatasorba állítani Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de az mindenesetre beszédes, hogy rendszeresen, hétről-hétre kerülnek elő azok a hírek, hogy Soros úrnak milyen erős hálózata és befolyása van Brüsszelben. Erről kiszivárgott dokumentumok kapcsán jegyeztem meg legutóbb, hogy a kormány azt kérte a belügyminisztertől, hogy készüljön egy jelentés, hogy vajon ezek az akciók, ezek a hálózatok jelentenek-e bármilyen nemzetbiztonsági kockázatot. (…) a miniszterelnök úr azt kérte, hogy legyen napirenden a téma, hogy ezek a szervezkedések, tevékenységek Magyarország tekintélyét, reputációját hogyan érintik Brüsszelben (…)

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Hogy lehet, hogy nem unjátok még ezt a retkes, hazug színházi előadást?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges