A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hitler lapjához hasonlította Kósa Lajos a Népszabadságot

via Kettős Mérce blog

2016. november 1. 11:27 | 4 hozzászólás

Kósa Lajos Tisza István szobrának avatásán a Völkischer Beobachter, Hitler náci pártjának propaganda napilapjához hasonlította a Népszabadságot.

“[...] a Népszabadság épp olyan állampárti napilap volt, képviselve a kommunista ideológiát, a pártot annak minden tettét, mint a Völkischer Beobachter.”

Nem csak időt és idősíkokat kever Kósa Lajos, nem csupán hazudik, hanem felállítja a képzelt ellenséget és szuronyrohamot vezet ellene.

Nem akarok itt és most a Népszabadság pártállami szerepéről beszélni, mert felesleges. De a Népszabadság 60 éve a Szabad Nép ellenében, az 1956-os forradalomban született, és az újság főszerkesztőjét pont úgy váltották le, mint sok embert az országban akkor, a lap dolgozói pedig még november 24-én is sztrájkba mentek.

De ez történelem. És ezt a történelmet akarja a ma valóságával egyenlővé tenni Kósa Lajos. Mintha lennének kommunisták Magyarországon, akikkel harcolni kéne. Egyszerűen fogja az emberek valós történelmét, sérelmeit és tragédiáit, amit az előző rendszerben szenvedtek el, és azt mondja, ezzel harcolunk ma is.

Csakhogy ez hazugság. A 32 éves Pető Péter, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese nem Kádár János, és nem is politikus, hanem újságíró, a lap húszas, harmincas éveiben járó munkatársainak pedig, akik a szerkesztőség nagy részét kiteszik, semmi közük az állampárthoz.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Hitler lapjához hasonlította Kósa Lajos a Népszabadságot


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

PROLETÁR sincs már olyan értelemben, mint a "gengszterváltás" előtti időkben...
Úgyhogy Piroska fogalomzavarban szenved.
 

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

A Népszabadság már hosszú-hosszú évek óta nem az volt, mint a rendszerváltás előtti időkben. Megközelítésed rosszindulatú.

kirschner képe

kirschner
2 éve

Van valóságalapja annak , amikor kósa Hitler lapjához hasonlítja a népszabadságot. A népszabadság a kommunista párt lapja volt és dőlt belőle a komcsi hazughságáradat és propaganda. 1990-ig az minden példány első lapjának bal felső sarkában ott virított , hogy : " VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK!"  Így , csupa nagybetűvel. Mostanra már kezd kényelmetlenné válni a komcsi múlt , és próbálnak elhatárolódni saját maguktól az elvtársak. Nem fog sikerülni.

Szeretnének szabadulni a múltjuktól az elvtársak , így nyert új értelmet a Real Madrid (de lehet hogy az Internacionale ) indulójának pár sora : " . . . a-a múltat végképp eltörölni rabszolgahad indulj velünk . . ."


Walter
2 éve

Ha kósa valóban harcolni akarna a komcsik ellen , hát kezdhetné a fidesszel.

Mert a fidesz tele van komcsikkal.