A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hetedíziglen szegénység: Magyarországon hét generáció alatt törhet ki egy család a szegénységből

via Mérce blog

2018. június 16. 10:39 | 0 hozzászólás

Egy átlagos magyar szegénységben élő családnak hét generációt kell várnia ahhoz, hogy tagjai legalább az átlagos jövedelmi szintet el tudják érni.

A Nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss statisztikája elég lehangoló adatokat közöl a hazai társadalmi mobilitásról. Ezek szerint egy átlagos magyar szegénységben élő családnak hét generációt kell várnia ahhoz, hogy tagjai legalább az átlagos jövedelmi szintet el tudják érni. Azt, hogy aki szegénynek születik, az is marad jó eséllyel, eddig is tudni lehetett, de a statisztika adatai arra utalnak, hogy még elkeserítőbb a helyzet, mint sejteni lehetett.

Az OECD-átlag 4,5 generáció, tehát hazánk igencsak el van maradva ebből a szempontból. Az utolsó helyeken osztozik velünk Kína és India (7-7 generáció), valamint a még kevésbé Brazília (9 generáció), Dél-Afrika (9 generáció) és Kolumbia (11 generáció).

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Hetedíziglen szegénység: Magyarországon hét generáció alatt törhet ki egy család a szegénységből


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges