A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Harcaim

via Kolozsvári Szalonna

2018. március 22. 12:24 | 0 hozzászólás

„Nem értem azokat az embereket, akik gyűlöletben és szegénységben akarnak élni, miközben békességben és biztonságban is lehetne.”

Napok óta nem megy ki a fejemből Lázár János mindenhez is értő miniszter egy mondata. Nem tudom, milyen apropóból mesélte, hogy az édesapja házi készítésű kolbászt és szalonnát küldött Orbán Viktornak. Ez önmagában nem hír, küldjön. Orvosilag ugyan aligha indokolt a dolog, jobb lett volna valami diétás meglepetéssel kedveskedni a miniszterek elnökének, de ez nem tartozik rám, aggódjon a dietetikusa a túlsúly miatt. Ami megragadott, az a kolbászhoz és szalonnához fűzött magyarázat. Jelesül az, hogy azért küldi Lázár apuka, hogy erőt adjon a miniszterek elnökének (mármint a kolbász) a harcaihoz.

Milyen harcaihoz, kérdem én szelíd szeretettel. Kivel harcol a mi túlsúlyos büszkeségünk? Miért? Mi ellen? Kinek az érdekében? Nincsen háború. Béke van, huszonegyedik század van, Európa közepén csücsülünk. Egy politikusnak, de még egy miniszterelnöknek is az a dolga, hogy tárgyaljon mindaddig, ameddig az ország érdekében el nem éri a legjobb eredményt, aztán megállapodást kössön. Ez nem harc. Vagy lehet annak nevezni, de kézmosást is lehet, mert harcolok a bacilusok, a kosz és a baktériumok ellen. Mégse jelentjük ki, hogy harcolni megyünk a fürdőszobába.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Harcaim


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges