A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A hajléktalanság csökkentéséhez kőművesekre van szükség, nem rendőrökre

via Mérce blog

2018. június 13. 11:26 | 0 hozzászólás

Fidesznek nincs más gondolata vagy üzenete a hajléktalansággal kapcsolatban, mint az, hogy jobb volna hatósági úton fellépni ellene.

Ismét a közterületi hajléktalanság hatósági üldözésével kampányol a Fidesz, amint azt Bajkai István sajtótájékoztatója mutatja. Bajkai bejelentette: „arra kéri a kormányt”, hogy az Alaptörvény módosításával „teremtse meg annak a jogi lehetőségét, hogy a közterületi tartózkodás […] ne legyen a jelenlegi formában megengedett”.

Rejtély, hogy Bajkai – pontosabban azok, akik ezt a feladatot kiadták neki – mit szeretnének még, hiszen miután az Alkotmánybíróság 2012 novemberében jogsértőnek találta és megsemmisítette a közterületi hajléktalanság hatósági üldözéséről szóló jogszabályokat, a Fidesz csak azért is beleírta az Alaptörvénybe (már 2013 márciusában), hogy a hajléktalanság bizony büntethető, a szabálysértési törvény és számos önkormányzat helyi rendelete pedig ki is jelölte azokat a területeket, amelyeken a hatóságok intézkedhetnek a fedél nélkül élő emberekkel szemben.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: A hajléktalanság csökkentéséhez kőművesekre van szükség, nem rendőrökre


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges