A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Gyűlölködő, megkeseredett, tudatlan öregemberek tartják hatalomban az egyre betegebb...

via Kolozsvári Szalonna

2016. október 24. 11:23 | 3 hozzászólás

Ha valamikor keserű a szám íze, akkor most. Ha köpni kell, akkor most. És mindegy, hogy Orbán, vagy nem Orbán. Ahol most tart ez az ország, ez a társadalom. Ahogy tudjuk egymást gyűlölni. Ahogy fröccsen a nyál a műfogsor mögül, ahogy megfogan az átok: dögölj meg! állat! ávós! köpd ki a tüdődet!

Vénemberek országa. Keserű, gyűlölködő vénemberek védik a bálványukat. Olyanok, akik semmit nem tudnak a demokráciáról, nem is akarnak róla tudni semmit. Le is szarják, nem is értik. Nem akarják érteni, hogy ahogyan nekik jogukban áll hinni valamiben, vagy valakiben, úgy a másiknak jogában áll nem hinni, vagy másban hinni. Ahogy nekik joguk van elmondani a véleményüket, másnak joga van elmondani a másféle véleményét.

Nem az életkora miatt lesz valaki vénember. Attól nem. A gondolkodása miatt. És igen, pontosan tudom, mennyi idős ember látja át tűélesen Orbán hatalmának halálos veszedelmét és tudom, hány koros ember érti egészen pontosan, mi történik ebben az országban. És tudom, hány koros ember emeli fel a hangját ellene. Én most nem róluk beszélek.

És nem arról van szó, hogy én személy szerint diktatúrának tartom a kialakult rendszert és mindenki hülye, aki nem tartja annak. Szó sincs erről. Megértem és elfogadom a más véleményt. Mindaddig, ameddig tere van az én véleményemnek is. Ez csak kölcsönösen működhet, vagy sehogyan sem. De itt és most ez már nem működik. Orbán és bandája megmérgezte a kutakat, felperzselte a földeket, szögesdrótból készült hálót szőtt az ország köré. Mint egy kurvanagy, gonosz, dagadt pók, úgy ül a háló közepén és kiszívja az életet mindenből.

Nem az a baj, hogy a vének rajonganak Orbánért. Az a baj, hogy ezt mindenki más rovására teszik. Gyűlölködő, megkeseredett, tudatlan öregemberek tartják hatalomban az egyre betegebb ember egyre betegebb rendszerét. Azok a vének, akik nem kockáztatnak, az ő nyugdíjuk megérkezik minden hónapban. Nem érinti őket a kilátástalanság, a jövőtlenség, a külföldre menekülés kényszere. Nem aggódnak a következő generációkért, az oktatásért. Nekik minden így jó. Akkor is, ha nem. Mert őket sikerült meggyőzni, sikerült fanatizálni.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Gyűlölködő, megkeseredett, tudatlan öregemberek tartják hatalomban az egyre betegebb...


Hozzászólások


DOKI
2 éve

Katicabogár,

Te sem én sem itt kezdtük...én még az Origo-n,ahol rajtam kívül talán csak Szanyi Tibi létezett. Az MSZP nem ismerte az internetet. Aztán lett egy MSZP Fórum,a felügyeleti rendőrségével együtt.Ennek volt egy későbbi, kissé lazuló szakasza. Ide beengedték az "elenzéki" felfogású  irkálókat is. És ádáz ordítozás folyt, személyekre lemenően. Én akkor tettem egy ajánlatot annak a csoportnak, amelyik abban az ordítozásban részt-vett. A javaslat lényege az volt: párizs megér egy misét, jelöljetek meg egy nyilvános helyet, és üljünk már le egy asztalhoz és derítsük ki,tényleg megfojtjuk egymást..??? .Hatan vagy nyolcan gyültünk össze. Ám valaki -a mi oldalunkon állók közül jelentkezőket, lebészelte arról, hogy a semmire-való ellenséggel egyasztalhoz leüljenek. Így én egyedül vettem részt a gyülekezetben. És egy sértő, roszindulatú szó nem hangzott el, a többségi ellenzék részéről. Senki nem akarta a másikkal nézeteit fealadatni, kiderült, hogy vannak találkozási pointok és azonosságok,az idologiai alapok teljes különállása ellenére. Soha többé nem találkoztunk, nemsokára létrejüött az AMŐBA, aztán, a Fletobefészkelődésével párhuzamosan  a "kapcsolatok" I. Ahol a legnagyobb fegyvertényt Bányai Zsuzsa volt képes megszervezni és végrehajtani, ahol a rengeteg támogató mellett sikerült elérni, hogy Navrasics is kénytelen volt válaszolni a felvetett tényekre, problemákra.  Aztán ennek a Kapsolatoknak az elődje, az Amőba kimulását követően, az MZP-t szétverő Gyurcsány és csapata uralam alá került.  Ma - ahogy én látom - nekünk, akik mégis csak ennek a MSZP-nak vagyunk tagjjai - legalább nekünk - itt kéne megkísérelni, hogy közös nevezőre jussunk. Ám a Párt-elnökök és a grémium ugyanúgy és ugyan olyan "gondolatokkal" ugrál a facebook c. rémlapokon, mint bárki más, aki azt hiszi: itt kell az életét,nézetét stb. a nagyvilgnak kiborítan, és ezzel elegett tett a HAZA iránti kötelezettségének, mert megírta a facebook-on. Én ujabban más módszert alkalmazok. A pártelnöknek írok direkt, szemtől szembe, de erősen fontolgatom, hogy mindezt az irást itt nyilvánosságra hozom. Azzal egyetérek, hogy "gyülőlet" bázison sehova nam juthat el az a csapat, aki még idetarrtozandónak tartja magát. A fogyó csapat azonban gondolataival is oda kéne hasson, hogy reálisan elismerje-felmérje a helyzetből adódó lehetőségeket, és "kezdje el ujragombolni a kabátot" ha egyáltalán van mélg rajta gomb.A vagdalkozás, a sár és fütyülődobálás nem eredményes móődszerek...gyenge koppintásai a fideszbérenc "gyurcsány takaroggy" üvöltő derviseknek, akik menetrend szrint annak idején mnden megmozduláson résztvettek. Azt azonban nem láom, hogy alakulna itt valamilyen "műhely" amelyik egy konciepció mntén a valahová eljutás fényének reményét kialakíthatná. És ez nem az öregek dolga lenne,hanem a fitaloké, ők azonban az isten se tudja merre járnak, de főként azt nem, hogy merre akarnak menni.  üdv. doki

 

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Magyar emberek egy része....


Walter
2 éve

A magyar ember nem gondolkodik hanem hisz. Bármiben , bármikor. Esetleg később az ellenkezőjében , de ugyanolyan szenvedéllyel. Mint Pandacsöki Boborján a Besenyő családban. Boborján nagyon egyszerűen határozza meg az igazságot : "Azért igaz mert a Besenyőpistabácsi azt mondta. " Ennyi. Most a Besenyőpistabácsi helyére behelyettesíthetünk egyéb mértékadó személyeket ( úgymint : plébános úr , párttitkár elvtárs , nemzetvezető testvér , A VIKTOR  . . . . stb.) , a szisztéma ugyanúgy működni fog. Boborjánnak szüksége van a Besenyőpistabácsira.

Ha jobban belegondolunk , a boborjáni észjárás a mindenkori vezetőknek tulajdonképpen hasznos. A boborjánság apáról fiúra öröklődik , önfenntartó. Tehát probléma tulajdonképpen azzal a 2-3 %-nyi nem Boborjánnal van , de ezeket könnyedén le lehet szavazni.