A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Föld S. Péter: Parasztgyerek, parasztvakítás

via Most & Itt: Föld S. Péter írása

2016. október 5. 11:04 | 3 hozzászólás

Ez a mostani tisztára mosás, egyelőre, nem tűnik sikeresnek. A folt sehogyan sem akar kijönni, sőt, egyre terebélyesebb és gusztustalanabb lesz. Terjed a mocsok, amerre a szem ellát, szenny mindenütt.

Több alkalommal is parasztgyereknek definiálta magát Rogán Antal. Nincs okunk vitatkozni a miniszterrel. Látjuk őt szinte naponta a tévében, és látjuk most is, amikor a helikopteres kalandjairól újabb és újabb szaftos részletek kerülnek nyilvánosságra.

Tipikusan magyar történet a Rogánéké. Hősünk előbb simán letagadta a Népszabadság kérdését, azt állította, hogy autóval utaztak a felesége barátnőjének esküvőjére. Perrel fenyegetőzött, ha bárki ennek az ellenzőjét állítja, majd, amikor fényképek is előkerültek, egyszerűen eltűnt. Mások magyarázkodnak helyette, de ez is nagyon magyaros: a valódi bűnösöket elrejtik a köz elől, és közben náluk alacsonyabb poszton lévő gazemberek próbálják tisztára mosni őket.

Ez a mostani tisztára mosás, egyelőre, nem tűnik sikeresnek. A folt sehogyan sem akar kijönni, sőt, egyre terebélyesebb és gusztustalanabb lesz. Terjed a mocsok, amerre a szem ellát, szenny mindenütt.

A Fideszben most nyilván ugyanaz történik, mint amikor Schmitt Pál plagizálására fény derült: osztanak és szoroznak a derék urak, hogy jöhetnének ki jobban a rosszból. Ha elengedik Rogánt és akkor talán ez az újabb botrány is elül, vagy, ha tovább védik az egyre több támadási felületet biztosító emberüket.

Ma még csak annyit tudunk, ami a lapokban, főként a Népszabadságban megjelent. Hogy a miniszter és családja egy Rogánnéhoz közeli celeb lakodalmára bérelt helikopterrel utazott. Vagyis, mint utóbb kiderült, nem bérelték a gépet, hanem kapták. Igaz, nem ingyen, bár nem is fizettek érte. Barterbe kapta Rogán Cecíliának a cége, vagyis, Rogánné cége hasonló nagyságrendű szívességgel ellentelezi a helikopterezés költségeit.

Hogy mi az a kincs, ami Rogán Cecília cégének a birtokában van, és amivel ellentételezni képes ezt a mintegy negyedmillió forintra becsült szolgáltatást, mindezidáig nem derült ki. Azt kellene gondolnunk, hogy Rogán Cecília cége valami olyat tud, amelyre a helikoptert rendelkezésükre bocsátó cégnek nagyon nagy szüksége volt. De nem ezt gondoljuk, mert valamelyes ismerjük a történet szereplőit. Ezért inkább azt sejtjük a háttérben. hogy a helikoptert kölcsönző vállalkozásnak nem Rogán Cecília cégének szolgáltatásra fájt a foga, hanem férje, Rogán Antal miniszter jóindulatára és a kapcsolati tőkéjére.

Rogán Cecília ezek szerint már nem a szemérmes, fiatal feleség, mint néhány évvel ezelőtt, amikor férjével a MrésMrs műsorban vendégeskedtek. A kamerák előtt az akkor még belvárosi polgármesterként ismert férj intimitásokat is elárult a kapcsolatukról. Egy történetet mesélt el, amikor nejével Olaszországban nyaraltak, s a hotelben, ahol megszálltak, Cecília nem tudott eleget tenni az anyagcseréje által támasztott szükségleteknek, mert nem volt képes székelni, ha férje a hotelszobában tartózkodott.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, mára ez a gond (is) bizonyára megoldódott. Hőseink felnőttek a Nemzeti Együttműködés Rendszere által rájuk mért feladathoz. Rogán Cecília már semmitől sem jön zavarba, tesz magasról mindenre.

Csakúgy, mint a férje, akiből idővel igazi nagyfiú lett. Már nem parasztgyerek, csupán egy urizáló paraszt.


A blogbejegyzés eredetije: Föld S. Péter: Parasztgyerek, parasztvakítás


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Hmmm.... 
Már megint ezek a fránya mínuszolók!:P:P:P

Úgy tűnik, nekik tetszik, hogy "leparasztozzák" olyanok, akiknek legtöbbje csak azért vállal munkát (ahol havonta egyszer-kétszer pofafürdőt vesznek), hogy RÖGZÍTETT munkavállalók legyenek!
Ők is jól járnak (mi az hogy!!! Munkábamenés nélkül is tetemes summát vágnak zsebre!), a kormány is jól jár, mert javítják a statisztikáját a foglalkoztatottságnak.
EZ ám a "bújtatott munkaviszony". 
Mi a különbség ahhoz a "régvolt" időhöz képes, amikor egy "munkás" 8 órán keresztül hurcibált az üzem területén egy vasdarabot, vagy szerszémfélét?! :(((

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves Treszkes!

Szerinted vannak, akik elméjében létezik JÓ értelme ennek a szónak?
Menj csak el egy olyan üzembe dolgozni, ahol sok-sok etnikumot foglalkoztatnak, és akkor majd lesz alkalmad megtudni, KIK hívnak KIKET csak így: "Tudod, azok a PARASZTOK!"
Nem tudod, ugye? 
Segítek!
Az összes magyarra (akiktől a segélyt várják ugyi!) értik azok, akik nem az idén barnultak le... :(((

Úgy hogy vigyázni ezzel a szóval!

 

Treszkes képe

Treszkes
2 éve

Itt azt mondja, parasztgyerek és nem urizál. Igazat mondott. Valóban paraszt, azonban nem a szó jó értelmében.