A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Föld S. Péter: Orbán és Orbánné

via Föld S Péter blog

2014. április 3. 11:52 | 12 hozzászólás

Ezt a képet ő tette fel magukról a Facebookra. Feltehetőleg az udvari fotós műve, aki minden útjukra elkíséri őket. Sok pénzért készíti ezeket a felvételeket - ez most ilyen sikerült.

De nem is az a lényeg, hogy ki állt az objektív másik oldalán. Hanem, hogy ez nem egy lesből készült kép. Nem egy rosszkor elkapott, a képen látható szereplőkkel szemben rosszindulatú fotós által ellesett pillanat örökítődött meg.

Ezt a fotót a kockásinges maga választotta ki. Nyilván nem saját kezűleg tette fel, de nagyon csodálkoznánk, ha előtte nem láttamozta volna.

Két öregember néz a kamerába, pedig még épp hogy elmúltak ötvenévesek. Nem kellene így kinézniük, és főleg nem egy ilyen lehangoló kanapén ülve.

A kockásinges valamiért ezt találta a legjobbnak. Kérdezhetnénk kajánul: milyen lehet akkor a többi? Vagy, még kajánabbul: ha van jobb kép is róluk, akkor milyen lehet az az ízlés, amelyiknek ez tetszik?

Két összeillő ember, zsák és a foltja. Mert ne mondja senki, amit oly gyakran hallani: hogy ez a szegény asszony mennyit szenved az ura miatt.

Az a szegény asszony, aki a képen saját koránál megviseltebbnek látszik, felnőtt ember. Választó és választható. Számos előnyt élvez abból, hogy a kockásinges felesége.

Nem ők kapják a legtöbbet, tudjuk már egy ideje, de ők is kapnak eleget.

Öröm nincs az arcukon, csak fáradtság és kiábrándultság. Unják már nagyon azt, ami van, miközben azért hajtanak, hogy folytathassák. Maga a kockásinges mondta, hogy a programja egyetlen szóból áll: folytatjuk.

Pedig már nekik kis elegük van belőle, de nem tudják nem folytatni.

Ne irigyeljük őket, amiért ma övék minden hatalom. Két kifejezéstelen tekintet, egy leharcolt kanapé – ezer szónál is többet mond el róluk.

Nem lehet most könnyű nekik. Ha kicsit is jobban éreznék magukat, és nem olyan kutyául, mint ahogyan az a képen látszik, akkor bizonyára más helyszínt választottak volna. Mosolygósabbat, kedvesebbet. És talán még a háttérben is lenne valami, ami a szemnek is szép.

Szegény gazdagok. Tud valaki egy tisztességes kanapét kölcsönbe? Csak annyi időre, ameddig egy fotó elkészül.


A blogbejegyzés eredetije: Föld S. Péter: Orbán és Orbánné


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

"Orbán már megint hazudik !"

Mint mindig...


sphagin
4 éve

igaza van Földi S. Péternek !

Orbán már megint hazudik !

Sugal egy puritán képet, miközben a valóság egész más !

Volt egy szakállas fiatalember, akiről még elhittük volna ezt a képet, de ma már egészen másképpen fest a dolog az azóta felhalmozott ismeretek okán.

Ha csak Felcsútott vesszük alapul, már azon is le lehet mérni a változást !
A porfészekből az ország leggazdagabb települését kreálta Viktor !

A kép azt sugalja, hogy ő már megteheti, hogy annak látszódjon aminek akar, a többit mindenki tegye hozzá a saját ismeretei szerint.
Olyan ez, mint amikor egy millárdos szakadt gatyába flangál, legfeljebb ütődöttnek tartják, mert mindeki tudja, hogy mi a valóság.

Nem azt kell nézni, amit láttatni szeretne Orbán, hanem amit összehozott, főleg magának és a brancsának ! 

 

Na végre egy ember, akinek leesett!!!

lilla- képe

lilla-
4 éve

még a lábát is úgy tartja!:)

undorító, ha ezt akarják vele sugallni!

Nekem nem ez jött le!

sokkal inkább a derű hiánya! Meg a bizalmatlanság! a CSAK ÉN mentalitás

alázkodj, ha mellém sodort a sors!


sphagin
4 éve

Biztos van félnivalójuk !

faluvegi képe

faluvegi
4 éve

Nincs igaz Fold S, Peternek.

Orban tudatosan valasztotta ki a kornyezetet. Aki a kepet nezi, az arra gondol, hogy hamisak azok az allitasok, amik Orban milliardjairol szolnak, mert ime Orbannak csak egy ilyen olcso kanapera tellik.

Hogy Orban tudatosan valasztotta ki ezt az olcso arkategoriaba tartozo kanapet es egy olyan kornyezetet, amelyben nincs egy fali festmeny, nincs egy ejjeli szekreny. nincs egy kavezo asztal, nincs egy viragvaza a kepen meg egy szonyeg se lathato.. Semmi sincs, ami azt mutatna, hogy ez a kep Magyaroszag egyik leggazdagabb embererol keszult, akit csupa luxus kornyezet vesz korul. Olysn gondterheltnek neznek ki a kepen, mint akiket nyomja az a problema, hogy hogyan fogjak az esededes rezsijuket kifizetni

Ime a magyar miniszterelnok, aki olyan puritan korulmenyek kozott el, mint egy kozmunkas.

.

victorb képe

victorb
4 éve

Nincs derű. Nyilván nagyon félnek akormányváltók kétharmadától.

lilla- képe

lilla-
4 éve

az a kép, amelyet Te linkelték--még borzasztóbb!

a két embernek sok köze nincs egymáshoz! a kép tanusága szerint

kár volt közzé tenni--lehengoló!

Nézd a szemeket! és a szájakat!

mindent elmondanak!

Hol a humor, a derű?

victorb képe

victorb
4 éve

Az itt megjelent fénykép nem azonos a Facebook-os fényképpel. Itt egy homályos, Photoshoppal színtelenített, lerontott felbontású kép látszik, míg a mellékelt fotó jó minőségű. Ennyit a blogról és Föld S. Péterről. Egyébként itt és sehol másutt nem szoktam senkinek a megjelenését kritizálni. Orbán tényleg öregszik, ettől azonban még nem öregember. Feleségét meg szerintem ne kritizálja a szerző, főleg ne, ha annyira ápolatlan a saját kinézete (most előszür kritizálom valakinek a kinézetét)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/7010_10152...

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Hát igen. Most már kezdem érteni a logikátokat. Ha nem tudtok a blog témájához úgy hozzászólni, hogy Orbán jól jöjjön ki belőle - akkor az íróját kell cikizni.

Föld S. Péter írásai a nagy általánosságban jók, és fedik a valóságot.

Nekem pl. az a kérdésem, hogy mi a fészkes fenének kellett ezt az előnytelen képet kiposztolni Orbán Facebookos oldalára. Nem hiszem el, hogy nem látták ő, vagy a felesége, hogy tök rossz kép.

Erről mi a véleményed?

victorb képe

victorb
4 éve

Föld S. Péter sok cikket írt. A sok cikk közül ezt találta a legjobbnak. Kiábrándítóan gyenge. Túl öreg. Képtelen újítani. Csak piszkítani.