A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Föld S. Péter: Az internet nem felejt – Népszabadság: lapzárta

via Gépnarancs

2017. október 9. 12:37 | 0 hozzászólás

Egy évvel ezelőtt, október 10-én a bezárt Népszabadságról írtam. Közel tíz éven át ott jelent meg a Most & Itt című blogom, nem csoda, ha kicsit magam is Népszabadságosnak számítottam. És akkor a legfőbb hadúr úgy döntött, hogy erre a lapra nincs szükségük a magyaroknak. Túl sok benne az igazság, és túlteng benne a hazugság leleplezése. A legfőbb hadúr talált egy osztrák illetőségű, amúgy azóta csalásért és hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönre ítélt vállalkozót, és megcsinálták okosba a Népszabadság bezárását. Ezt írtam akkor erről.

Orbán Viktor legfőbb hadúr nagyon megmérgesedett, amikor megtudta, hogy Rogán Antal és családja helikopterrel utazott Rogán Cili barátnőjének a lakodalmára. Amikor még arra is rájött, hogy naponta 80 ezer forintba kerülő bérelt Mercedes is várta őket a reptéren, kifejezetten dühös lett.

Nekem egy parasztgyerek ne urizáljon, mondta magában a legfőbb hadúr. Egy parasztgyerek maradjon szerény és tisztességes, mindig emlékezzen rá, hogy honnan jött.

Lám, én magam is milyen szerény és tisztességes maradtam.

Nekem egy parasztgyerek, folytatta a gondolatot, ne tartson odahaza sokfős személyzetet, ne barátkozzon kétes alakokkal, ne fogadjon el tőlük milliókat, se nejlonzacskóban, se pedig más csomagolásban.

A legfőbb hadúr feje ekkor már nagyon vörös lett, alig bírta türtőztetni magát.

Azonnal intézkedem, mondta magában. Már indult is, hogy lépjen valamit, vette volna a telefont, amikor eszébe jutott Matolcsy György.
Ettől megint elborult az agya. Mit képzel magáról ez a Kusza Szem! (Magában és baráti körben így nevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökét.) Az még rendben van, hogy szeretőt tart az asszony mellett, rendes magyar férfiembernek ez dukál. Meg aztán mindenki ismeri a katonanótát, amit részegen szokunk dalolni, vagyis, hogy „Az a huszár, ki a szoknya alá nyúl.”

De hogy ennek a Zita nevű nőnek még állást is ad a Magyar Nemzeti Bankban, az már több a soknál. Ráadásul, nagyon jól fizető állást. Aztán, amikor mégis mennie kellett a bankból, akkor a banki alapítványoktól húzott jövedelmet a jógaoktatóként is tevékeny kedvese. Ez a Matolcsy, így füstölgött magában a legfőbb hadúr, a Zita nevű szeretője testvérét is alkalmazta, és a Zita mamájának is munkát adott!

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Föld S. Péter: Az internet nem felejt – Népszabadság: lapzárta


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges