A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Föld S.: Az eltüsszentett tüntetés

via Föld S. Péter írása

2015. január 3. 12:10 | 4 hozzászólás

Olyan lett, amilyen lett. Semmilyen. Megtudtuk, amit már idáig is tudtunk. Hogy nem tetszik a rendszer. Hogy nem hagyjuk. Vagyis: új országot építünk.

Olyan lett, amilyen lett. Semmilyen.

Megtudtuk, amit már idáig is tudtunk. Hogy nem tetszik a rendszer. Hogy nem hagyjuk. Vagyis: új országot építünk.

Ami azt jelenti, hogy összemossuk az elmúlt huszonöt évet.
Elkúrtátok, fiúk február másodikán az Operaház előtt, de még nincs veszve semmi, tanulhattok belőle.

Nem a célközönségeteknek akartátok eladni a portékát. Már lehetett volna tudni korábban is. A József nádor téri tüntetéseken. Amikor ti az elmúlt huszonöt évről beszéltetek, a tömeg azt skandálta: Orbán takarodj!

Bármit mondtatok, ez volt a válasz.

Nem mintha az elmúlt 25 évben minden jó lett volna. Történtek hibák, követtek el bűnöket.

Egyet nem tettek az elmúlt 25 évben, amit az elmúlt öt évben folyamatosan: nem bontották le a jogállamot, nem vették semmibe a jogrendet.

És, bár ez csak egy szubjektív megjegyzés, és tényleg nem muszáj egyetérteni vele: az elmúlt huszonöt évben megközelítőleg sem loptak annyit, mint az elmúlt öt évben. A régiek nyeretlen kétévesek voltak ezekhez a mostaniakhoz képest, akik szakmányban művelik az ország széthordását.

Nem mintha a kis lopás megengedhető volna. Ha rajtam állna, egyetlen forintot sem szabadna ellopni. Tizet sem, százat sem.

Milliókat, milliárdokat is tilos lenne.

De újabban üzemszerűen megy a lopás, és ez minőségi különbség az előzőekhez képest. Akkor hitvány emberekből fakadt, most egy hitvány rendszerből.

Pedig, a mostaniaknak lett volna idejük felkészülni az ország kormányzására. Az emútnyócév idején, amiről annyit beszéltek.

Mostanában kevesebbet hallani erről. Igaz, másról is hallgatnak az urak. Az azonnali és radikális adócsökkentés kormánya ugyanis minden elődjénél több adót vezetett be. Legutóbb az útadót, ki tudja, milyen céllal. Ha pénzbeszedés állt a háttérben, akkor elszámolták magukat az urak, ha meg csak úgy jött az éca, akkor súlyosan dilettánsok.

Lett volna idejük az uraknak kitalálni, mi legyen az országgal 2010 után. A gazdasággal, az oktatással, az egészségüggyel, a kultúrával.

Még csak el sem gondolkoztak rajta. Egyetlen dolgot találtak ki, de azt nagyon: hogyan lehet a hatalmat megszerezni, az idők végtelenségéig megtartani, hogy a maguk, valamint csókosaik gyarapodására működtethessék.

Ezért van az, kedves tüntetésszervezők, hogy ha nektek az elmúlt huszonöt év ugyanaz, mint az elmúlt öt év, akkor bármit mondtok, a tömeg azzal válaszol: Orbán takarodj!

Magyarország polgárai nem a múltjukat akarják lecserélni A múltunk mi vagyunk, esendőségeinkkel, hibáinkkal és igen, eredményeinkkel együtt.

Még nem késő, újragondolni mi legyen. Február elsejére, Merkel kancellár látogatásához időzítve, tüntetést szerveztek. Addigra talán az idő is jobb lesz - gondolkodásra alkalmas idő várható.

Mert cinikus, pökhendi nyilatkozatokból volt épp elég az elmúlt öt évben. Nem kell azt mondani, hogy aki pártzászlókkal akar jönni, az szervezzen magának tüntetést.

A tüntetést nem magatoknak, a saját érvényesülésetek számára szervezitek, hanem az ország polgárainak.

Remélem, nem tévedek.


A blogbejegyzés eredetije: Föld S.: Az eltüsszentett tüntetés


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Én is nagyon zavarosnak tartom a tüntetés-szervezők beszédét. Nagyon naivak, merem mondani, hogy buták, ha tényleg úgy gondolják, hogy össze lehet mosni az elmúlt 25 évet a mostani 5-el. Ha így is gondolják, ezzel nem sokra fognak menni. Ennyire, az általuk megmozgatott tömeg sem buta. Ők is tudják, hogy az eltelt 25 évben rengeteg kisebb-nagyobb hiba történt, de mindez semmiség ahhoz képest, ami most történik. És ennek hangot is adnak. Vigyázzatok, tehát Ti tüntetésszervezők, mert előbb-utóbb mögületek is kihátrálhatnak a most még buzdított emberek! Csak rajtatok múlik, hogy hogyan tovább!

potyka képe

potyka
3 éve

azóta utánanéztem, és február elseje is civil lesz, csak az internetadó-ellenes kiadásból.

ebben az esetben az MSZP-nek kellene kiváncsi lennie -előre- azokra a beszédekre, amelyeket jelenlétével (?) támogatni fog

potyka képe

potyka
3 éve

... és a tömeg mit fog skandálni február elsején?

Csak nem azt, hogy: Orbán takarodj?

Nagyon kiváncsi leszek a hivatalosbaloldali beszédekre.

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Ez sajnos így igaz, ahogy Föld S. Péter leírta :(