A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Fidesz és az Unióból való kilépés: már maga a gondolat ostobaság

via Ténytár blog

2016. július 12. 12:08 | 8 hozzászólás

A brit népszavazás eredménye után több ismert fideszes politikus is meggondolatlanul nyilatkozott: Lázár János és Kovács Zoltán is az Unióból való kilépésre szavazna, ha lenne ilyen népszavazás Magyarországon.

Még ha magánemberként is képviselték a véleményüket, az ügy elgondolkodtató, mivel kormánypárti politikustól eddig ennyire egyértelműen még nem lehetett hallani, hogy az Unió ellen szavazna. 

A Fidesz és Brüsszel viszonya 2010-től kezdődően rossznak mondható, így talán nem véletlen, hogy 2016-ig odáig jutottunk, hogy a kormánypárti politikusok nemcsak ostorozzák az Európai Uniót, hanem nyíltan arról beszélnek, hogy talán előnyösebb lenne az Unión kívül. Szerencsére még kisebbségben vannak ezek a vélemények a kormányon belül, Orbán Viktor, vagy éppen Kövér László is kiállt a tagság mellett, viszont abban mind egyetértettek, hogy az Unió intézményrendszere rosszul működik. 

De miért romlott meg ennyire a viszony az Unió és a Fidesz között? Miért hidegült el a Fidesz még a Néppárt egy részétől is? És mi lenne velünk, ha kilépnénk az Unióból?

A Fidesz és Brüsszel kapcsolata

A magyar kormány és Brüsszel kapcsolata közel sem nevezhető felhőtlennek, amely egészen 2010-ig nyúlik vissza. Miután a Fidesz kormányra került, gazdaságpolitikájának megvalósításához lazább költségvetési politikára lett volna szüksége. Orbán Viktor kopogtatott is az uniós vezetőknél, hogy nézzék el, ha 7 százalék körül alakulna a költségvetési deficit. A miniszterelnöknek azonban nem volt szerencséje, a görög adósságválság ekkor robbant, és Brüsszel amúgy sem volt elnéző a tagországokkal a pénzügyi válság után. Így Orbán Viktornak gyorsan le kellett mondania arról, hogy laza fiskális politika lesz Magyarországon. Az új adórendszer megvalósításához azonban forrásra volt szükség, így 2010 után elkezdtek különadókat kivetni először a bankrendszerre, majd egyre több gazdasági szektorra. Mindeközben az IMF-et elüldözték Magyarországról, majd bejelentették a manyup-vagyon államosítását.

A kormánypárt nem csak a gazdasági területeken volt aktív. Elkezdték fokozatosan csorbítani a demokratikus intézményrendszert: elsőként az alkotmánybíróság jogkörét csorbították durván, majd jött a fideszes médiatanács. A Fidesz ámokfutásnak köszönhetően 2011 januárjában, amikor Orbán Viktor az EP-ben felszólalt, az EP képviselői durván kiosztották a magyarországi folyamatokkal kapcsolatban. A csörte pedig azóta is tart az Unióval és annak intézményrendszerével:

- A Fidesz elfogad egy nem Unió-kompatibilis törvényt.

- Az Unió vizsgálatot indít Magyarország ellen, majd elmeszeli ezeket a törvényeket.

- Mindeközben pedig fideszes politikusok osztják Brüsszelt, hogy úgy viselkedik, mint Moszkva a kommunista rendszerben.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Fidesz és az Unióból való kilépés: már maga a gondolat ostobaság


Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Nos részbben igazad van... De... Mert mindig van de. Azért elmebetegek, mert nem gondolják végig a következményeket. csak rövid távon képesek rá. Most ez jó (ez a sokat emlegetett prakticizmus), lehet szabdon lopni, stb. De azt a kárt, amit elsősorban a gondolkodásban és a közgondolkodásban okoznak, nos, azt majd nem lehet pár év alatt kiheverni... A derék baloldal (már amit annak nevezünk ugye) pedig el van foglalva elsősorban önmagával. Meg egymással... 

Azt hiszem egy most nem szólok hozzá, tartok tőle hogy kitiltanának!

plalyA képe

plalyA
2 éve

Bocsánat, csak érdeklődöm - nem véletlenül 2014-ben úgy gondolta a derék magyar nép az istenadta- hogy mindent jól csinálnak?

Akkor? Megint ki a hülye?

Fogékonyak? Mire is?

Elmebertegek? Kik?

Mert hogy az Orbán és tsa cég az nem lemnebeteg az tuti- ugyan is ha az lenne akkor nem választották volnna őket 2014-ben ujfent meg, és nem állna ott a támogatásuk ahol áll.

Na és a derék balodal? Hol is tart?

Akkor ki az elmebeteg? Csak érdeklődöm csendesen.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Hát nincs... A mostani nizzai mészárlás újabb tápot ad ezknek az elmebetegeknek... És sajnos nagyon sok a fogékony lélek erre... 

Mindent lenyultak, a lelkeket megmérgezték! Egy világháborús pusztitás, és még nincs vége!

lilla- képe

lilla-
2 éve

Nem is anyagilag(bár úgy is) 

hanem mentálisan!

amit orbán az elmúlt években a szívekben/agyakban pusztítást végzett---no azt a ma élő generáció már ki nem heveri.

 

Őrültek ámokfutása! Egyszer végetér, csak rendkivül nagy ára lesz!

Magyarország ebbe hogy tolvajokat, lókupeceket választott kétszer is félig belepusztul!