Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Farkas Ágnes az egyetlen férfi?

via Swan Edgar blogja

2015. április 3. 10:33 | 2 hozzászólás

Kocsis Máté megkivánta a kézilabdát. Németh Szilárd nyomdokain haladva trappol a dicsfénybe.

Új divat a kormány főállású dilettánsai körében a sport iránti elkötelezettség. Németh Szilárd - puhafülű rezsibiztos - már elfoglalta a birkózást. Simán letarolta Hegedűs Csaba olimpiai bajnokot, aki 23 évig irányította a magyar birkózóéletet. Annyira nyert a hajélkony gerincű fülű rezsiharcos, hogy a közgyűlés még be sem fejeződött, már kidobóembereket küldött Hegedűs Csaba irodájába, hogy az takarodjon onnan. Ha van a gusztustalan prosztó taplóságnak fokmérője, akkor szilárdan állíthatom: ez az. A Némethet megszavazó közgyűlés tagjai remélhetőleg el tudnak számolni a lelkiismeretükkel most és a jövőben is. 

Friss hír, hogy a súlyos kórságban (vérszem) szenvedő fidesznyikek egy újabb példánya, Kocsis Máté (vér)szemet vetett a kézilabda szövetség elnöki posztjára. Ért hozzá. Egyrészt genetikailag, mivel két lába van. Másrészt Orbán Viktor rátette a kezét, amitől azon nyomban univerzális tehetséggé vált, ahogy az mifelénk szokásos. Harmadrészt meg már többször látott kézilabda mérkőzést és fideszes lévén ez elegendő is az üdvösséghez.

Ember nincs, aki szembe merne menni a Fidesz és jelen esetben Kocsis Máté ámokfutásával. Illetve egyetlen férfi vette fel a kesztyűt: Farkas Ágnes olimpiai- és vb. ezüstérmes kézilabdázónk. Ági nekifut a csatának. Nagy harcos, nem idegen számára az, hogy a győzelemhez munka, küzdelem, veríték kell.

Mivel a magyar sport több ágában is jellemző mostanság a gerincsérült döntéshozók túlsúlya, Farkas Áginak nem sok esélye van. Mégis nekimegy, mert a belső mércéje erre kötelezi. A majdnem biztos vereség tudatában is igyekszik tenni valamit a magyar sportot zsebre vágni igyekvő megélhetési politikusok térnyerése ellen. A kérdésem már csak az: a sportéletben döntési helyzetben lévő emberek ennyire gyávák, vagy ennyire erkölcsi nullák? Nincs, aki meg merné állítani azt a folyamatot, aminek a végén a fideszes nyaloncok és kádéenpés szentfazekak a mindennapi életünk után a sportot is megerőszakolják önző céljaik érdekében? Képtelenek összefogni és megálljt parancsolni ennek a beteges folyamatnak?

Tök mindegy, hogy valaki mennyire nem ért egy területhez, hogy milyen mértékben nulla sportszakmai, erkölcsi, emberi téren, ők megszavazzák?

Persze van ennek előzménye. Elég csak a nagyon tiszteletreméltó volt köztársasági elnökre, a plagizálás királyára gondolni, aki non-stop írja a doktori dolgozatát. Schmitt Pál, akitől képtelenség megszabadulni, aki egy pillanatnyi gondolkodás nélkül veszi fel a köztársasági elnöki fizetését és minden egyéb járandóságot, amihez csak engedi őt hozzáférni védelmezője: Orbán Viktor.

A birkózás és a kézilabda után nyilván sorra fog kerülni a többi, a focival szemben valóban sikeres sportág. Úszás, vízilabda, kajak-kenu és a többi. Mindent elfoglalnak, ha a sportban dönteni tudók immunrendszere olyan lepusztult, mint az egész országé.

Egyetlen emberben van elég bátorság ahhoz, hogy szembe menjen Kocsis Máté törekvéseivel. Kíváncsi leszek, a kézilabda-sport megadóan hanyatt fekszik a fidesznek, vagy képesek lesznek a szakembert választani?


A blogbejegyzés eredetije: Farkas Ágnes az egyetlen férfi?


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Attól még, ha nem Farkas Ági a szövetség elnöke, attól igazán sikeres maradhat a kézilabda, mert annak sikere, elsősorban nem az elnökön múlik, hanem a helyi egyesületi szakedzők munkáján. Az ellenben tény, hogy ilyen politikusok, mint Kocsis M. helyzetbe hozása, már túl megy minden erkölcsi határon! Ezt azonban már megszokhattuk, hogy a kormányzó párt minden poziciót fokozatosan elfoglal a nyaló káderein keresztül. Ilyen országban élünk!

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Korábban is  szurkoltam Farkas Ágnesnak, most  még jobban teszem. Örvendetes lenne hogy sikeres sportág maradjon a kézilabda.