A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ezzel gyakorlatilag beismerték, hogy két éve csaltak a választáson

via Egyenlítő blog

2016. április 21. 10:26 | 0 hozzászólás

Az még csak hagyján, hogy 8 magyar alkotmánybíró szerint azt a választói csoportot, amelyik közvetlen és erősebb, valamint intenzív kapcsolatban van Magyarországgal, diszpreferálni kell azokkal szemben, akik szerintük sincsenek közvetlen, erős és intenzív kapcsolatban Magyarországgal. Tudniillik a határon túli szavazók számára

kényelmi okokból

megengedett a levélben szavazás, a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, de külföldön dolgozók számára viszont meg kell nehezíteni a választást, ezzel akadályozva őket politikai jogaik gyakorlásában.

Ebben nincs semmi meglepő, Orbán miniszterelnök már tavaly októberben elmondta, hogy az Alkotmánybíróság alapvetően kereszténydemokrata többségű. A tagok többsége láthatóan most is tudta, hogy kik és miért választották meg őket.

Ami viszont ennél is durvább, hogy az AB Navracsics Tibor akkori közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint Pállfy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke indokaira alapozva lényegében

a választási visszaélések megelőzésére és a választások tisztaságának biztosítására hivatkozva

hagyta helyben a jelenlegi szabályozást.

Eredetileg ugyanis a törvény minden külföldön tartózkodó magyar állampolgárnak lehetővé tette a levélszavazást, hogy az alkotmányos alapjog gyakorlását előmozdítsa. Majd ezt megváltoztatták úgy, hogy aki a szomszédos országok valamelyikében él, az továbbra is szavazhat így, aki nem, annak el kell zarándokolni valamelyik külképviseletre.

Navracsics szerint ez azért történt, mert:

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Ezzel gyakorlatilag beismerték, hogy két éve csaltak a választáson


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges