A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ezen kellene baromira felháborodni

via Kolozsvári Szalonna

2017. május 26. 10:10 | 1 hozzászólás

Nem voltam túlságosan feldobva, mondhatni semmiféle szellemi fölényt nem éreztem, amikor Németh Rezsi Szilárdot a beszélő disznósajt címkével ruházta fel korunk egyik felkapott publicistája.

Hasonlóan visszás érzésekkel fogadtam tegnap este, hogy általános felháborodási hullám csapott végig az ellenzéki oldalon a Fidesz egyik legvállalhatatlanabb arcának ama kijelentésére, hogy aki teleszüli, azé a világ. (Pár órája hallgattam az Orbán nevű ember nyitóbeszédét, amelyet a Családok Budapesti Világtalálkozóján ma hörgött fel sötét bensője legmélyéről. Hát ha van ok háborogni… akkor ezen lehet.)

Visszatérve: azt gondolom egyrészt, hogy  – mint mindenki mással kapcsolatban is érvényes ez – az állampárt szellemi verőemberével egyáltalán nem az a baj, hogy esztétikailag milyen benyomást kelt. Ezért aztán eléggé nagy hülyeség a pofájának és a kinézetének minősítgetésével felmentést találni azokra az irgalmatlan és megbocsáthatatlan aljasságokra, amelyek a száját folyamatosan elhagyják.

Másrészt azt is gondolom, hogy van ok bőven a felháborodásra. Csakhogy ez az összehangolt sikítófrász – egészen odáig elmenően, hogy a Fidesz alelnöke minden nőt megsértett, ezért távoznia kell a közéletből – már korábban számtalanszor és ezerszer indokoltabb lett volna, mint most e személytelen – a kollégát idézve, egy intellektuális ősrobbanással felérő – népi bölcsesség kapcsán. Ugyanis azon a lakossági szeánszon, ahol Németh Szilárd végtelenül primitív világképét ráokádta mintegy félszáz idős emberre, ennél sokkal vadabbak is elhangzottak. A teleszült világ kategorikus imperatívuszánál néhány nagyságrenddel aggasztóbb kijelentések, amelyek a világ teleszülésével szemben, majdhogynem közveszélyesek.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Ezen kellene baromira felháborodni


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Miért  is kellene  felháborodni? Itt  minden nagyon  jó, minden  nagyon szép, itt  minden úgy  alakul, ahogy  a nemzeti kormány akarja. A  nép többsége időnként  leesett  állal várja, hogy valami történjen. Beletörődni látszik a  sorsába. Pedig itt a  lehetőség, hogy  kivívja  saját  maga "akaratát". Ahhoz kellene némi bátorság a gondolat  végiviteléhez.

26 -42