A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

És száját nem nyitotta szóra

via Egyenlítő blog

2013. november 29. 09:41 | 5 hozzászólás

Selmeczi Gabriella, te politikai haszonleső, te előgerinchúros ámokfutó, csak remélni tudjuk, hogy most nagyon, de nagyon szégyelled magad. „Mesterségesen generált nemzetközi nyomás szemtanúi lehetünk" – igen? Magyarázd ezt el három megerőszakolt, rabságban tartott, szarral etetett gyereknek, jó?

A hónap elején a Human Rights Watch (HRW) közzétett egy Magyarországról szóló jelentést, amelyben egyebek mellett a következő mondat is olvasható volt: „a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik." Mi volt erre a Fidesz, egészen pontosan Selmeczi Gabriella válasza: „már megint Soros György pénzén támadják Magyarországot. ... ennek a kritikának egészen más mozgatórugói vannak, mint a családi erőszak iránti valós aggodalom. ... mesterségesen generált nemzetközi nyomás szemtanúi lehetünk." És persze ki áll a hamis vádak mögött? Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy-elmúltnyolcév-bankárok-spekulánsok-multik.

Egy egészen másik hír: K. Rudolf és felesége, Andrea, éveken át, elképzelhetetlen kegyetlenséggel kínozták 8, 9 és 10 éves gyermekeiket. A szülők verték, erőszakolták, patkánnyal, fekáliával etették a két fiút és az egy lánygyereket. „Négy évünkbe került, hogy végre nevelőszülőkhöz kerüljenek a gyerekek. Nem hatóság vagyunk, az iskola mindent megtett, amit lehetett, családlátogatás, rendőrségi ügyintézés, ruhagyűjtés, tetűirtás, gyámhatóság, családsegítő értesítése, csak jelzési jogunk van" – mondta a dr. Kiss Anna, a szigetszentmiklósi általános iskola igazgatónője.

Négy év! Ennyire jól működik a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer. Négy év! 1460 napnyi pokol, amelyben mindennapos a szarral etetés, a szexuális bántalmazás, a megalázás, a verés, a felfoghatatlan lelki és fizikai károkozás. Igen, ilyen jól működik a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer.

Nehéz nem ökölbe szorult arccal gondolkodni ilyenkor. Sokáig kell számolgatni, hogy elmúljon a vágy az artikulálatlan, tehetetlen üvöltésre.

Kedves Gabriella! Legalább elgondolkodni nem kéne? Milyen kormányzati teljesítményre képes az a hatalom, amely a legkisebb kritikát sem viseli el? A HRW nem azt állította, hogy a kétharmad veri otthont az asszonyt. Csak azt – ha így jobban tetszik, a Fidesz számára is örökölt –, hogy az intézményrendszer nem jó, sőt, rossz. A Fidesz, a kétharmad nem azonos a intézményrendszerrel, az országgal – bármennyire is ezt szeretnék elhitetni. Nem működik minden jól, csak azért, mert Orbán Viktor ül a trónon. És nem is ez a legnagyobb baj. Hanem az, hogy nem ezt nem hajlandóak belátni. A tévedhetetlenségükbe vetett hit következménye pedig – sokak mellett – e három gyermeken is csattan.

Ami pedig Önt és pártjának politikai haszonlesésre berendezkedett tagjait illeti személy szerint: hol az azonnali törvény? Ha a politikai érdek úgy kívánja, 24 óra alatt gránitba vésnek maguk akármit, és annak az ellenkezőjét is. Ne legyen többé szerencsejáték! Csak azok alapítsanak kaszinót, akiket szeretünk! Bírósági ítélet nálunk nem számít! Milyen betűtípussal kell kiírnia a gondnoknak, hogy éljen a Fidesz! Gavra Gábor menjen börtönbe! A gyanúsított maradjon börtönben! – csak néhány azon jogszabályok közül, amelyeket pillanatok alatt fogadott el az élcsapat. Gyerekvédelemben semmi? Félreértés ne essék, nem hiányzik a kapkodva, szavazatmaximálás okán összefércelt jogszabály. De az, hogy még csak nem is lépnek semmit, jól mutatja az értékrendet.

Nem Orbán Viktor vagy Selmeczi Gabriella tehet ennek a három gyermeknek a pokoljárásáról. Orbán Viktor a hatalom reflektálatlanságáról, végtelen önhittségéről tehet, amely egy nem működő rendszert konzerválva, újabb és újabb – a szigetszentmiklósihoz nagyon hasonló – tragédiát okoz még.


A blogbejegyzés eredetije: És száját nem nyitotta szóra


Hozzászólások

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Tény  ami  tény  ,ebben  a témában  a  mi  kormányunk  se  volt  sokkal  jobb  .

Sőt  tovább megyek  uraim  ,  sajnos  ma  M. O  .  ma  hímsoviniszta  felfogásban  leledzik  .

Uraim  !  több  toleranciát  és  tisztességet  ! 

Hölgyeim  :Több  önbizalmat  ,  és  kitartást  , érjük  el  hogy  ne  nélkülünk  és  rólunk  döntsenek  !


meske66
5 éve

Halkabban még jobb lett volna. Szerinted ez a tény felment bárkit is?????

victorb képe

victorb
5 éve

Halkan jegyzem meg: négy éve még nem volt kormányon a Fidesz...

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Mit várunk egy olyan kormányzó párttól, amelynek egyik képviselője veri az élettársát? Legegyszerűbb  mindent az ellenzék számlájára hazudni... Hozzá az öntelt  vigyor...