A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egykor még hálásak voltak a civileknek – Ma már támadást indítanak ellenük

via Ténytár blog

2017. január 26. 11:26 | 1 hozzászólás

Míg egykor a Fidesz mintaértékként menetelt a civil szervezetek szemében, addigra ma már Orbánék teljesen megváltozott értékrenddel a civilek ellen fordultak. Kijelölték azokat a szervezeteket, amelyeket eltávolítandónak tartanak, hiszen Soros György pénzéből vannak finanszírozva. Ám a Fidesz nem mindig volt a civil szervezetek ellen. Sőt, Soros György ellen sem.

A Fidesz, a többi rendszerváltó párthoz hasonlóan a '80-as évek végén alakult azzal a misszióval, hogy a kommunista elittel szemben felléphessen, mint a civil politizálást zászlajára kitűző szervezet. Célja az volt, hogy az állampártot szolgáló, általa létrehozott álcivil szervezetek helyett a valódi civil szférát élénkítse, buzdítsa arra az állampolgárokat, hogy beszéljenek szabadon, ezáltal pedig jobb és demokratikusabb ország jöjjön létre. Megalakulása idején ezzel még bátorításként szolgált a politizáló civil szervezetek számára a Fidesz. Orbán Viktor ezt olyannyira fontosnak tartotta, hogy még a szakdolgozatát is ennek a témának szentelte („Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa)” címmel).

Azonban fordult a kocka…

A Fidesz mára már célzott harcot indított a civil szervezetek ellen, amelyek valamilyen formában nem értenek egyet azzal a tematikával, amit a párt képvisel. Jelen állás szerint a kormány meg is nevezte azokat a civil szervezeteket, amelyeket „minden eszközzel vissza kell szorítani, és el kell innen takarítani". A TASZ-t, a Transparency International-t és a Magyar Helsinki Bizottságot, hiszen ezek olyan civil szervezetek, amelyek létüknél fogva Soros Györgyhöz kapcsolódna, és azért hozták létre, hogy beleavatkozzanak a politikába, anélkül, hogy részt kellene venniük a választásokon.

Ám volt olyan időszak, amikor még jók voltak...

A kormány Soros György ellen indított támadása nem újdonság, ám arról nem szól a fáma, hogy támogatása nélkül valószínűleg a Fidesz sem lehetne jelenlegi pozíciójában. Pedig a Fidesz, valamint a párt holdudvara is tele van  „Soros-fiókákkal”, akik annak (is) köszönhetik karrierjüket, hogy Soros pénzén tanulhattak.

Tovább...


A blogbejegyzés eredetije: Egykor még hálásak voltak a civileknek – Ma már támadást indítanak ellenük


Hozzászólások

kirschner képe

kirschner
2 éve